سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در حاشیه افتتاح دهکده چاقی مطرح شد؛

مراحل مهم و کلید درمان چاقی/ ۱۳ میلیون ایرانی چاق هستند

مدیر علمی دپارتمان چاقی گفت: کاهش وزن کار سختی نیست، بعضی از عادات رفتاری و تغذیه‌ای، تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم دماوندی مدیر علمی دپارتمان چاقی در حاشیه افتتاح دهکده چاقی عنوان کرد: کاهش وزن با روش‌های مختلفی انجام شدنی است که به کمی اراده و تصمیم جدی نیاز دارد و گاهی چند تغییر ساده در سبک زندگی و ترک بعضی از عادت‌های غیرمفید نیز می‌تواند تاثیرات خوبی را به همراه داشته باشد.

وی افزود: زمانی که در سال ۲۰۱۴ به عنوان چاقی فکر و اندیشه شد چاقی به عنوان یک بیماری شناخته شد و برای آن درمان‌های لازم تدارک دیده شد چاقی یک معیاری را دارد که به آن شاخص توده بدنی گفته می شود.

چه کسانی چاق هستند؟

دماوندی گفت: اگر شما شاخص توده بدنی تان بالای ۲۵ باشد به این معنی است که دارای اضافه وزن هستید و اگر بالای ۳۰ باشد چاق هستید وقتی که شاخص توده بدنی بالای ۳۰ می‌رود شما باید از درمان پزشکی استفاده کنید ولی اگر بالای ۲۵ باشد به کارهای اولیه مانند رژیم غذایی و ورزش روی آورید و در مرحله آخر درمان به آن اضافه می‌شود.

مدیر علمی دپارتمان چاقی دهکده چاقی تاکید داشت: در حال حاضر حدود ۶۴۰ میلیون نفر در دنیا چاق وجود دارد که اگر بخواهیم با اضافه وزن حساب کنید حدود1/9 میلیارد نفر، آدم های چاق و دارای اضافه وزن هستند و این موضوع نشانگر این است که حدود یک چهارم جمعیت دنیا دارای اضافه وزن و چاقی هستند و لزوم درمان برایشان ضروری است.

آمار چاقی در ایران

وی در خصوص آمارهای چاقی در کشور بیان داشت: در ایران آمار رسمی که در سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است حدود ۲۵ درصد از جمعیت بالغ ایران دچار چاقی هستند و اگر دقیق تر حساب شود حدود ۱۲ الی ۱۳ میلیون نفر از جمعیت کشورمان ایران چاق هستند. 

مرحله اول درمان چاقی تغییر روش زندگی و تغذیه است و در مرحله بعدی افزایش ورزش و در مرحله آخر درمان دارویی باید شروع شود.

چاقی به اپیدمی در جامعه تبدیل شده است

داود عباسی، مدیر انجمن دیابت اسلامشهر در حاشیه افتتاح دهکده چاقی درباره عوارض چاقی گفت: امروز چاقی یک اپیدمی شده که اکثر افراد جامعه به آن دچارند.

عباسی گفت: می شود از چاقی به عنوان مادر خیلی از بیماری ها نام برد. وقتی فردی گرفتار چاقی می شود در معرض بیماری هایی مثل استخوان، مفاصل،بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و از همه مهم تر دیابت و متاسفانه سرطان قرار می گیرد.


وی ادامه داد: چاقی یک بیماری خاموش است که چون با درد همراه نیست فرد زمانی متوجه این معضل می شود که دچار این عارضه ها شده باشد و آن موقع دیگر نمی توان کار زیادی برای وی انجام داد. سالیان سال از آن بیماری اصلی یعنی چاقی فرد گذشته و متاسفانه زمانی به پزشک مراجعه می کند که دچار این عوارض شده است؛ مهم ترین بحث همین است که بهترین کار را انجام دهیم یعنی از چاق شدن افراد پیشگیری کنیم تا اینکه به فکر درمان افراد چاق باشیم. برای درمان هم باید به سمت درمان های اصولی برویم.

مهمترین عوارض چاقی

مدیر انجمن دیابت اسلامشهر با توجه به اینکه یکی از عوارض مهم چاقی دیابت است تشریح کرد: ما در انجمن دیابت با توجه به اینکه رسالت اصلی این انجمن آموزش است و آموزش ها هم بیشتر در زمینه پیشگیری از دیابت است قاعدتا می رویم به سراغ افراد در معرض خطر که در ریسک دیابت قرار دارند. افراد چاق جزو همین گروهند که ما به سراغ آنها می رویم. اولین بحث همان پیشگیری از دیابت است و برای همین کار پیشگیری از چاقی هم برای ما مهم می شود. افراد چاق گروه هدف ما هستند و باید چاقی خود را درمان بکنند تا دچار دیابت نشوند. اصولا با افراد دیابتی چاق چالش های درمانی بیشتری هم داریم. اگر افراد چاق دچار دیابت شدند دیگر باید به دنبال پیشگیری های ثانویه برویم تا دچار عوارض دیابت نشوند. انجمن رسالت مهمی در این زمینه دارد و خوشبختانه در حال حاضر در این انجمن فعالیت های خوبی صورت می گیرد.

نقش پررنگ رسانه‌ها در پیشگیری از چاقی

او بر نقش رسانه ها در ترویج و آموزش در زمینه پیشگیری از چاقی تاکید کرد و گفت: اگر ما بتوانیم در انجمن در یک کلاس ۱۵ تا ۳۰ نفره آموزش هایی ارائه دهیم با کمک رسانه می توان این تعداد را افزایش داد و آموزش را همه گیر کرد و به وسعت کشور گسترش داد.رسانه به بخش بهداشت و درمان و سازمان هایی مانند انجمن دیابت کمک می‌کند که اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را تسریع کنیم. کارهای خوبی تاکنون شده و بیشتر از این هم می تواند اتفاق بیفتد.

سروش صحت نیز که همراه با سام درخشانی و مهدی پاکدل سفیران دیابت هستند درباره تلاش برای فرهنگ سازی در زمینه پیشگیری از چاقی و درنتیجه کاهش ابتلا به دیابت صحبت کرد و گفت: یک سری دوره هایی را چندسال است که در زمینه آموزش کنترل دیابت و کنترل عوارض آن در کشور ارائه می کنیم. ما با مردم در این مورد صحبت می کنیم که یک فرد دیابتی باید چطور رفتار کند تا زندگی راحت و سالم تری داشته باشد‌. در واقع خود ما آموزش هایی دیدیم که الان این آموزش ها را به مردم منتقل می کنیم. خوشبختانه شاهد استقبال خوبی نیز هستیم و امیدواریم که تاثیرگذار باشیم.

دهکده چاقی با هدف آگاه سازی عموم جامعه نسبت به چاقی برای نخستین بار در سطح کشور با مشارکت اداره سلامت منطقه ۲۲ و شرکت نوونوردیسک روزهای چهارشنبه تا جمعه ۱۸ تا ۲۰ مهرماه در دریاچه شهدای خلیج فارس برپا شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.