سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رمزگشایی از چگونگی انتخاب نام برای طوفان‌ها/ چرا پدیده‌های طبیعی با اسامی زنانه مرگبارتر هستند؟

سازمان جهانی هواشناسی برای گردبادهای حاره‌ای در ده منطقه هوایی جهان فهرستی از نام‌های رسمی تهیه کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛طوفان فلورانس سهمگین‌ترین طوفان سه دهه اخیر در ایالات‌های کارولینای شمالی و کارولینای جنوبی به ساحل شرقی آمریکا نزدیک شده است و مقامات در ایالات کارولینای شمالی و جنوبی، ویرجینا، مریلند و منطقه واشنگتن دی‌سی‌ وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند. اما نام این طوفان و طوفان‌های دیگر چگونه انتخاب می‌شود؟

سازمان جهانی هواشناسی برای گردبادهای حاره‌ای در ده منطقه هوایی جهان مانند «دریای کارائیب، خلیج مکزیک و اطلس شمالی»، «جنوب غربی اقیانوس هند» یا «شمال شرقی آقیانوس آرام» فهرستی از نام‌های رسمی تهیه کرده است.

هر سال پنج سازمان منطقه‌ای نیز فهرستی از نام‌های پیشنهادی برای طوفان‌های منطقه خود را به سازمان جهانی هواشناسی پبشنهاد می‌کنند.

همه این نام‌ها باید در فرهنگ محلی آشنا نامی بوده بار فرهنگی همان‌جا را داشته باشند؛ مانند فردی، شان یا ایگی در استرالیا و باکونگ یا فلامبویان در اندونزی. این نام‌ها در فهرست‌های پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای لاتین درج می‌شوند و یکی از اهداف اصلی این نامگذاری آن است که مخابره اطلاعات درباره طوفان‌ها در زمان حادثه آسان‌تر شود.

تا پیش از انتخاب این شیوه نامگذاری، نامیدن طوفان‌ها برای دانشمندان بسیار دشوار بود زیرا می‌بایست هر کدام از این پدیده‌های طبیعی را به نام مختصات جغرافیایی آن می‌خواندند و مثلا می‌گفتند «طوفان عرض جغرافیایی ۱۲.۸ درجه و طول جغرافیایی ۵۷.۷ درجه. می‌توان تصور کرد که در زمان بروز همزمان چند طوفان، چه مشکلی برای نامیدن آنها به وجود می‌آمد.

سازمان جهانی هواشناسی چگونه نام‌ها را انتخاب می‌کند؟

سازمان جهانی هواشناسی مراقب است که نام طوفان‌ها اشاره به فرد خاصی نداشته باشند. در اوایل قرن بیستم نامگذاری برای هواشناسان به صورت یک سرگرمی در‌آمده بود و آنها نام زن فعلی یا سابق، خواهر یا دوست دختر خود را روی طوفان‌ها می‌گذاشتند.

در آن زمان فهرست سازمان جهانی هواشناسی فقط حاوی نام‌های زنانه بود و نام‌های کوچک مردانه از سال ۱۹۷۹ میلادی به بعد وارد این فهرست شدند. از آن زمان به بعد دیگر فهرست‌های این سازمان به منظور پرهیز از تبعیض جنسیتی، از نام‌های کوچک هر دو جنس زن و مرد استفاده می‌کند.

چرا طوفان‌های با نام زنانه مرگبارترند؟

پژوهش آکادمی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶ نشان می‌هد که طوفان‌های با نام زنانه قربانیان بسیار بیشتری از طوفان‌های با نام مردانه بر جای گذاشته‌اند. در این مطالعه مشخص شده است که وقتی نامی زنانه به طوفان داده می‌شود، افراد فکر می‌کنند که طوفان ضعیف‌تر و دارای قدرت تخریب کمتری است، بنابراین چندان خود را برای مقابله با آن آماده نمی‌کنند و به همین دلیل، این دسته از طوفان‌ها تلفات انسانی بیشتری بر جای می‌گذارند.

با این که داده‌های تاریخی این فرض را تأئید می‌کنند، اما دانشمندان برای رسیدن به این نتیجه، آزمایش هم کرده‌اند. آنها در یکی از آزمایش‌های خود با ایجاد یک جامعه آماری، از آنها پرسیدند که آیا طوفان فرضی «الکساندر» قوی‌تر است یا طوفان فرضی «الکساندرا». بیشتر داوطلبان شرکت در این آزمایش گفته‌اند که طوفان الکساندر از الکساندرا خطرناک‌تر است. الکساندر نام مرد و الکساندرا نام زن است.

نتیجه آن که طوفان‌های «مؤنث» دست کم گرفته می‌شوند و مردم از طوفان‌های «مذکر» بیشتر می‌ترسند. به این ترتیب آنها با آمادگی بیشتری با طوفان «مذکر» برخورد می‌کنند و بنابراین تلفات کمتری می‌دهند.

منبع:یورونیوز

انتهای پیام/

نام طوفان‌ها چگونه انتخاب می‌شود و چرا طوفان‌های «مؤنث» مرگبارترند؟

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
اصلا باید اسم اشخاص باشه میشه از اسم های دیگه هم استفاده کرد...