سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری مراسم کهن جمعه جار در خاوه دلیجان

مراسم جمعه جار با قدمت ۱۳۰۰ ساله در روستای خاوه شهرستان دلیجان برگزارشد.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ هزاران نفر از مردم شهرستان‌های دلیجان وکاشان در یکی ازکهن‌ترین مراسم آیینی سنتی استان مرکزی موسوم به جمعه جار شرکت کردند.

این آیین پرشور با برنامه چاووش خوانی، پرچم زنی و زیارت شهدای روستای خاوه دلیجان آغاز و با حرکت کاروان عاشقان حضرت علی بن محمد باقر (ع) بصورت پیاده و در مسیر ۱۰کیلومتری روستا‌های خاوه، ریجان، لاران، غیاث آباد تا بارگاه مطهر و حضرت سلطان علی ابن امام محمدباقر (ع) و عرض ارادت به این امامزاده مظلوم و یاران شهیدش به پایان رسید.

آئین جمعه جار معمولاً در نخستین جمعه از فصل پاییز و یک هفته پیش از مناسک سنتی قالی شویان، در روستای خاوه برگزار می‌شود واهالی روستای خاوه دلیجان همه ساله این سنت قدیمی را زنده نگه می‌دارند.

در قدیم به دلیل نبود رسانه‌های ارتباط جمعی اهالی روستا برای مطلع کردن مردم برای حضور در آئین سنتی مذهبی قالی شویان در اولین جمعه مهرماه هر سال، فردی خوش صدا را به بالای گلدسته‌های مسجد می‌فرستادند تا با صدای بلند مردم را به این مراسم دعوت کند.

جمعه جار روز فراخوانی مردم به آئین قالی شویان

این جمعه که در میان مردم به جمعه جار معروف است، روز فراخوانی مردم به آئین قالی شویان در مشهد اردهال است و جمعه جار پیام آور فرارسیدن سالروز بزرگ و مقدس شهید دشت اردهال، امامزاده مظلوم، حضرت سلطان علی ابن امام محمد باقر (ع) است.

تعیین روز قالی شویان و اعلام آن به مردم به عهده ستاد برگزاری آئین سنتی مذهبی قالی شویان است. این گروه روز برگزاری قالی شویان را معمولا در دومین جمعه پائیز تعیین می‌کنند.

اگر این جمعه با روز‌های سوگواری مذهبی مانند تاسوعا، عاشورا، قتل امیرالمؤمنین یا به روز‌های جشن مذهبی، مانند مبعث حضرت رسول (ص)، میلاد امیرالمؤمنین (ع)، نیمه شعبان مصادف شود، گرامی داشت این ایام را نیز اجرا می‌کنند.

مشهد اردهال محل دفن حضرت سلطان علی ابن امام محمد باقر (ع) که هرساله در دومین جمعه مهر ماه مراسم قالیشویان درآن انجام می‌شود جزء شهرستان دلیجان استان مرکزی بود که از حوزه جغرافیایی استان مرکزی جدا شد وبه شهرکاشان استان اصفهان ملحق شد، اما قتلگاه (محل شهادت) شاه سلطان علی در دهستان جوشن در فاصله نزدیک با بقعه این امامزاده همچنان درشهرستان دلیجان است.

به گفته رضایی نماینده مردم استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی در سایه بی توجهی و غفلتی که در گذشته صورت گرفته است مشهد اردهال که یکی از زیارتگاه‌های مشهور کشور است از حوزه جغرافیایی استان مرکزی جدا شد.

انتهای پیام/ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.