سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مضرات وحشتناک خوردن غذا‌های سوخته/ بهترین راه کباب کردن مواد غذایی چیست؟

متخصص طب سنتی گفت: با طبخ مواد غذایی روی حرارت مستقیم، مقداری از چربی، پروتئین و قند موجود در آن سوخته و ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند.

حسن اکبری متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره طبخ کبابی مواد غذایی و مضرات مصرف قسمت‌های سوخته آن، گفت: با طبخ مواد غذایی روی حرارت مستقیم، مقداری از چربی، پروتئین و قند موجود در آن سوخته و ارزش غذایی خود را از دست می دهند.

وی ادامه داد: طی فرآیند سوختن غذا، ماده‌ای شیمیایی به نام اسید آمید در آن تشکیل می‌شود که به شدت سرطان زاست و بیشتر در صنایع پلیمری استفاده می شود؛ این ماده خطرناک در صورت مجاورت با حیوانات منجر به ایجاد تغییرات رفتاری در آن‌ها خواهد شد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: البته مقدار این ماده شیمیایی در غذاهای سوخته به قدری پایین است که نیازی به نگرانی ندارد، در واقع تنها جدا کردن بخش سوخته از غذا کفایت می‌کند، اما اگر بخش سوخته خیلی زیاد بود بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.

اکبری تاکید کرد: نه تنها غذاهای کبابی، بلکه در مجموع آشپزی با حرارت بالا به از بین رفتن مواد مغذی درون خوراکی ها و افزایش تولید اسید آمید منجر خواهد شد؛ بنابراین کباب کردن غذا ها روی گاز به دلیل حرارت بالای شعله  چنین مشکلات را در پی داشته و در نتیجه ضرری بیشتر دارد.

حرارت یکدست و غیر مستقیم؛ بهترین راه طبخ غذا

وی درباره راه های بهبود کیفیت غذاهای کبابی گفت: بهترین راه کباب کردن استفاده از ذغالی است که شعله اش تمام شده و حرارت یک دست و غیر مستقیمی دارد.

این متخصص تغذیه یادآوری کرد: آشپزی با دمای پایین، بهترین شیوه روش آشپزی در قدیم است، چرا که حرارت بسیار پایین اسید آمید کم تری را به همراه دارد، در ضمن طبخ غذاها به صورت آب پز و بخار پز بهترین روش پخت است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
نان سوخته یکی از غذاهای سرطان زایی است که هر روزه نانوایان به خورد مردم بیچاره می دهند و تأسف من از این جاست که متأسفانه بعضی از مردم ناآگاه عقیده دارند نان بشدت برشته و سوخته ضد دیابت است و همین عقیده اشتباه باعث می شود به نان سوخته ای که نانوا به دستشان می دهد واکنشی نشان ندهند.