پدیده «دور دور کردن» به این صورت است که افراد سوار بر خودرو در خیابانی خاص جمع میشوند، صدای ضبطهایشان را تا آنجا که ممکن است بالا میبرند، سیگار دود میکنند و با هم گپ میزنند و ایجاد مزاحمت میکنند. اگر شما هم در این ترافیکهای ساختگی اسیر شده باشید، به طور حتم تیکهپراکنیهای زشت و زننده سرنشینان این خودروها را شنیدهاید.
در این اتفاق بهاصطلاح تفریحی خودروهای گرانقیمت و خودروهایی که عجیبوغریبترین و پرهزینهترین تزیینات را دارند، بیش از همه مورد توجهاند! تفریحی که با مسابقه سرعت و «ویراژ»دادن در بزرگراههای شهر به پایان میرسد؛ پایانی که گاه به تصادفهای مرگبار ختم میشود.
اقدام ضربتی توقیف ۵۵ دستگاه خودروی لوکس
رئیسپلیس تهران بزرگ گفته که «۵۵ دستگاه خودروی لوکس که در مناطق شمالی شهر تهران اقدام به دور دور میکردند نیز شناسایی و توقیف شدهاند.» سردار حسین رحیمی در حاشیه مراسم اجرای طرح ارتقای انضباط ترافیکی با محوریت رانندگان پرتخلف در معابر بزرگراهی گفته که «مرحله جدید طرح ارتقای انضباط ترافیکی طی ٤٨ ساعت گذشته با محوریت برخورد با خودروهایی که رفتارهای مخاطرهآمیز دارند، انجام شده است.» او ادامه داد: در این طرح با خودروها و موتورهایی که در سطح شهر اقدام به رفتارهای مخاطرهآمیز و غیر مجاز داشته و عموما به صورت غیر قانونی و غیر مجاز وارد شده و در سطح شهر تردد میکنند، برخورد شده است.
بیشتربخوانید:«دور دور کردن» در تهران به سبک دهه هفتادیها
برخی از این خودروها در خیابانها اقدام به دور دور کرده که توسط پلیس راهور، یگان امداد و گشتهای نیروی انتظامی شناسایی و با آنها برخورد شده است.
محصول آنچه در جامعه رخ میدهد
جامعهشناسان بر این اعتقاد هستند که دو نکته بسیار مهم در دور دور کردن به چشم میخورد؛ یکی حضور بچهپولدارها که میگویند علاف هستند و در «دور دور»ها وقت میگذرانند و دیگری حضور برخی اشخاص که دور دور را تفریحی کمهزینه و جذاب میدانند. این پدیده یکی از مصادیقی است که معضلات جامعه ما را به اتفاقی عینی و قابل لمس تبدیل کرده است. درآمدزای روزافزون عدهای خاص با استفاده از رانتها و شغلهای غیر مولد مانند دلالی و شکلگیری طبقات نوکیسه و از سوی دیگر وضع نگرانکننده بیکاری ازجمله عواملی هستند که در کنار یکدیگر هر روز شکاف طبقاتی را در کشور عمیقتر میکند؛ اختلافی که میتواند کینههای اجتماعی را در دل بخشی از جامعه قرار دهد.
«دور دور»کردن در شکل عادی خود عملی مجرمانه نیست
علیرضا آذربایجانی- حقوقدان| پدیدهای که امروزه در بین جوانان تحت عنوان «دور دور»کردن رایج شده، چنانچه با ایجاد مزاحمت، قانونشکنی و خطر همراه نباشد، نمیتواند عملی مجرمانه تلقی شود. دور دورکردن امروزه تنها عملی مجرمانه یا غیر مجرمانه است که با خودرو انجام میشود. در این پدیده چنانچه اخلال در نظم عمومی صورت گیرد، به این معنا است که متخلفان عملی خلاف قانون را مرتکب شدهاند و درواقع جرم آنها جنبه عمومی پیدا میکند.
در بروز این پدیده باید گفت که خود این مسأله نمیتواند عملی مجرمانه تلقی شود، مگر زمانی که از حالتی عادی خارج شده و در کانون توجه بینندگان و شهروندان قرار گیرد. کسانی که این اعمال را انجام میدهند، ساختار و زندگی شهروندانه و نظم اجتماعی را به هم میریزند. در دور دورکردن برای اثبات اینکه تخلفی صورت گرفته یا نه، میتوان گفت که تابع رفتار مصداقی کسی است که این کار را انجام میدهد؛ میتواند در قالب مزاحمت باشد یا انواع و اقسام تخلفاتی که از عهده متخلفان برمیآید.
منبع: شهروند
انتهای پیام/