وی با اشاره به اینکه باید اندیشه توسعهای داشته باشیم، گفت: ممکن است در کشور پروژههای مختلفی وجود داشته باشد، ولی باید نیاز به آنها مشخص شود زیرا اگر این پروژهها افتتاح شود ولی از آنها استفادهای نشود ما با انبوهی از پروژهها روبهرو میشویم.
لاریجانی با اشاره به ضعف کشور در این بخش، تصریح کرد: دلیل اصلی آن دو مسئله است، یکی ساختاری و دیگری رفتاری؛ ضعف ساختاری به این برمی گردد که اساس سازمان برنامه و بودجه تغییر کرده است. این سازمان اساسا یک سازمان توسعه ای بود و بودجه در آن وجود نداشت، جایی بود که برنامه توسعه کشور را تهیه می کرد، ولی در زمان هویدا که درآمدهای نفتی افزایش یافت، بودجه را به آن اضافه کردند و تبدیل به سازمانی شد که بتواند چگونه جذب و خرج کند.
لاریجانی با بیان اینکه باید کشور مرکز فکری برای توسعه داشته باشد، افزود: در این زمینه کشور باید یک کار اساسی و یک مرکز توسعه تخصصی داشته باشد و در این شرایط هر دستگاهی مجبور است یک تفکر توسعهای داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: به جای داشتن فکر و اندیشه توسعه ای در کشور، کشمکش گسترش یافته است، برخی به دنبال پیدا کردن نقاط ضعف، فحش و بد و بیراه دادن هستند که همین کارها روند توسعه را کُند کرده است و حتی گاهی اهلیت ها زیر سؤال می رود.
وی افزود: به جای آنکه به تفکر اصلی و داشتن روحیه فداکاری اهمیت دهیم متأسفانه به کشمکشها اهمیت میدهیم که این خود ضربه بسیاری به کشور وارد میکند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه بعد از سالها باید توجه داشته باشیم که این کشمکشها توسعه کشور را کند میکند، گفت: علما باید رویکرد متفاوتی به موضوع توسعه کشور داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همان میزان که حریت برای نمایندگان امری ذاتی است، برای مدیران هم شجاعت باید امری ضروری شود و باید مدیرانی که ذهن توسعهای در این باره دارند مورد حمایت قرار گیرند.
وی گفت: نهادهای نظارتی به توسعه شجاعت مدیران باید کمک کنند تا با جسارت بیشتری فعالیتهای خود را ادامه دهند.
لاریجانی گفت: به بخشهای نظارتی کشور توصیه میکنم به دنبال مچگیری نباشند. همان مقدار که حُریت برای نماینده مجلس ذاتی است، شجاعت نیز برای مدیران یک عنصر کلیدی است و نباید آن را تضعیف کرد.
انتهای پیام/
امیدوارم خداوند آقای لاریجانی عزیز و مسوولین امر را در راستای پیشرفت ایران اسلامی ، روز به روز موفق تر بفرماید