سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به «رفلاکس معده»

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: رژیم غذایی مناسب نقشی موثر در کاهش علائم رفلاکس معده دارد بنابراین مبتلایان به این عارضه باید از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنند.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره رفلاکس معده اظهار کرد: به برگشت اسید معده، از معده به مری رفلاکس می‌گویند؛ این عارضه با علائمی مانند سوزش و زخم انتهای مری همراه است و می‌تواند همه قسمت‌های مری را درگیر کند.


بیشتر بخوانید: درمان سریع رفلاکس معده


وی درباره عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده بیان کرد: این عفونت رفلاکس معده را تشدید می‌کند بنابراین مبتلایان به عفونت هلیکوباکتر پیلوری معده برای کاهش علائم رفلاکس خود باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی خاص زیر نظر پزشک هم دارو مصرف کنند.

مواد غذایی مضر برای مبتلایان به رفلاکس معده

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مواد غذایی مضر برای مبتلایان به رفلاکس معده افزود: مبتلایان به رفلاکس معده اغلب برای بهبود وضعیت معده و کاهش درد خود عرق نعناع را همراه با نبات مصرف می‌کنند این در حالی است که نعناع و عرق آن برای این افراد مضر است؛ اشخاصی که دچار رفلاکس معده هستند باید از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین مانند شکلات تلخ و قهوه، نوشیدنی‌های انرژی زا و نوشابه‌های گازدار پرهیز کنند.

جوزدانی تأکید کرد: مصرف مواد غذایی که زمان ماندگاری آنها در معده بیشتر است مانند غذا‌های چرب و میوه‌های خشک شده برای مبتلایان به رفلاکس معده ممنوع است؛ این اشخاص باید از مصرف مواد غذایی نفاخ مانند انواع حبوبات و کلم، بادنجان و ذرت خودداری کنند؛ مبتلایان به این عارضه برای کاهش نفخ حبوبات باید آنها را از قبل خیس و چند بار آب آنها را تعویض کنند.


بیشتر بخوانید: بهترین راه مبارزه با رفلاکس معده چیست؟


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مبتلایان به رفلاکس معده باید از سبزی‌های پخته شده در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند؛ عدس قرمز، عدس معمولی و ماش از جمله حبوباتی بوده که برای این افراد مفید هستند.

وی گفت: مصرف غذا‌های تند و پرادویه برای افرادی که دچار رفلاکس معده هستند مناسب نیست، زیرا این مواد غذایی ترشح اسید معده را افزایش می‌دهند بنابراین رفلاکس معده تشدید می‌شود؛ مبتلایان به این عارضه برای کاهش علائم بیماری خود باید تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم آنها را کاهش دهند.

جوزدانی اظهار کرد: افرادی که دچار رفلاکس معده هستند حداقل تا یک ساعت پس از مصرف غذا نباید بخوابند؛ این اشخاص باید از بالش بلند (بالشی که حداقل ۱۵ سانتی‌متر ارتفاع داشته باشد) برای خوابیدن استفاده کنند؛ استفاده از مایعات همراه غذا و غذا‌های آبکی هم رفلاکس معده را تشدید می‌کند.


بیشتر بخوانید: درمان سریع رفلاکس معده با خوراکی‌های خوشمزه+ اینفوگرافی


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: مصرف مواد غذایی که خاصیت اسیدیته بالایی دارند مانند گوجه فرنگی، پرتقال و نارنگی می‌تواند در مبتلایان به رفلاکس معده موجب تشدید این عارضه شود؛ استفاده از مشروبات الکلی، گرسنگی‌های طولانی مدت و در معرض بوی غذا قرار گرفتن از دیگر عواملی هستند که علائم این عارضه را بدتر می‌کند.

وی افزود: افرادی که دچار رفلاکس معده هستند باید از مصرف سیر و پیاز خام، ترشی و کباب کوبیده خودداری و در صورت استفاده از سیر و پیاز باید آنها را به صورت کاملاً پخته شده میل کنند.

مواد غذایی مفید برای مبتلایان به رفلاکس معده

جوزدانی درباره مواد غذایی مفید برای مبتلایان به رفلاکس معده تأکید کرد: این افراد باید از مواد پروتئینی کم چرب که هضم آنها راحت‌تر است مانند سینه مرغ و گوشت بوقلمون در برنامه غذایی خود استفاده کنند؛ مصرف زیاد زنجبیل در غذا برای اشخاصی که دچار رفلاکس معده هستند مضر است، اما چای زنجبیل آرام‌بخش معده است بنابراین نوشیدن آن به این افراد توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مصرف نان جو دوسر یا جو دوسر همراه با شیر برای مبتلایان به رفلاکس معده مفید است البته شیر می‌تواند سبب تشدید این عارضه شود بنابراین این افراد باید ماست را جایگزین شیر کنند.

وی یادآوری کرد: گنجاندن برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی افرادی که دچار رفلاکس معده هستند بسیار مفید است بنابراین مبتلایان به این عارضه می‌توانند برنج قهوه‌ای را چند بار در هفته میل کنند؛ از میوه‌های مفید برای این اشخاص می‌توان به موز و هندوانه اشاره کرد؛ مصرف سیب زمینی، هویج یا شلغم کاملاً پخته شده هم نقشی موثر در کاهش علائم رفلاکس معده دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
مصطفی
۲۱:۴۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۰
رفلکس معده دارم چه نوع غذاهای برای این بیماری ضرر دارد فاطمه خانم چه مقاله ای خوب بوده ابا حبوبات مشود مصرف کرد
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۱ تير ۱۴۰۰
امان از این بیماری.من رو که داغون کرد.یک ساله گرفتارشم خیری از زندگیم ندیدم.نفس تنگی های زیاد و تعریق و لرزش بدن و درد معده.کافیه فقط یک بار رعایت نکنم.دوباره یک هفته بیچارگی میکشم
فاطمه
۰۸:۳۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
از مقاله مفیدتون بسیااااار ممنون
ناشناس
۰۱:۲۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
سلام من الان 7 ماه رفلاکس معده دارم هر دار یم میخورم بی تاثیر واقعا عذاب میکشم
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۱ خرداد ۱۳۹۹
عرق زنیان
ونوس
۲۱:۵۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
سلام من فقط کمی معده درد و سوزش بسیار زیادی تو گلوم دارن بارها از ترس کرونا دکتر رفتم گفتن التهاب گلو داری ممکنه سوزش گلو از اسید معده باشه درمانش چیه ؟
مریم
۰۰:۵۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
سلام ببخشید من رفلاکس معده دارم و دکتر میگه فقط بارژیم غذایی قابل درمان یه لطف کنید بگید چه چیزهایی برای درمان این بیماری خوبه؟؟؟سایت ها چیزهای متفاوتی میگن
رضا
۲۲:۵۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۸
زنیان و آویشن و سیاه دانه بطور مساوی مخلوط بعد از هز غذا یک قاشق مرباخوری.سیاه دانه پودر نشود
ناشناس
۱۶:۳۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
مفید بود
ایرانی
۱۳:۵۸ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
سلام.از مقاله مفید شما خیلی متشکرم.
ناشناس
۱۲:۲۹ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
خانواده ها توان خرید میوه و لبنیات و حتی سبزی جات و .... را ندارند
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۷
خوب ومفید بود