سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

دمپختک بخورید تا دچار پوکی استخوان نشوید/ چگونه خود را شارژ کنیم؟

پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در جلوگیری از ابتلای افراد به پوکی استخوان و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دمپختک یکی از غذا‌های محلی استان کهگیلویه و بویراحمد (شهر یاسوج) بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص دمپختک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 مهم‌ترین خواص دمپختک

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص دمپختک اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: نسخه‌های خانگی برای درمان پوکی استخوان


وی در باره خواص دیگر دمپختک بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ با بهبود عملکرد سیستم عصبی شادی و نشاط را در افراد ایجاد و استرس، اضطراب و افسردگی را برطرف می‌کند، دمپختک به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سلنیوم موجود در دمپختک به بهبود آرتروز در افراد کمک می‌کند، این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، دمپختک برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: انواع پوکی استخوان را بشناسید +راه‌های درمان


عظمایی تأکید کرد: دمپختک به علت داشتن پروتئین فراوان تأثیری چشمگیر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد.


بیشتر بخوانید: مواد غذایی که انرژی شما را چند برابر می‌کنند


وی یادآوری کرد: مصرف دمپختک نقشی مؤثر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد، این غذا برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است و موجب چاق شدن آنها می‌شود، دمپختک به علت داشتن کولین نقشی مؤثر در افزایش سوخت و ساز بدن و چربی‌سوزی دارد.

 مواد لازم برای تهیه دمپختک (چهار تا پنج نفر)

برنج                                                                  پنج پیمانه

گوشت گوسفندی                                          ۲۰۰ گرم

عدس یا ماش                                                  یک پیمانه

لوبیا                                                                 یک پیمانه

گوجه فرنگی                                                   ۲ عدد

پیاز                                                                  ۲ عدد 

آب                                                                  به مقدار لازم

نمک و پودر زردچوبه                                   به مقدار لازم

کره محلی                                                      ۷۰ گرم

روغن کنجد یا دنبه                                     به مقدار لازم

 طرز تهیه دمپختک

- نخست پیاز‌ها را نگینی خُرد کنید و با روغن و کره محلی تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیاز‌های تفت داده شده بیفزایید سپس گوشت را ریز خُرد و به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید.
- ماش یا عدس و لوبیا را جداگانه خیس کنید و آنها را بپزید.
- ماش یا عدس و لوبیای پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
- گوجه‌فرنگی‌ها را خُرد و همراه با کمی آب به سایر مواد اضافه سپس صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و آب آن کشیده شود.
- برنج را همراه با مقداری آب داغ و نمک خیس کنید و به شکل کته بپزید.
- برنج را پس از نیم‌پز شدن با سایر مواد مخلوط و صبر کنید تا به خوبی دَم بکشد و بپزد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
م
۱۷:۱۲ ۲۴ مهر ۱۳۹۷
همچی گفتی الا اینکه اگه میخواهی خوب بپزه تو دیگ مسی بپزی