سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرندی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

حماقت بن سلمان تنها به مسئله خاشقجی محدود نمی‌شود

کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: حماقت بن سلمان محدود به مسئله خاشقجی نشده و سابقه داشته است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی  دهم مهرماه برای ثبت ازدواج خود به کنسولگری عربستان سعودی در ترکیه رفت و هیچ گاه از محل کنسولگری خارج نشد. مقامات امنیتی ترکیه ادعا می‌کنند که ادله محکمی را مبنی بر این که خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری کشته و جسد او برای انتقال به بیرون تکه تکه شده در اختیار دارند که این موضع می تواند اوضاع را برای عربستان وخیم تر کند. در این میان برخی معتقدند ماجرای ناپدیدشدن خاشقجی می‌تواند بر روابط میان آمریکا و عربستان تاثیر بگذارد نکته ای که ترامپ به دلیل منافع اقتصادی‌اش مانع آن خواهد شد. در همین رابطه محمد مرندی کارشناس مسائل بین‌الملل گفت‌وگویی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان داشته است که در ادامه ارائه شده است؛

محمد مرندی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مسئله ناپدید شدن خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی و تأثیر آن بر روابط آمریکا و عربستان، گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند که عربستان درخصوص ناپدید شدن خاشقجی مقصر است و به دنبال راه حلی  هستند تا این کشور را تبرئه کنند. ترامپ در اظهارات اخیر خود درباره موضوع خاشقجی مدعی شد، ناپدید شدن این روزنامه نگار منتقد سعودی کار عده‌ای یاغی بوده است و آنها خودسرانه اقدام به چنین عملی کرده‌اند.

مرندی تأکید کرد: رئیس جمهور آمریکا در این اظهارات بدون شک به دنبال منافع اقتصادی و بهره‌برداری بیش از اندازه از عربستان، فروش سلاح به این کشور و در واقع به نوعی دنبال دوشیدن این گاو نر است از سوی دیگر ترامپ به خاطر دامادش رابطه بسیار نزدیکی با محمد بن سلمان دارد و همچنین به دلیل غیر عقلانی بودن رفتار شاهزاده سعودی در سال های اخیر و نگرانی آنها نسبت به آینده عربستان، رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد تا وی بر سر قدرت بماند و این سودجویی آمریکا تنها محدود به دولت ترامپ نمی‌شود و در زمان اوباما هم به همین شکل بوده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات برنی سندرز مبنی بر توانایی ایالات متحده برای تامین نیازهای نفتی‌اش بدون حضور عربستان، تصریح کرد:به طور کلی افرادی مانند برنی سندرز و رند پال سناتور جمهوری خواه به طور معمول مواضع عاقلانه تری دارند و در ارتباط با اتفاقات پیش آمده مانند قتل خاشقجی آنها مواضع مناسب تری را در برخورد با بن سلمان داشتند.

وی افزود: به دنبال ماجرای خاشقجی، نگاه جهانی بیشتر از پیش متوجه مسئله یمن  و جنایات عربستان شده است به این دلیل که خاشقجی در طی 15 سال اخیر رابط مهم بین حکومت عربستان در رسانه‌ها و اتاق فکرهای غربی بود. بسیاری از رسانه‌ها و خبرنگارهای مهم از دوستان صمیمی خاشقجی بودند؛ بنابراین رسانه‌ها نمی‌توانند نسبت به مسئله ناپدید شدن این روزنامه نگار منتقد سعودی سکوت کنند.

مرندی با تاکید بر این مسئله که واکنش بسیاری از منتقدان به موضوع خاشقجی، به خاطر خود او نیست، تصریح کرد: بسیاری از آنهایی که به موضوع این روزنامه نگار واکنش نشان می‌دهند، به خاطر خود خاشقجی نیست؛ بلکه به دلیل انتقادها و مخالفت‌هایی است که با ترامپ و داماد وی دارند، بنابراین بخشی از حملات آنها از روی ناگزیری است، از یک سو به دنبال حفظ آبرو هستند و از سوی دیگر در تلاشند از این طریق به آنها حمله کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص اختلافات لفظی بن سلمان و ترامپ درباره کاهش بهای نفت عربستان و لغو حمایت ارتش آمریکا از این کشور، گفت: عربستان می‌داند که نمی‌تواند در برابر آمریکا بایستد و کشوری است که به شدت به ایالات متحده وابسته است. محمد بن سلمان با تأیید ترامپ حکومت را بر عهده گرفته بنابراین اینکه عربستان به طور جدی آمریکا را تهدید کند، نگاه درستی نیست و عربستان هم  در جایگاهی نیست که بتواند چنین ادعایی داشته باشد؛ وابستگی عربستان به آمریکا فراتر از این حرفاست و بن سلمان چنین قدرتی را ندارد.

وی همچنین درباره موضع گیری و حمایت یکی از مقامات امارات از عربستان در خصوص ماجرای ناپدید شدن خاشقجی، اظهار کرد: امارات و عربستان هردو در یک جبهه هستند، بن سلمان دقیقا متأثر از محمد بن زاید است و این دو ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند؛ هرچند حماقت عربستان بسیار عظیم و خسارتی که در این باره به عربستان تحمیل شد بسیار بود اما امارات نمی‌تواند به دلیل این نزدیکی روابطش با عربستان سعودی و وابستگی هر دوی آنها به آمریکا، خود را از سعودی‌ها جدا کند.

 مرندی با اشاره به حجم تسلیحات خریداری شده توسط عربستان و امارات  از آمریکا، افزود: امارات و عربستان  به طور مداوم در حال باج دادن به آمریکایی‌ها هستند و اگر خود دارای قدرت بودند تا این اندازه به ترامپ باج نمی‌دادند و با وجود اینکه سلاح‌های زیادی از ایالات متحده می‌خرند اما نمی‌توانند آنها را استفاده کنند و می‌بینیم که حتی در برابر فقیرترین مردم جهان یعنی یمن شکست می‌خورند و تنها کاری که می‌توانند انجام دهند تحمیل گرسنگی، فقر و بیماری به مردم این کشور است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: سلاح‌هایی که توسط این دو کشور با قیمتی بالاتر از قیمت بازار از آمریکا خریداری می‌شود، همچنان بدون استفاده است که مصداق بارز باج دهی به آمریکاست برای اینکه بتوانند حمایت این کشور را حفظ کنند و این موضوع جدیدی نیست، حتی در زمان اوباما هم عربستان تا این اندازه به آمریکا وابسته و همواره در حال باج دهی به این کشور بوده است.

وی در پایان  خاطر نشان کرد: تاکنون هیچ یک از اقدامات بن سلمان از روی خرد و آگاهی نبوده است، تمام اقدامات این فرد از روی هیجان و تصمیمات آنی است و حماقت این شاهزاده سعودی تنها به مسئله خاشقجی محدود نمی‌شود، در زمینه های مختلف مثل گروگانگیری سعد حریری نخست وزیر فعلی لبنان ، یا بازداشت شاهزاده های سعودی و همچنین تلاش برای به زانو درآوردن کشور قطر و ... به چشم می خورد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سیاسی ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.