سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ذخایر یک میلیارد و دویست میلیون تُنی زغال سنگ مغفول ماند؟/ واردات زغال سنگ با 3 برابر قیمت داخلی!

تولید سالانه یک و نیم میلیون تن زغال سنگ در مقابل ذخایر یک میلیارد و دویست هزار تنی کشور هیچ است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  صنعت زغال سنگ با وجود ذخایر غنی در کشور با بحران واردات روبرو است از اینرو نه تنها آینده شغلی چندین هزار نفر مشغول به کار در این صنعت به خطر می اُفتد ، بلکه با توجه به بهره برداری های پیش روی چند واحد فولادی ، این صنایع هم با مشکل کمبود زغال سنگ برای  تامین سوخت کوره‌های خود مواجه می شوند .

جایگاه ایران در بازار زغال سنگ

ایران با تولید حدود  یک میلیون و 200 هزار زغال سنگ در سال  سهم 4.0 درصدی این محصول در دنیا را داراست و از سویی با توجه به قدیمی بودن تکنولوژی استخراج این محصول ، بهای تمام شده در کشور  در مقایسه با سایر نقاط جهان مقداری بالاتر است و همین موضوع باعث شنیده شدن زمزه های واردات گسترده زغال سنگ شده است .

 

عملكرد ماهانه شرکتهای زغال سنگ طی سال 97 ( واحد اندازه گیری = تن )

 تولید یک و نیم میلیون تن زغال سنگ در مقابل ذخایر یک میلیارد و دویست هزار تنی

صمدی رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: زغال سنگ یکی از مهترین کانی هاست. کشور ایران حدود یک میلیارد و دویست میلیون تن ذخیره  قطعی زغال سنگ دارد و در حال حاضر کل تولید زغال سنگ ما یک و نیم میلیون تن در سال  است  که نسبت به یک میلیارد تن اصلا عدد قابل  توجهی نیست

 رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد افزود : در شرایط  فعلی مصرف زغال سنگ در کشور حدود دو میلیون تن  در سال است یعنی 500 هزار تن آن را وارد می کنیم  و در آینده نزدیک با راه اندازی برخی طرح های فولاد سازی کوره بلند این مصرف به 3 ونیم میلیون تن می رسد و اگر قرار است از بخش معدن ارزش افزوده ایجاد شود باید از همین امروز به سمت ظرفیتهای جدیدتولید  زغال سنگ  برویم  و آن را باتوجه به ذخایری که داریم ایجاد کنیم .

صمدی در ادامه اظهار کرد : باید قیمت محصولات واقعی شود . در حال حاضر هرتن زغال سنگ که وارد کشور می شود حدود دومیلیون تومان قیمت آن بربای فولاد ساز حساب می شود و این در حالی است که قیمت  داخلی زغال سنگ  تنی 610 هزار تومان است و تازمانی که چنین اختلاف قیمتی باشد کسی دنبال توسعه معدن زغال سنگ و تجهیز و سرمایه گذاری در حوزه زغال سنگ  نمی رود، ولی اگر این قیمت را با توجه به قیمت های جهانی واقعی کنیم علاوه بر این که پاسخگوی صفر تا صد نیازهای زغال سنگ کشور خواهیم بود حتی می توانیم به یک صادرکننده جدی نیز تبدیل شویم.


بیشتر بخوانید : چرا معدنی‌ها به سامانه نیما ارز نمی‌دهند؟


افزایش صادرات با دستیابی به تکنولوژی های جدید در تولید زغال سنگ

رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد  تصریح کرد: اگر قرار هست در معدن زغال سنگ  توسعه ای اتفاق بیفتد مستلزم  روی آوردن به تکنولوژی های جدید هستیم , در حال حاضر تکنولوژی تولید زغال سنگ در کشور ما متاسفانه مثل 50 سال پیش است  و با این تکنولوژی نمیتوان با بازار جهانی رقابت کرد.

صمدی گفت : این در تمام حوزه های معدنی که صادرات محور هست  صدق می کند یعنی معادن فلزی  از سنگ آهن گرفته تا سرب ،روی، مس و معادن غیرفلزی مثل زغال سنگ همه این ها قابلیت صادراتی و ایجاد ارزش افزوده  دارند و مستلزم این است که در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد و توسط بخش خصوصی واقعی  اداره شود بعبارتی خصوصی سازی کامل داخل آن اجرا شود.

رئیس کمیته  معدن خانه اقتصاد افزود : معدن زغال سنگ را برمبنای تولید در نظرمی گیریم.چیزی حدود یک و نیم میلیون تن  زغال سنگ تولید میکنیم که 90 درصد آن از 5 الی 6 معدن بزرگ کشور استخراج می شود و  بقیه معادن حدود 10 درصد ظرفیت کشور را بیشتر  شامل نمی شود.

معادن را باید مکانیزه کنیم

بهرامن رییس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گقت: ذخایر کشور در زغال سنگ می تواند پاسخگوی نیاز ما باشد اما باید استراتژی برای آن تعریف شود. ما درگذشته کمیته ای داشتیم که امروز به انجمن زغال سنگ ایران تبدیل شده و این کمیته  بالاترین کارشناسی بخش معدن  زغال کشور را داراست ، حاکمیت و متولی بخش معدن باید این انجمن را همیشه در کنار خود داشته باشد. اگر این انجمن مبانی و مسائل را از منظر کارشناسی مطرح  کند می تواند نقطه عطفی برای فعال سازی معادن زغال   باشد،

بهرامن اظهار کرد  : امروز اگر معادن زغال ما نتواند تامین مواد اولیه ذوب آهن را داشته باشند با مشکل تعطیلی این معادن رو برو خواهیم شد .ما نباید برای اینکه کارخانه ای بتواند به فعالیت خود ادامه دهد دست به واردات زغال سنگ بزنیم .

رییس خانه معدن ایران  افزود : باید بتوانیم با نگاه سرمایه گذاری معادنی که امروز مکانیزه نیستند را مکانیزه کنیم . در حال حاضر در این زمینه پیشنهاداتی ارائه شده تا بتوانیم زغال سنگ مورد نیاز خودمان را تامین کنیم .

احیای معادن کوچک و از کار افتاده باید در دستور کار قرار گیرد

رییس خانه معدن ایران گفت : خانه  معدن حدود یکسال قبل در زمان  نعمت زاده آمادگی خود را در زمینه  فعال سازی  500 معدن  که ظرفیت  پایین داشته یا در آستانه تعطیلی بودند  اعلام کرد،هدفمان این بود که  اگر 500 معدن را فعال کنیم و در هر معدن به طور متوسط 50  نیروی انسانی مشغول بکار باشند 25 هزار شغل که  یکی از دغدغه های دولت  هست ،ایجاد کرده ایم.

 بهرامن  افزود : بخش حاکمیت معدن به منظور احیای معادن کوچک  و متوسط  تفاهم نامه ای را با خانه معدن به امضا رسانده است به این مفهوم که علاوه برخانه معدن ،  انجمن های تخصصی  هم  در این  خصوص به  صورت  کامل ورود کنند.

گزارش از رامین بختیاری

انتهای پیام/

برچسب ها: معدن ، صنعت ، فولاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
با وجود ذخایر کافی زغال سنگ و سایر مواد در کشور ، واردات آنها با چند برابر قیمت ؟؟؟!!!!!!
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
بخاطر استرس شبها نمیتونم بخوابم اگه نتونم بخوابم بدنم آمادگی ورزش رو نداره .من فقط ورزش را تا حد مرگ دوست دارم .این را دیگه از ما نگیرید .
مهدی خادمیان
۰۸:۲۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
بعنوان فعال اقتصادی یکی از مولفه های زمین گیر شدن تولید واردات کالاهای دارای مزیت تولید داخل بوده که کما فی السابق ادامه داشته و دارد و حاکی از عدم اطلاع و بصیرت حرفه ای مسئول مربوطه هست و در هیچ کشوری حتی یک مورد یافت نمیشود جای دارد مدیران مرتکب مورد مواخذه قرار گیرند
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۲ مهر ۱۳۹۷
شرکت زغالسنگ کرمان یکی از بزرگترین تولید کننده های زغال سنگ کشور و حتی خاورمیانه است .