سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابتلا به بیماری وحشتناک بیخ گوش مادرانی که در فصل‌های سرد زایمان می‌کنند

افسردگی پس از زایمان عارضه‌ای شایع بین مادران است که بی توجهی به آن می‌تواند خطر مزمن شدن و مقاومت به درمان را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند زنانی که در فصل زمستان زایمان انجام می‌دهند به دلیل تابش ضعیف نور خورشید، هوای برفی و بارانی در سه ماهه آخر بارداری خود بیشتر امکان دارد دچار افسردگی شوند.


در نیمکره شمالی کره زمین از مهر تا آخر آذر ماه روز‌ها کوتاه و شب‌ها بلند می‌شود. نور خورشید افزون بر تولید و جذب ویتامین D دربدن انسان سبب ترشح هورمون سروتونین  می‌شود. این هورمون عامل بهبود خلق و خو در افراد و جلوگیری از افسردگی است.


مادرانی که در فصل پاییز و زمستان زایمان انجام می‌دهند بیش از سایرین در معرض افسردگی درماه‌های آخر بارداری و نیز ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار دارند.

این یافته‌ها حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه ایالتی سن ژوئیه برروی ۲۹۳ زن باردار داوطلب است. در این آزمایش میزان دریافتی نور خورشید بر روی این زنان درطول سه ماهه آخربارداری آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

آن دسته از مادرانی که کمتر در معرض تماس با نور خورشید بودند بیشتر دچار مشکل‌هایی چون افسردگی، بی‌خوابی، از دست دادن اشتها و احساس تنهایی شده‌اند.

نتیجه‌های به دست آمده از این پژوهش در مجله پزشکی رفتار (the Journal of Behavioral Medicine) به چاپ رسیده است، افسردگی پس از زایمان نوعی اختلال روانی است که بر یک زن از هر 10 زن که زایمان انجام می‌دهند (بنا برآمارکشور‌های آمریکا و انگلستان) اثر می‌گذارد.

افزون بر نومادران، پدران نیز می‌توانند به افسردگی در ماه‌های اول تولد فرزندشان دچار شوند.

علایم افسردگی پس از زایمان

علامت‌های این اختلال شامل افسردگی، زودرنجی، تمایل به گریه، کم اشتهایی، ناتوانی و بی انگیزگی درارتباط با نوزاد، تحریک پذیری، خستگی، غم و اندوه و افکار مخدوش، افزایش ضربان قلب، بی خوابی و مواردی ازاین دست است.


این اختلال دربسیاری از موارد به تدریج برطرف می‌شود، اما در برخی موارد به یک بیماری مزمن و نیازمند رسیدگی روانشناسی تبدیل می‌شود. در موارد حاد افسردگی پس از زایمان پزشکان داروی ضد افسردگی تجویز می‌کنند، در صورتی که مادر به شیردهی فرزند می‌پردازد حتماً باید درباره اثر‌های جانبی مصرف دارو با پزشک مشاوره انجام دهد.

راه‌های درمان افسردگی پس از زایمان

درمان این اختلال در وهله اول با سعی و انگیزه مادر و پدر، مثبت اندیشی، صحبت با اطرافیان، اعضای خانواده و دوستان، استراحت به اندازه، اختصاص زمان برای انجام کار‌های مورد علاقه، تفریح، رفتن به مسافرت‌های کوتاه مدت، مصرف مواد خوراکی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات، شیردهی به نوزاد، پوشیدن لباس‌های با رنگ روشن، قدم زدن درمعرض تابش نور خورشید و درنهایت مراجعه و انجام مشاوره با متخصص انجام می‌پذیرد.

علت افسردگی پس از زایمان هنوز به طورکامل شناخته شده نیست، اما درافرادی که سابقه مشکل‌های روحی روانی داشته‌اند، بیشتر نمایان است.

فرصت کم مادر برای استراحت، مسئولیت بیش از اندازه او برای نگهداری از کودک، خستگی، رژیم خوراکی ناسالم، تغذیه نوزاد با شیر خشک، اختلاف بین مادر و پدر، مشکل‌های اقتصادی و مواردی ازاین دست می‌تواند سبب تشدید خطر افسردگی پس از زایمان درمادر شود.

افسردگی پس از زایمان در زنانی که بارداری اول خود را پشت سر گذاشته‌اند، بیشتر از سایرین است و یافته‌های جدیدنشان می‌دهند فصلی از سال که مادر درآن زایمان انجام می‌دهد نیز می‌تواند در ابتلای او به این اختلال روانی اثر گذار باشد.


کارشناسان برای رفع مشکل افسردگی پس از زایمان مصرف مکمل ویتامین D زیر نظر مستقیم پزشک درسه ماهه آخربارداری مادر (درفصل‌های سردسال) و نیز رفتن به کلاس‌های ورزشی و انجام ورزش سبک پس از زایمان را توصیه می‌کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.