محمد روزبهانی جامعهشناس و آسیبشناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: موادمخدر به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشود، یک گروه از موادمخدر مسکنها و آرامبخشها مانند تریاک، هروئین یا حتی قرصهای خواب آور و الکل هستند و گروه دوم موادمخدر محرک مانند شیشه و کوکائین هستند که پس از مصرف باعث تحریک و ایجاد احساس نشاط و انرژی زیاد در افراد میشوند. گروه سوم موادمخدر توهم زا مانند گل، حشیش یا قرصهای توهم زا هستند که فرد مصرف کننده پس از مصرف دچار توهم و خیال پردازی میشود.
وی در ادامه بیان کرد: اگر فردی به صورت روزمره از این دسته موادمخدر استفاده کند، به هر دلیلی این فرد معتاد به موادمخدر شناخته میشود و هر یک از این مواد مخدر به روی افراد مختلف تاثیرات گوناگونی دارد.
بیشتر بخوانید: علت گرایش برخی جوانان به اعتیاد چیست؟
این جامعه شناس افزود: زمانی که فرد به موادمخدر وابسته شود، دیگر نمیتواند آن را ترک کند و به شرایطی میرسد که هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی و روانی وابستگی در او ایجاد میشود و ادامه زندگی برای فرد بدون مصرف مواد غیرممکن میشود، زیرا اگرمصرف مواد را قطع کند، عوارض جسمی و تاثیرات منفی برای فرد ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه ماده مخدر کوکائین بر مغز تأثیر مستقیم میگذارد، تصریح کرد: کوکائین جزء آن دسته از موادمخدرها است که به گونههای مختلف مصرف میشود و در گروه مواد مخدر محرک قرار میگیرد.
این جامعه شناس افزود: افراد کوکائین را به این دلیل مصرف میکنند که انرژی کاذب به دست آورند، همچنین اعتماد به نفسشان بالا برود و به نوعی تحرکاتشان زیاد شود.
روزبهانی گفت: وقتی فردی معتاد میشود، ممکن است چند نوع موادمخدر را باهم مصرف کند، به طورمثال فردی که الکل مصرف میکند به سراغ سایر موادمخدر چون شیشه و غیره نیز خواهد رفت و بسیاری از معتادان بیشتر این مخدرها را امتحان میکنند و نوع مواد مصرفی برای آنها اهمیت ندارد.
انتهای پیام/