سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هوراند سرزمین پرورش میوه بهشتی /با مصرف یاقوت های پاییزی شاداب شوید

انار به عنوان یک میوه بهشتی سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان است که علاوه بر ارزش غذایی بسیار، در درمان بیماری ها و زیبایی پوست و استحکام دندان ها بسیار مفید است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ انار اولین بار در شرق ایران یافت شد و بعد به هندوستان، آفریقا، چین، اروپا و آمریکا برده شد،برای هزاران سال انار به عنوان گنجینه قدرت شناخته می شد و انسان ها برای زیباتر شدن از این میوه استفاده می کردند ،انار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است که بعنوان دارو مصرف می‌شود.

میوه  پاییزی انار، دارای خواص فوق العاده ای است

فضل جو متخصص طب سنتی ،معتقد است ،  میوه  پاییزی انار، دارای خواص فوق العاده ای است و  به عنوان یک میوه بهشتی در فصل پاییز به بار می نشیند.

وی افزود: فصل پاییز فصل خزان درختان وگرفتگی آسمان است ودانه های انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی بسیار مفید و سبب شادابی می شود.

این متخصص طب سنتی دفع مضرات دخانیات،تقویت معده ،کبد ،جهت درمان زخمهای دهان ،کم خونی ،احساس خستگی ، برای رفع درد سینه یا سرفه خشک ،ازبین برنده غم واندوه وافزایش هوش را از جمله خواص انار ذکر کرد.


کشت یازده نوع انار درشهرستان هوراند


 طائری رییس اداره جهاد کشاورزی هوراند درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ گفت :سطح کشت انار در این شهرستان 10 هکتار بوده است که یازده نوع انار در این شهرستان کشت می شود.

وی افزود: برداشت این محصول از اواخر مهرماه  آغاز خواهد شد و به مدت یک ماه ادامه دارد و تا کنون بیش از 8 الی10 تن انار از سطح باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

وی تصریح کرد:در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانه‌های صنعتی فرآوری انار ساخته شده که تولیدات آن‌ها شامل رب انار، سس انار، آب انار، شربت انار، مربا، مارمالاد ، ترشی، سرکه و لواشک انار است.


رییس جهاد کشاورزی هوراند افزود: انار تولیدی دراین شهرستان علاوه بر تامین نیاز داخلی و توسط بخش خصوصی به اقصی نقاط آذربایجان شرقی توزیع می‌شود و بخش اعظمی از آن نیز به صورت رب انار در منازل یا کارگاه‌های سنتی فرآوری می‌شود.

طائری ،انواع انار هوراند  در این شهرستان را ارقام مانند گل تفت ،پوست سیاه ،پوست سفید ،پوست زرد ،قیصر گلدشت ،ابرگوه،ملس ساوه عنوان کرد.


انار تولید شده در باغ‌های شهرستان هوراند کاملا ارگانیک است


 سالکی ، کارشناس باغبانی شهرستان هوراند درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ گفت : ارقام انار تولید شده در باغ‌های شهرستان هوراند کاملا ارگانیک است، و در تولید انارازهیچگونه سموم و کود شمیمایی استفاده نمی‌شود.

وی اذعان کرد:خنکی هوای روزهای اول فصل پائیزموجب آب‌دهی بیشترانار و مرغوب‌شدن آن خواهد بود.

وی گفت:درخت انار مقاوم به خشکی است،اما آبیاری منظم سبب افزایش عملکرد این درختان می شود و میزان آب آبیاری در باغات انار به عوامل متعددی همچون رقم،نوع خاک، روش آبیاری فاصله کاشت وحتی سن درختان بستگی دارد.

 


کارشناس باغبانی شهرستان هوراند، افزود: معمولا تامدت زمان طولانی قبل از تشکیل گل ،باغات انار را آبیاری نمی کنند چرا که این تنش آبی سبب تشکیل گل بیشتر برروی درخت شده واز رشد درخت جلوگیری می کند.

سالکی بابیان اینکه، دمای مناسب رشد درخت انار  35الی  25سانتی گراد است،اضافه کرد:در دمای بالاتر از این میزان به جهت افزایش تبخیر گیاهی و کاهش آب موجود در باغات انار، رشد درخت و میوه دچار اختلال شده و سبب آسیب دیدگی درخت و محصول می گردد.

وی بیان کرد:انار بیشتر درمنطقه چای پاره هوراند که گرمسیر است کاشت می شود و روستاهای هلان،قره درویش ، لقلان، تازه کند، قوطانلو بهترین محصول انار را دراین مناطق کاشته می شود.

 


وی گفت: انار تا حدودی به شوری مقاوم است ونیزمی تواند در نواحی خشک نیز رشد کند وخاک آن اگر رهکشی ایده آلی داشته باشد رشد و بهینه و بارآوری مناسب را دربرخواهد داشت.


صادرات انار به اقصی نقاط آذربایجان شرقی


 سیف الله فرضین کشاورز روستای ذکرهلان صفری،در گفتگو با خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان ازتبریز؛ گفت :پیش بینی می شود امسال برداشت 50 تن محصول را داشته باشند که بیشترین مقدار را به استان اردبیل و پارس آباد و تبریز و شهرستان های اطرف هوراند صادر می شود.

میزان تولید سالانه انار در شهرستان های هوراند و خداآفرین بیش از 10 هزار تن است و درختان بومی انار در این شهرستان ها، ارگانیک و عاری از سم و کود می باشند و در هر هکتار 6 تا 8 تن انار با قدرت انبارداری بالا از آنها برداشت می شود.

 

 

شهرستان تازه‌ تاسیس هوراند با 22 هزار نفر جمعیت و یک‌هزار و 670 کیلومترمربع وسعت در 150 کیلومتری شمال شرقی تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی وبا 102  روستا با جمعیت فعال دارد واقع و از دو بخش مرکزی و چهاردانگه هوراند تشکیل شده است.

این شهرستان از شمال و غرب به کلیبر، از شرق به شهرستان مغان و مشگین شهر و از جنوب به اهر و مشگین شهر محدود است.

انتهای پیام/

گزارش از ناهیدخدادادی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.