مجری طرح گندم گفت: براساس آخرین آمار تاکنون 9 میلیون و 500 هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 7 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم تا پایان آبان ادامه دارد، افزود: با توجه به آنکه بخشی از گندم تولیدی کشاورزان در مرحله خرمن کوبی است، پیشبینی میشود تا پایان فصل 200 تا 300 هزارتن دیگر به میزان خرید افزوده شود.
بیشتر بخوانید: آخرین مهلت اعلام نرخ خرید تضمینی به پایان رسید/ کشاورزان هنوز بلاتکیفند
اسفندیاریپور از پرداخت صددرصد مطالبات گندمکارانی که تا 25 تیرماه گندم تولیدی خود را تحویل مراکز خرید دادند، خبر داد و گفت: 50 درصد مجموع مطالبات گندمکاران پس از ورود به سامانه خرید پرداخت شده است و مابقی مطالبات پس از تأمین منابع مالی از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی در کوتاه ترین زمان ممکن از سوی بازرگانی دولتی به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
این مقام مسئول در بخش دیگر سخنان خود از کشت گندم در مناطق غرب و شمال غرب کشور خبر داد و گفت: برای سال زراعی 97-98 از حدود 90 لاین رقم گندم، 476 هزارتن بذرفرآوری و آماده توزیع است و هیچ نگرانی از نظر میزان بذر نداریم.
وی با اشاره به اینکه صددرصد بذر مصرفی داخلی است، بیان کرد: برای سال زراعی جدید به میزان کافی بذر تهیه شده است و امسال جزء معدود سالهایی بوده که بیشترین بذر استاندارد از نظر میزان و کیفیت مطلوب در دسترس داریم.
به گفته اسفندیاریپور، امسال کشت گندم برای حدود 6 میلیون هکتار برنامهریزی شده است که از این میزان 2 میلیون هکتار به گندم آبی و مابقی دیم اختصاص دارد.
مجری طرح گندم ادامه داد: برنامه تولید گندم به تمامی استان ها ابلاغ شده است که انتظار می رود با عنایت خدا و همت کشاورزان پیش بینی تولید 13.5 تا 14 میلیون تن گندم برای سال زراعی 97-98 محقق شود.
وی افزود: سموم ضد عفونی گندم به میزان کافی برای بذور شرکتهای تولید کننده بذر تأمین شده است و کشاورزانی که از بذور خودمصرفی استفاده میکنند، میتوانند به میزان مورد نیاز سموم ضد عفونی را از سازمان حفظ نباتات دریافت کنند.
اسفندیاریپور در توصیه به گندمکاران گفت: به گندمکاران اقلیم سرد در دهستانهای شمال غرب و غرب توصیه اکید میشود که کشت گندم را در مهرماه به شکل خشکی کاری انجام دهند و منتظر بارندگی نباشند و حتما در زمان کاشت 80 درصد کود ازوته مورد نیاز را مصرف کنند تا گیاه بتواند بهتدریج مواد غذایی مورد نیاز خود را تأمین کند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، بیان کرد: امسال برای سومین سال متوالی مجموع نیاز خبازیها و صنوف از گندم تولید داخل تأمین میشود و انتظار میرود با برنامه ریزیهای انجام شده و همت کشاورزان در سال زراعی آینده نیاز کشور از گندم داخل تأمین شود.
وی با تأکید بر ضرورت اعلام هر چه سریعتر نرخ خرید تضمینی گندم تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای مجموع محصولات مشمول قانون خرید تضمینی، پیشنهاد خود را در زمان مقرر به شورای اقتصاد اعلام کرده است و بنده به عنوان مجری طرح گندم تقاضا دارم که شورای اقتصاد متناسب با هزینههای تولید و تورم، نرخ خرید تضمینی گندم را به موقع و هر چه سریع تر اعلام کند تا کشاورزان بتوانند با رغبت بیشتری به کشت ادامه دهند.
انتهای پیام/