در حال حاضر محققان تاکید دارند که والدین نباید از شیر خوردن فرزند خود خودداری کنند چرا که کلسیم موجود در شیر عنصری حیاتی برای سلامتی و رشد استخوانهاست.
دکتر یان بالفور لین، از لندن، معتقد است: بسیاری از پدران و مادران به کارشناسان موسسه ما میگویند به دلیل افزایش تولید مایع مخاطی از ریهها پس از نوشیدن شیر، آنها مانع شیر خوردن فرزندان خود میشوند.
موضوعی که تنها به بیماران مبتلا به فیبروز کیستیک و سندرم کارتاژنز که مایع مخاطی بیش از اندازه در بدن آن ها ترشح میشود، مربوط نشده و شامل کودکان مبتلا به خس خس سینه یا آسم نوزادان نیز میشود. در واقع بسیاری از مردم معتقدند بیماران مبتلا به هر گونه بیماری تنفسی، حتی یک سرماخوردگی ساده نیز باید از مصرف شیر اجتناب کنند.
وی اضافه کرد: طبق خرافات، مصرف شیر ممکن است باعث ایجاد خلط اضافی خواهد شد، در حالی که سوپ مرغ باعث خلاصی از آن میشود. خرافاتی که در سال 1204 در رساله ای با موضوع آسم که توسط موسی مایمونیدس، رهبر معنوی و پزشک یهودی نوشته شده، درباره آن سخن گفته شده است.
دکتر جی اسپاک نیز در سال 1946 کتابی بسیار تاثیرگذار درباره مراقبت از کودک و کودک را منتشر کرد که تا زمان مرگ وی در سال 1998 بیش از 50 میلیون نسخه فروخت. اما از سال 1948 تحقیقات نشان داد که این موضوع درست نیست. گرچه بر خرافات همچنان تاکید میشد.
بر اساس یکی از این نظریه های غلط، پروتئین حاصل از تجزیه انواع خاصی از شیر موجب ایجاد ژنی خواهد شد که ترشح ماده مخاطی را افزایش میدهد.
وی معتقد است: چنین رویدادی تنها در صورتی که عملکرد صحیح روده به دلیل عفونت تضعیف شود، میتواند در روده اتفاق بیفتد و بر دستگاه تنفسی تاثیر گذار خواهد بود. در واقع عملکرد بد روده به پروتئین شیر اجازه میدهد که به سمت دیگر اعضای بدن حرکت کند؛ فرایندی بسیار بعید است که به دلیل سرماخوردگی رخ دهد. اگرچه احتمال رخ دادن آن در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک که با التهاب روده در ارتباط است، وجود دارد.
او افزود: شرایط بسیاری از افراد مبتلا به آسم با نوشیدن شیر بدتر میشود، به همین دلیل آنها اغلب از مصرف لبنیات اجتناب میکنند. این در حالیست که این موضوع اغلب به علت آلرژی یا عدم تحمل لاکتوز اتفاق میافتد. در واقع، علائم تنفسی بخشی از آلرژی غذایی آنهاست.
شیر منبع اصلی کلسیم برای کودکان و بزرگسالان و همچنین منبع خوبی از مواد مغذی مختلف است. مصرف مقادیر کافی از کلسیم برای تامین سلامت طبیعی استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان در آینده ضروری است.
به گفته او تحقیقات اثبات کرده است کودکانی که از مصرف شیر اجتناب کردهاند کوتاه قدتر هستند و تراکم مواد معدنی در استخوان آنها کمتر است.
انتهای پیام/