وی با بیان اینکه این رشد نامتعارف باعث رکود سگنین مسکن شده است،افزود: رکود به کاهش حجم معاملات منجر شده است؛ به طوریکه در تیر، مرداد و شهریور امسال تعداد معاملات در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به ترتیب 25 درصد، 36 و 45 درصد کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه بازار مسکن در یک رکود عمیق کاملا تورمی به سر میبرد، تصریح کرد: در حال حاضر قیمتها کاهش نیافته است.
بیشتر بخوانید:فصل خانه به دوشی!
رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه نبود توازن عرضه و تقاضا، کاهش قدرت تقاضا، کاهش تولید مسکن، نوسانات نرخ ارز، مناسب نبودن تسهیلات و... از جمله عوامل کاهش معاملات در سال جاری بوده است، گفت: با کاهش نرخ ارز، این پرسش مطرح میشود که آیا قیمت مسکن کاهش مییابد. در پاسخ باید گفت مسکن یک بازار مقاوم است و تاثیرپذیری آن از کاهش نرخ ارز مانند سکه و طلا نیست و مثلا قیمت 9 صبح با ساعت 11 متفاوت باشد.
عقبایی با بیان اینکه معمولا چهار یا 5 سال زمان نیاز است که بازار مسکن وارد رونق یا روکود شود، اظهار کرد: اگر کاهش نرخ ارز تا دیماه امسال تداوم داشته باشد و تثبیت شود، در بهمن ماه شاهد شکستن حباب قیمت تا حدود 25 درصد در برخی مناطق خواهیم بود. اما اگر نرخ ارز نوسان داشته باشد تاثیر به سزایی در بازار مسکن نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در صورت نوسانان نرخ ارز بازار مسکن در نیمسال دوم با رکود تورمی همراه خواهد بود که نتیجه آن کاهش حجم معاملات و عمیقتر شدن رکود خواهد بود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/