سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر علمی همایش ملی مطالعات ایران دور از وطن مطرح کرد؛

مهاجرت تحصیلی در صدر مهاجرت‌ها/ بیشتر مهاجران میانگین سنی ۳۰ سال دارند

ذکایی گفت: بر طبق آمار سال ۲۰۱۷، ترکیب سنی مهاجرین حدود ۳۰ سال و نسبت زنان به مردان ۴۷ درصد است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدسعید‌ ذکایی‌ دبیر علمی همایش ملی مطالعات ایرانیان دور از وطن، هویت‌ها، پیوندها و سیاست‌ها در نشست خبری این همایش که صبح امروز، در دانشگاه علامه طباطبایی‌ برگزار شد؛ اظهار کرد: ما یک جمعیت بزرگ را به عنوان مهاجر در خارج از کشور داریم و به همان نسبت مهاجر به داخل مرزهای خود پذیرفته‌ایم و از این لحاظ وضعیتی منحصربه فرد‌ داریم.

وی در ادامه گفت: طبق آمار مرکز مطالعات بین‌المللی سازمان ملل در سال 92، یک میلیون و 600 ایرانی به عنوان مهاجر در خارج از کشور زندگی می‌کنند، این افراد فقط شامل کسانی هستند که در ایران متولد و در خارج از کشور زندگی می‌کنند، همچنین بر طبق آمار سال 2017، ترکیب سنی مهاجرین ایرانی، حدود 30 سال و نسبت زنان به مردان 47 درصد است.

دبیر علمی همایش، بیان کرد: ما در کشور، میزبان بیش از 2 میلیون نفر مهاجر از همسایگان‌ خود هستیم، در طی صد سال، جمعیتی بیش از دو برابر این ظرفیت، از ایران به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.

ذکایی در مورد اهمیت جمعیت مهاجرین ایرانی، گفت: زیستن‌ جمعیت بزرگی از کشور در خارج، که اغلب دارای سرمایه‌های اقتصادی، فرهنگی و علمی مناسبی هستند، می‌تواند حساسیت‌های مثبت و منفی زیادی ایجاد کند، بسیاری از کشورها در این موضوع به صورت جدی مصر هستند و برای این سرمایه ملی، سیاست‌هایی را تنظیم کرده و مناسبات و ارتباطاتشان‌ را تعریف کنند تا از این سرمایه بسیار مناسب بهره‌برداری کنند، اتفاقی که می‌تواند با برای ما مشکل‌ساز و مخرب باشد و باید برای رفع آن تدبیری اندیشیده شود.

وی بیان کرد: حدود 6 درصد جمعیت کشور را دیاسپوراها‌ تشکیل می‌دهند که از لحاظ کیفی سرمایه‌های غنی محسوب شده و بیشترین مهاجرت‌ها نیز مهاجرت تحصیلی است و هدف این جشنواره کشف و شناساندن یک پدیده اجتماعی به سیاست‌گذاران است.

تا امروز برنامه کاملی برای سازمان دهی دیاسپوراها تعریف نشده است

وی ادامه داد: از اوایل انقلاب به خاطر فراز و نشیب‌های زیادی که در کشور اتفاق افتاده، شرایط تدوین برنامه کارآمد برای سازمان‌دهی دیاسپور‌ا‌ ( جمعیت مهاجری که به دلایل ناخواسته از وطن خود به کشور دیگر مهاجرت می کند) سخت شده است، در واقع طرح هایی به صورت پراکنده و موقتی‌ اعمال شده است اما با مرور عملکرد صورت گرفته، می‌بینیم که سیاستی درست اتفاق نیفتاده و شناخت کافی نسبت به این گروه وجود نداشته است.

دبیر علمی همایش، در مورد محورهای‌ برنامه اظهار کرد: در برنامه ریزی های صورت گرفته، با تأکید بر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی، مسائل سیاسی، اقتصادی و علمی نیز پوشش داده خواهد شد.

استفاده از تجربه ایرانیان دور از وطن

وی گفت: در این بین از تجربیات ایرانیان دور از وطن نیز استفاده شده و سبک زندگی آنان و نوع مواجهه با شرایط سخت مورد بررسی قرار می‌گیرد، همچنین بحث‌هایی حول فضای مجازی و بهره‌مندی آنان از رسانه‌های جمعی نیز مطرح خوهد شد.

ذکایی در پایان گفت: حدود 30 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این میان 15 مقاله برای ارائه نهایی انتخاب شده‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.