وی با بیان اینکه مانند دیگر نقاط دنیا برای بازسازی مناطق زلزلهزده دستورالعملهایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: براساس دستورالعملهایی که تعیین شده دستگاهها نیز وظیفه خود را انجام میدهند، از همینرو به همه افرادی که مبالغی در خصوص کمک به مناطق زلزلهزده از طریق مردم جمعآوری کردهاند، اعلام کردیم تا این مبالغ را درصورتی که در رابطه با امدادرسانی به مردم زلزلهزده است، در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دهند و اگر در خصوص بازسازی این مناطق است، مبالغ را به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل دهند، چراکه این بنیاد وظیفه بازسازی در این مناطق را برعهده دارند.
نجار با بیان اینکه بازسازی در کرمانشاه توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی رو به اتمام است، تصریح کرد: برای اینکه نظارتی بر کمکهای جمعآوری شده باشد، به افرادی که پولهایی را برای بازسازی جمعآوری کردهاند، تاکید کردیم این کمکها را در اختیار بنیاد مسکن قرار دهند و این بنیاد براساس ماموریتی که دارد کار را دنبال میکند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
وی تصریح کرد: اطلاع دقیقی از تعداد افرادی که برای کمک به مردم زلزلهزده پول جمعآوری کردهاند، نداریم. تاکنون نیز گزارشی از این افراد به ما ارائه نشده است، البته عدهای در همان زمان کمکهایی را جمعآوری کرده بودند، که این افراد چهره شاخصتری دارند، اما برخیها ممکن است در محدوده جغرافیایی محدودتری باشند و شناسایی این افراد سخت است. هر چقدر ابعاد این کمکها روشنتر شود، بهتر خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: شنیدهها در خصوص این افراد و کمکهایی که جمعآوری کردهاند، بسیار است و برخی مدعی شدند که اعتمادی به دولت نیست و این پول را مردم در اختیار آنها نهادهاند و وظیفه آنهاست که این مبالغ را در مناطق زلزلهزده هزینه کنند، در صورتی که اینگونه هم باشد، باید این افراد هماهنگی را با دستگاههای مربوطه از جمله استانداری، بنیاد مسکن، هلال احمر و ... انجام میدادند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
نجار تصریح کرد: یکی از افرادی که اقدام به جمعآوری کمک برای مناطق زلزلهزده کرده بود به آنجا رفته و کلنگی را هم برای شروع اقدامات به طور نمادین بر زمین زده، اما هیچ اقدام دیگری انجام نداده است.
به گفته وی تنها یک خانم در منطقه زلزلهزده اقداماتی را انجام داده است و دیگر افرادی که برای کمکرسانی به مردم زلزلهزده مبالغی را جمعآوری کرده بودند، اقدام خاصی انجام ندادهاند و با دستگاههای مربوطه هماهنگ نشدند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این افراد مقدار مبالغی را که جمعآوری کرده بودند، حتی اعلام نکردند، گفت: گفته میشد برخی از این افراد بدهکار بانکی بودند و بانک این مبالغ را برداشت کرده و به هر جهت اقدام خوبی صورت نگرفته است. پیگیریهایی صورت گرفت و از بانکها نیز خواستیم اسامی این افراد را در اختیار ما قرار دهند. بانکها نیز اطلاعات افرادی که مبالغی را جمعآوری کرده بودند، در اختیار ما قرار داده و از استانداری نیز درخواست کردیم، چنانچه این افراد اقدامات خاصی را در کرمانشاه انجام دادهاند به ما اعلام کنند. همچنین از دستگاه قضایی نیز خواستیم در این زمینه ورود کند تا چنانچه این احتمال وجود داشته باشد که این افراد از اعتماد مردم سوءاستفاده کرده باشند، با پیگیری دستگاه قهریه بتوانیم، جلوی این سوءاستفادهها را بگیریم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: به این افراد تاکید میکنم از آنجایی که یک اقدام زیبا در خصوص کمک به زلزلهزدگان از سوی مردم نوعدوست کشورمان صورت گرفته است، اجازه بدهیم این زیبایی کار در تاریخ فرهیختگان، ورزشکاران و افرادی که به نوعی در میان مردم جایگاه ویژهای دارند به یادگار باقی بماند و همراهی و هماهنگی لازم را با دستگاههای مربوطه برای انجام اقدامات لازم در این مناطق داشته باشند.
نجار با اشاره به یکی از مصاحبههایش در خصوص مناطق زلزلهزده که چند ماه پیش منتشر شده است، گفت: در آن مصاحبه خبرنگار اعلام کرد، آقای زیباکلام قصد دارد در یکی از روستاهای زلزلهزده کرمانشاه دهکده امید را بنا کند و در همین خصوص قراردادی هم با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد کرده است، اما از آنجایی که استانداری نظراتی در این خصوص داشته، اتفاق خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: همانطور که آن موقع هم اعلام کردم بحث اصلی ما در حال حاضر ساختن سرپناه برای مردم است، باید تمام هم و غم ما این باشد که یک سرپناه مناسب در شان این مردم ایجاد کنیم تا بتوانند زندگی نسبی خود را در آن از سربگیرند. بقیه موارد در حال حاضر اضافه است و همه افراد باید همت کنند تا پولهای جمعآوری شده در این زمینه هزینه شود.
بیشتر بخوانید:ابهام در ماجرای هزینههای جمع آوری شده خانم"ک" برای زلزله زدگان
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نزدیک به ۳۵ هزار واحد مسکونی در شهرها و روستاها تخریب شده و باید نوسازی شود، گفت: حال اگر برخی افراد در برخی مناطق منازل را به صورت ویژه بسازند، طبیعی است که اگر برای چند نفر منازل به صورت ویژه ساخته شود، دیگران نیز همانند آن میخواهند. حرف ما این است که باید یکسانسازی شود، مگر اینکه خود شخص بخواهد در خصوص ساخت منزلش سرمایهگذاری کند، اگر این یکسانسازی صورت نگیرد، اقداماتی که انجام میشود، ایجاد توقع و نارضایتی را به همراه دارد.
منبع: ایلنا
انتهای پیام/