سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت اصلی ناباروری زنان + روش‌های درمانی ساده

علل مختلفی در ناباروری زنان دخیل است و برای حل این معضل راه‌های درمانی زیادی وجود دارد که در این مقاله با آنها آشنا می‌شوید.

به گزار  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ علل مختلفی برای ناباروری زنان وجود دارد،  اما این که "علت اصلی ناباروری زنان" و راه‌های درمانی آن چیست؟ موضوعی است که در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان به آن پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید.
 
سندرم تخمدان پلی کیستیک یا به عبارتی pco  از رایج‌ترین اختلالات غددی در خانم ها به ویژه در سنین باروری است. علائم این سندرم پس از بلوغ شروع می‌شود؛ به گونه ای که فرد مبتلا به پلی کیستیک دچار قاعدگی های نامنظم، افزایش موهای زائد، جوش و آکنه و بزرگی دو طرف تخمدان به علت وجود فولیکول های ریز می شود.
به طور کلی نیز منظور از این سندرم وجود فولیکول‌های ریز حاوی مایع 2 الی 9 میلی متری است که به غیر از درمان ناباروری نیاز به جراحی ندارد. لازم به ذکر است که این سندرم درمان پذیر و عوارض آن قابل پیش گیری هستند.

هم چنین از دیگر عوارضی که بر اثر تخمدان پلی کیستیک به وجود می آید می توان به عدم تخمک گذاری مرتب و در نتیجه ناباروری زنان و خونریزی نامنظم رحمی اشاره داشت.

بهتر است این سندرم به عنوان علت اصلی ناباروری زنان مورد درمان و توجه قرار گیرد. چنان چه توجه نشود، احتمال افزایش ضخامت غیرطبیعی مخاط رحم و در برخی مواقع سرطان مخاط رحم در سنین بالاتر نیز وجود دارد.

روش های درمانی ساده برای علت اصلی ناباروری زنان

سندرم تخمدان پلی کیستیک علاوه بر این که یک علت اصلی برای ناباروری زنان به شمار می رود، در مواردی نیز می تواند موجب بروز بیماری هایی از قبیل دیابت و بیماری های قلبی شود. هم چنین برای درمان این نوع سندرم تمایل به بارداری یا عدم تمایل به آن نیز دارای اهمیت است . پس با توجه به خواسته و هدف خود می توانید اقدام به درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک کنید.

راه های درمانی علت اصلی ناباروری زنان

اگر دلتان می خواهد باردار شوید بایستی روش های درمانی زیر را برای ناباروری خود استفاده کنید. البته لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید و بر اساس شرایط خود اقدام به درمان کنید.


حتما بخوانید: علائم ناباروری زنان را بشناسید!


  • کاهش وزن برای درمان تخمدان پلی کیستیک

تناسب اندام و داشتن وزن مناسب در سلامتی بدن شما نقش به سزایی دارد. به طوری که می توانید با کاهش وزن خود تاثیر مثبتی بر روی تخمک گذاری بگذارید. وزن شما می تواند در حدود 4 الی 7 کیلوگرم کم شود و چرخه عادت ماهانه تان را نظم دهد.

  • مصرف داروهای مختلف برای درمان  ناباروری زنان

با مراجعه به پزشک متخصص و شرایط خود بایستی داروهای مختلفی را مصرف کنید که مناسب درمان تخمدان پلی کیستیک برای بارداری هستند.

  1. کلومیفن: کلومیفن سیترات در بیشتر خانم ها پس از گذشت سه ماه از دوره مصرف موجب تخمک گذاری می شود. آمارها نشان داده است که اغلب زنان در دوره سوم درمانشان باردار شده اند.
  2. متفورمین: این دارو سلول ها را به انسولین حساس و به تخمک گذاری کمک می کند. هم چنین ممکن است که پزشک در برخی موارد مصرف این دارو را در ترکیب با کلومیفن یا لتروزل به شما توصیه کند.
  3. گنادو تروپین: این مورد یک داروی تزریقی است و موجب تحریک تخمک گذاری و همین طور رشد تخمک های متعدد در خانم ها می شود. گنادوتروپین در درمان ناباروری زنان به علت تخمدان پلی کیستیک بسیار موثر به شمار می رود.
  4. لتروزول: بر اساس تحقیقات انجام یافته لتروزول تاثیر و روند مثبت بیش تری به نسبت کلومیفن دارد و موجب درمان ناباروری زنان به علت PCO شده است.

انجام عمل جراحی برای درمان ناباروری زنان

چنان چه قصد باردار شدن دارید ولی مصرف  داروهای بالا موجب درمان تخمدان پلی کیستیکتان نشود بهتر است روش جراحی حفاری تخمدان را انجام دهید.  در این راهکار درمانی جراح برش های کوچکی بر روی شکم ایجاد کرده و به وسیله آن حفره های کوچکی در تخمدان به وجود می آورد. کاهش هورمون های مردانه و تخمک گذاری از نتایج درمانی این روش است. هم چنین باید بدانید که اثرهای حفاری تخمدان به طور موقت است ولی اکثر خانم ها پس از یک سال از جراحی باردار می شوند.


حتما بخوانید: افزایش سن عامل مهم ناباروری زنان 


 

درمان ناباروری زنان با IVF

در روش IVF اسپرم و تخمک در فضای آزمایشگاه با یکدیگر ترکیب شده و عمل لقاح صورت می گیرد. بعد رویان حاصل به رحم خانم انتقال داده می شود و در صورت کاشته شدن در رحم به جنین تبدیل می شود. درصد باروری در این روش در زنان مبتلا به PCO به اندازه زنان مبتلا به سایر علل ناباروری است.

اما اگر قصد باردار شدن ندارید می توانید از قرص های ضدبارداری و متفورمین تحت نظر پزشک متخصص استفاده کنید. با آگاهی از علت اصلی ناباروری زنان و راه های درمان آن مراقب سلامتی تان باشید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.