سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با ۱۵ نامزد انتخابات پارلمانی افغانستان از خانواده هایی قدرتمند! + تصاویر

در این گزارش با ۱۵ عضو خانواده رهبران سیاسی و نامزد انتخابات پارلمانی ۹۷ آشنا شوید!

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۷ روز بیشتر به برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان باقی نمانده است. در این دور از انتخابات پارلمانی افغانستان، بیش از دو هزار نفر از سراسر این کشور به جز ولایت غزنی در فهرست نهایی نامزدان انتخاباتی حضور دارند که در میان آن‌ها فرزندان و برخی اعضای خانواده رهبران جهادی و میراث‌داران قدرت در افغانستان نیز دیده می‎شود.

در این گزارش با ۱۵ عضو خانواده رهبران سیاسی و نامزد انتخابات پارلمانی ۹۷ آشنا شوید!

۱ـ جمال‌الدین حکمتیار

جمال‌الدین حکمتیار، فرزند گلبدین حکمتیار است.

آقای حکمتیار، یکی از رهبران جهادی و رهبر حزب اسلامی است. وی پس از سرنگونی طالبان تا سال گذشته، یکی از مخالفان مسلح سرسخت نظام جدید افغانستان بود و در حال حاضر با پیوستن به روند صلح، در کابل زندگی می‌کند.

حالا جمال‌الدین حکمتیار، یکی از فرزندان گلبدین حکمتیار، از حوزه کابل برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ کاندیدا است.

۲ـ حبیب‌الرحمن سیاف

حبیب‌الرحمن سیاف، فرزند عبدالرب رسول سیاف است.

آقای سیاف، یکی از رهبران جهادی و رهبر حزب دعوت اسلامی افغانستان می‌باشد. آقای سیاف بعد از سرنگونی دولت دکتر نجیب‌الله، یکی از رهبران اصلی مجاهدین بوده است. او دو دوره به عنوان عضو مجلس نمایندگان نیز حضور داشته است.

اما این‌بار، حبیب‌الرحمن سیاف، فرزند آقای سیاف، برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷، از حوزه کابل کاندیدا شده است.

۳ـ محمد عالم خلیلی

محمد عالم خلیلی، فرزند محمد کریم خلیلی است.

آقای خلیلی یکی از رهبران جهادی و رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان است. او در حکومت‌های حامد کرزی، رییس جمهوری پیشن افغانستان، معاون دوم ریاست جمهوری بود. در حال حاضر آقای خلیلی رییس شورای عالی صلح افغانستان است.

محمد عالم خلیلی، دومین فرزند آقای خلیلی، برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ افغانستان، از حوزه کابل کاندیدا شده است.

۴ و ۵ ـ محمد باقر و محمد علی محقق

محمد باقر و محمد علی محقق فرزندان، محمد محقق اند.

آقای محقق یکی از رهبران جهادی و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان است. او در حال حاضر معاون دوم ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی است.

محمد باقر و محمد علی محقق، فرزندان محمد محقق، از حوزه‌های کابل و بلخ برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ افغانستان کاندیدا اند.

۶ـ باتور دوستم

باتور دوستم، فرزند جنرال عبدالرشید دوستم است.

آقای دوستم، یکی از رهبران جهادی و رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان است. او در حال حاضر نیز معاون اول محمد اشرف غنی، رییس جمهوری است. در گذشته، عبدالرشید دوستم یکی از جنرالان برجسته دولت دکتر نجیب‌الله بود که سپس به جمع مجاهدین پیوست و در امر مبارزه با نیروهای ارتش سرخ در افغانستان، نقش برجسته‌ای بازی کرد. آقای دوستم در دولت حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین، یکی از مقام‌های ارشد وزارت دفاع ملی بود.

حالا در انتخابات پارلمانی پیش رو، باتور دوستم، فرزند ارشد او از ولایت جوزجان کاندیدا شده است.

۷ـ سید طاها صادق

سید طاها صادق، فرزند محمد اسماعیل خان است.

آقای اسماعیل خان، یکی از رهبران جهادی و عضو شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان است. او در دولت حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین، والی ولایت هرات و سپس وزیر انرژی و آب بود. آقای اسماعیل خان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳، برای پیوستن به تیم انتخاباتی عبدالرب رسول سیاف، از سمت وزارت انرژی و آب استعفا داد و سپس خانه‌نشین شد.

حالا فرزند او سید طاها صادق، برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ افغانستان، از حوزه هرات کاندیدا است.

۸ و ۹ ـ سید مهدی و سید مجتبی انوری

سید مهدی و سید مجتبی انوری، فرزندان سید حسین انوری اند.

آقای انوری یکی از فرماندهان مجاهدین افغانستان و رهبر حزب حرکت اسلامی بود. او پس از فروپاشی طالبان به عنوان وزیر زراعت، والی ولایت کابل و سپس به عنوان والی هرات فعالیت کرد. آقای انوری در انتخابات ۱۳۸۹ به عنوان نماینده کابل در مجلس انتخاب شد و در سال ۱۳۹۵ بر اثر بیماری در هند درگذشت.

حال برای انتخابات پارلمانی سال ۱۳۹۷ افغانستان، دو تن از پنج پسر آقای انوری، به نام‌های سید مهدی و سید مجتبی انوری، از حوزه کابل کاندیدا شده‌اند.

۱۰ ـ احمد ذکی زاهد

احمد ذکی زاهد، فرزند جنرال بابه جان است.

جنرال بابه جان به عنوان یکی از فرماندهان دولت دکتر نجیب‌الله، همراه با جنرال دوستم به مجاهدین پیوست. قبل از آمدن طالبان در کابل، او مسئول گارنیزیون بود. جنرال بابه‌جان در دوره مقاومت نیز از سوی احمدشاه مسعود فرمانده جبهه شمالی بود. سپس در دوره حکومت حامد کرزی، فرماندهی پولیس ولایت‌های کابل، هرات و بدخشان را در کارنامه دارد. او در حال حاضر نیز فرمانده کل پولیس ولایت‌های شمالی افغانستان است.

در انتخابات پارلمانی پیش رو، احمدذکی زاهد فرزند ارشد جنرال بابه‌جان، خود را از حوزه کابل کاندیدا نموده است.

۱۱ ـ احمد تمیم جرأت

احمد تمیم جرأت، فرزند دگرجنرال دین محمد جرأت از ولایت پنجشیر است.

آقای جرأت، در زمان جنگ‌های داخلی و دوره حکومت طالبان، از فرماندهان ارشد احمدشاه مسعود، فرمانده کل نیروهای مقاومت شمال بود. پس از سقوط طالبان، او  در دولت حامد کرزی به عنوان مشاور امنیتی معاون اول رییس جمهوری فعالیت داشت. آقای جرأت تا روز دوشنبه(۹ میزان) مشاور ارشد ریس جمهوری غنی در امور امنیتی و دفاعی و معاون شورای امنیت ملی افغانستان بود که روز گذشته سه‌شنبه(۱۰ میزان/ مهر) در فرمانی از سوی محمد  اشرف  غنی، برکنار شد. وی در عین حال رهبری روند حفاظت از ارزش‌های جهاد و مقاومت مردم افغانستان را نیز برعهده دارد.

تمیم جرأت فرزند او، اکنون از حوزه کابل برای راه‌یابی به مجلس نمایندگان کاندیدا شده است.

۱۲ـ ذبیح‌الله الماس

ذبیح‌الله الماس، فرزند حاجی محمد الماس زاهد است.

آقای الماس زاهد، یکی از فرماندهان مجاهدین در زمان جنگ با نیروهای شوروی در افغانستاناست. پس از سرنگونی حکومت طالبان در افغانستان، او به عنوان فرمانده قول اردو/ لشکر در ولایت پروان تعیین شد. بعد از آن نیز در انتخابات پارلمانی ۱۳۸۳ به عنوان نماینده ولایت پروان به مجلس راه یافت و اکنون هم عضو مجلس نمایندگان افغانستان است.

فرزند او ذبیح‌الله الماس نیز خود را از حوزه کابل برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ کاندیدا کرده است.

۱۳ـ بکتاش ایشچی

بکتاش ایشچی، فرزند احمد ایشچی است.

سابقه حزبی آقای احمد ایشچی از حزب دموکراتیک خلق آغاز شده است. او در زمان حضور شوروی در افغانستان، از سوی ارتش سرخ سرباز محلی بود. سپس با تشکیل حزب جنبش ملی اسلامی در سال ۱۳۷۱ به رهبری آقای دوستم، معاون والی بلخ و سپس والی جوزجان شد.

در دوره طالبان نیز فرمانده نیروهای مقاوت تحت رهبری احمدشاه مسعود بود، اما با روی کار آمدن نظام فعلی افغانستان، هیچ فعالیت سیاسی نداشت، تا این‌که اسم‌اش بار دیگر با نام جنرال دوستم گره خورد و سر زبان‌ها افتاد.

حالا بکتاش ایشچی، فرزند او، در دنیای سیاست گام گذاشته و خود را برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ از حوزه جوزجان کاندیدا نموده است.

۱۴ـ سیده مسعوده یاری

سیده مسعوده یاری، عروس حاجی سلیمان یاری است.

آقای سلیمان یاری، وزیر صنایع خفیفه و مواد غذایی حکومت مجاهدین بود. سپس در نظام فعلی از شخصیت‌های تأثیرگذار بر حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان بود. او از اعضای ارشد جبهه ملی نجات افغانستان پنداشته می‌شد. آقای یاری همچنین عضویت لویه جرگه اضطراری، کمیسیون مستقل انتخابات و عضویت جرگه امن منطقه‌ای را داشت. او از ولایت میدان وردک، سناتور انتصابی نیز بود.

حالا برای انتخابات پارلمانی سال ۹۷ افغانستان، سیده مسعوده یاری، عروس او، خود را از حوزه کابل کاندیدا نموده است.

۱۵ ـ رقیه عالمی بلخی

رقیه عالمی بلخی، خواهر سید حسین عالمی بلخی است.

آقای بلخی، فردی روحانی و سیاست‌مدار است. او فعالیت‌های سیاسی خود را از سازمان‌های فدائیان اسلام، اسلام مکتب توحید، روحانیت و جوانان افغانستان، جنبش اسلامی مستضعفین، جبهه متحد انقلاب اسلامی افغانستان و همچنین شورای ائتلاف هشت‌گانه اسلامی آغاز کرده است.

پس از تشکیل حزب وحدت اسلامی در سال ۱۳۷۳،  او سمت معاون اول حزب را برعهده گرفت. در حکومت مجاهدین نیز وزیر تجارت بود.

در دوره‌های دولت حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، آقای بلخی به مجلس نمایندگان راه یافت. سید حسین عالمی بلخی در حال حاضر وزیر امورمهاجرین حکومت افغانستان است.

حالا خواهر او، رقیه عالمی بلخی، برای انتخابات پارلمانی پیش رو از ولایت کابل کاندیدا شده است.

منبع: خبرنامه

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.