سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت:

خواسته‌های شرکت‌های دانش بنیان باید به عنوان مطالبه پیگیری شود/ ثبت اختراع در کشور معضل است

وطن پور گفت: ثبت اختراع در کشور معضل است و بسیاری از افراد یا شرکت‌ها هنوز نمی‌دانند که باید فرم‌های لازم را پر کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در نشست مشترک این دانشگاه و حوزه فناوری سلامت وزارت بهداشت که در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: خواسته‌های شرکت‌های دانش بنیان باید به عنوان مطالبه پیگیری شود و تنها به یک نامه درخواست متکی نشود.

وی ادامه داد: در واقع ما مصرف کننده ایم و واردکننده‌ها رقیب اصلی ما هستند، با دنبال کردن جنس خارجی ریسک تولید را نمی‌پذیریم و از این رو مورد حمایت هم قرار نمی‌گیریم.

وطن پور افزود: کار، کار سختی است، اما باید به این نکته توجه کنیم که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های فناور در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند و بالعکس. همچنین بسیاری از همکاران حوزه پزشکی کار مهندسی انجام می‌دهند بدون اینکه با یکدیگر ارتباط داشته باشند و این موضوع موجب می‌شود تا محصول تولید شده در نهایت با ایراداتی همراه باشد، در صورتی که اگر دو گروه در ابتدای کار با هم تعامل داشتند، نتیجه ای بهتر کسب می شد.

ایجاد مراکز مشترک بین دانشگاه و حوزه سلامت

وی گفت: ایجاد مراکز مشترک بین دانشگاه و حوزه سلامت فرصتی خوب برای تولید محصولات باکیفیت خواهد بود.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های لازم همچون مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و فن بازار‌ها به میزان لازم ایجاد شده است، اما هنوز ارتباط لازم بین دانشگاه و حوزه سلامت برقرار نشده است، البته باید بگویم که ارتباط بین دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران نتایج مثبتی داشت و همین نتایج ما را ترغیب کرد تا بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و سایر دانشگاه‌ها مراکز مشترک ایجاد کنیم.

وطن پور گفت: به طور مثال تولید یک ویلچر استاندارد مورد رضایت افراد، از مشکلات اساسی کشور در حوزه سلامت است؛ مشکلی که با ارتباط دانش مهندسی و پزشکی به سادگی رفع خواهد شد.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: در گذشته وزارت بهداشت دیدی مثبت به ارائه طرح‌ها نداشت و ظرفیت‌های پژوهش نیز محدود بود، اما امروز با تغییر شرایط، دسترسی همه شرکت‌ها به اطلاعات به راحتی صورت می گیرد.

راه اندازی سامانه شرکت‌های دانش بنیان

وطن پور افزود: سامانه شرکت‌های دانش بنیان در حال بارگذاری است و این فرصت خوبی است تا شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت بتوانند طرح ها، تحقیقات و تولیدات خود را معرفی کنند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ۳۶۰ آزمایشگاه مشترک داریم که در این حوزه فعالیت می‌کنند و ایجاد انجمن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت از جمله برنامه های آینده است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در خصوص ثبت اختراع بیان کرد: در حال حاضر ثبت اختراع در کشور معضل است و بسیاری از افراد یا شرکت‌ها هنوز نمی‌دانند که باید فرم‌های لازم را پر کنند، روند طولانی ثبت اختراع باعث خستگی آن‌ها می‌شودو از این رو به دنبال مدون کردن روند ثبت اختراع هستیم.

وی گفت: در حال حاضر تنها رفع حل معضلات کشور، اعلام درخواست است. در واقع شرکت‌ها باید پیگیر مطالبات خود باشند.در حال حاضر به دنبال محصولات ارزان خارجی هستیم که کیفیت لازم را ندارند در صورتی که تولیدات داخلی ما از کیفیت بالایی برخوردار است.

وطن پور افزود: شرکت‌های دانش بنیان نباید به سراغ وزارت بهداشت بیایند، زیرا در ستاد امکان انجام کار خاصی نیست و بهتر است این شرکت‌ها با دانشگاه‌ها تعامل بیشتری داشته باشند، زیرا دانشگاه‌ها حمایت بهتری انجام می‌دهند و مراکز رشد آن‌ها شرایط بهتری را در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهد.

در حاشیه این نشست وطن پور در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه فناوری و دانش بنیان، متکی به نیروها، استعدادها و امکانات داخلی هستیم و بخش ارزبری ما کمتر از 20درصد است.

450 شرکت دانش بنیان محصول خود را وارد بازار کرده اند

تعداد شرکت های دانش بنیان به ثبت رسیده در کشور سه هزار و 170 است که از این تعداد 920 شرکت در عرصه های مختلف حوزه سلامت فعالیت دارند و از میان آنها، حدود 450 شرکت دانش بنیان محصولی را وارد بازار کردند.

تجهیزات، دارو و محصولات بایولوژیک از جمله محصولات حوزه سلامت است که توسط این شرکت ها وارد بازار داخل کشور شده است.

وی ادامه داد: این شرکت ها در طول هشت سال گذشته تشکیل شده، توسعه یافته و در زمان حاضر افزون بر دو هزار و 500 محصول دانش بنیان در حوزه سلامت در بازار وجود دارد. علاوه بر این ها، چهار هزار محصول دیگر نیز در مراحل مختلف تاییدیه ها هستند.

این مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت در سال گذشته 1800 میلیارد تومان فروش داشته اند.

وی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان با وجود سابقه کمتر از یک دهه اینها را مناسب خواند و گفت: اگر این شرکت ها نبودند وضعیت ما بدتر از این که هست می شد.

وطن پور تصریح کرد: هم اینک 21قلم داروی بایوتپ در کشور تولید می شود که سالیانه 650میلیون دلار صرفه جویی ارزی به دنبال داشته است.
وی درباره نقش بازار و التهاب های اخیر در تامین نیازهای حوزه سلامت گفت: بازار و التهاب های آن را نباید در این ماجرا خیلی درگیر کرد، وقتی موجی راه می افتد، دلار گران می شود و همه اجناس احتکار می شود؛ مشکلات مدیریتی و نبود پیش بینی بموقع ربطی به این مساله ندارد که شرکت های دانش بنیان کار خود را خوب انجام داده اند یا نه.

وطن پور افزود: شرکت های دانش بنیان وظیفه خود را انجام داده و محصولات را توسعه داده اند؛ همه شرکتها های تک(دارای فناوری بالا) بوده و نوآوری دارند.

وی گفت: شرکت های دانش بنیان گروه هایی شامل اعضای هیات علمی، دانشجویان دکتری و افراد تحصیلکرده دانشگاهی هستند و به رسالت ملی خود به خوبی عمل کرده اند اما باید از این بهتر شود.

تامین ارز شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت

این مقام وزارت بهداشت درباره تامین ارز مورد نیاز شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت گفت: درباره تامین ارز اقدام شده و با هماهنگی اداره کل تجهیزات و هیات امنای ارزی، مشکلی نخواهد بود.

وی درباره خروجی رساله های دانشجویان دکتری پزشکی از مقالاتی که ارایه می کنند، گفت: هم اینک پنج میلیون دانشجوی دکتری در کشور تحصیل می کنند که مقالات متعددی توسط اینها چاپ می شود.

وطن پور رتبه ایران در زمینه پژوهش در منطقه را یک اعلام کرد و گفت: این امر در نتجیه تلاش دانشجویاان دکتری و اعضای هیات علمی دانشگاه ها به دست آمده است.

این مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره که چند درصد از این پروژه ها تبدیل به محصول می شود گفت: بر اساس یک فرمول کلی از هر 10هزار مقاله چاپ شده یک هزار مورد می تواند تبدیل به محصول شود، از این ها 100 مورد اعتبارنامه بگیرد و از بین اینها، 10 مورد می تواند در بازار داخلی جا بیافتد و در نهایت این که یکی موفق به تولید محصول بین المللی شود، کار سختی است.

وطن پور یادآورشد: این گونه نیست که با داشتن پنج میلیون دانشجوی دکتری در پایان سال 500 فناوری داشته باشیم .

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.