سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت گیاهان دارویی راهکار کشاورزانی که دنبال کشت کم آب می گردند

استان فارس با تولید ۲۰ هزار تن گیاه دارویی رتبه نخست تولید گیاهان دارویی کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ استان فارس به دلیل ویژگی و تنوع پوشش گیاهی، شرایط اقلیمی و وضعیت خاک دارای گونه‌های مختلف گیاهان دارویی است که به صورت طبیعی و زراعی کشت می‌شود.

۱۰۰ گونه گیاهی در استان فارس کشت می‌شود که بر اساس آخرین آمار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در طرح شناسایی گیاهان دارویی بیش از یک هزار و ۶۰۰ گونه گیاه دارویی جمع آوری شده است، که حداقل ۵۰ گونه آن از جمله آویشن، نعنا فلفلی و برخی از گیاهان دارویی استفاده عمومی و سنتی دارند و به عنوان دم کرده مصرف می‌شوند.

بیشترین سطح گیاهان دارویی در شهرستان فیروز آباد و کمترین سطح زیر کشت در شهرستان پاسارگاد است.

زمین خداوند آنقدر سخاوتمند است که هر کس از برکت آن می‌تواند بهرمند شود درست مثل بانویی که با ایده‌ای ساده توانسته پا در عرصه تولید کشت گیاهان دارویی بگذارد.

محمد علی کریمی مسئول اداره ترویج جهاد دانشگاهی زرین دشت در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛  اظهار کرد: زهرا یزدانی از کارآفرینانی بوده که توانسته ضمن معرفی گیاهان دارویی قابل کشت با مدیریت مزارعی که در اختیارش قرار دارد نقش خود را به خوبی ایفا کند.

این بانوی کارآفرین تا کنون گیاهان دارویی مانند نعنا فلفلی، استیوا، به لیمو و مرزنجوش را کشت کرده است.

استان فارس با تولید ۲۰ هزار تن گیاهان دارویی رتبه نخست تولید گیاهان دارویی کشور را به خود اختصاص داده که در این میان یک هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی استان از مهمترین گونه‌های ارزشمند گیاهی در کشور محسوب می‌شود.

همچنین مهدی خسروی مدیر فرآورده‌های طبیعی سنتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ تصریح کرد: گیاهان دارویی در درمان بیماری‌های گوارشی مکمل‌های چاقی و لاغری، فرآورده‌های طبیعی خوبی را دارند که از سوی سازمان غذا و دارو مجوز عرضه دارو در داروخانه ها‌ی استان صادر شده، و انتظار می‌رود این مجوز‌ها در سطح کشور نیز صادر شوند.

وی افزود: افراد متقاضی ثبت شرکت یا کارخانه تولید گیاهان دارویی می‌توانند با مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش فرآورده‌های طبیعی و سنتی با ارائه مدارک مورد نیاز به دانشگاه نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند.

با توجه به خشکسالی‌های اخیر در کشور کشت گیاهان دارویی می‌تواند راهکار مناسبی برای رهایی از بحران کم آبی باشد.

حشمت الله صادقی کارشناس گیاهان دارویی جهاد کشاورزی نیز در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ ادامه داد: منابع آبی چه در سطح آب‌های سطحی و چه در زمینه تحلیل آب‌های زیرزمینی تحلیل رفته و یا با مشکل شوری و قلیایی شدن رو به رو است و هیچ استفاده‌ای ندارد.

وی اضافه کرد: توصیه می‌شود در زمینه کشت گیاهان چه گونه‌های زراعی و چه گونه‌های باغی به سمت کاشت گیاهانی برویم که نیاز به مصرف آب کمتری دارند.

صادقی اظهار کرد: نواسانات قیمت، نبودن مشوق های صادراتی، مشکلات صادرات، خشکسالی، کمبود و میزان آب، پایین رفتن سفره های زیر زمینی ، شور و قلیایی شدن خاک ها و کمبود صنایع فرآوری گیاهان دارویی از مشکلات کشاورزان در زمینه گیاهان دارویی است.

با کشت گیاهان دارویی زمینه مناسبی برای رونق اقتصادی، ایجاد و اشتغال و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی فراهم شده است.

انتهای پیام/ن

کاشت گیاهان دارویی در استان فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۴۴ ۲۸ دی ۱۳۹۹
سلام من دوست دارم گیاه دارویی که بااب باران کشت شودبکارم
محمد جعفر احمدیه
۱۷:۲۳ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
من 10 هکتار زمین دیمی دارم چه گونه گیاهی برای کاشت دیم که دارای بازده باشد موناسب است لطفا راهنمائی بکنید
ناشناس
۱۷:۵۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام من زمین دارم ولی میزان آب کم ونمیدانم چه گیاهی بکارم که به آب کم نیاز داشته باشد
سالاری
۰۸:۴۶ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
باسلام وعرض ادب بنده زمین درمتطقه سیخ دارم باتوجه به کمی آب بسیار مشتاق به کشت گیاهان دارویی هستم لطفا مر اراهنمایی کنیدمتشکرم
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
سلام من زمین دارم اما نمیدونم چی کار کنم لطفا منو راهنمایی کنید
سعید بهمنی
۲۰:۵۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۷
سلام من زمین کشاورزی دارم ولی کاشت گیاه داروی بلد نیستم اگر یاد بگیرم کشت گیاه داروی انجام میدم