سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

ایران در زمره ۱۰ کشور برتر تولیدکننده ایمپلنت‌های ارتوپدی/ ریال و دلار؛ ۲ چالش بزرگ تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی

صنعت تجهیزات پزشکی به دلیل نوسانات ارزی و نقدینگی دچار مشکلات بسیاری در تولید شده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قیمت دلار و نوسانات ارزی و احتکار این روزها تیتر یک رسانه ها و پای ثابت بحث های مردم شده است، احتکارهای میلیاردی که با شنیدن عدد و رقمشان مغزتان سوت می کشد، در تلاطم بازار نرخ ارز و مشکلات بسیاری که وجود دارد برخی تولید و حل مشکل مردم را سرلوحه کار خود قرارداده اند.

تولیدکنندگانی که با وجود بدهی های کلان دولت به آنها حاضر نیستند دست از تولید بر دارند و با سلامت مردم بازی کنند.

به همت دانش متخصصان و مهندسان ایرانی ایران توانسته در صنعت تولید ایمپلنت های ارتوپدی جایگاه بسیار خوبی را کسب کند و به گفته کارشناسان و دست اندرکاران تولید ایران در زمره 10 کشور برتر دنیا در زمینه تولید ایمپلنت های ارتوپدی است.

متخصصان ایرانی توانسته اند بازار داخلی ایمپلنت های ارتوپدی را از آن خود کنند و محصولات امریکایی و آلمانی در رقابت با ایمپلنت های ایرانی از میان به در شده اند، اما نکته مهم قابل توجه این است که در هنگام تحریم ها و فشارهای اقتصادی برای آنکه چرخ تولید بچرخد و اقتصاد کشور بر پایه علم  و دانش به پیش برود، باید از تولید و تولیدکننده ایرانی حمایت کرد.

تولیدکنندگانی که توان رقابت با خارجی ها را دارند و محصولشان در بازارهای اروپایی به فروش می رسد، زیرا صادرات در زمان نوسانات ارزی کمک بسیاری به اقتصاد کشور می کند.

ایمپلنت های ایرانی بازار کشور را قبضه کرده اند

الله یاری مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تولید محصولات مورد استفاده در جراحی های تروما و ارتوپدی گفت: ما ایمپلنت هایی تولید می کنیم که در جراحی های ارتوپدی به کار می رود و توانسته ایم مجوز صادرات اتحادیه اروپا CE  را اخذ کنیم.

الله یاری به اخذ مجوز صادرات به اروپا  CE  اشاره کرد و گفت: یکی از سخت ترین کارها در ایمپلنت های ارتوپدی اخذ استاندارد صادرات به اتحادیه اروپاست و خوشبختانه توانسته ایم این مجوز را کسب و به اروپا محصول صادر کنیم.

تولید سالیانه یک میلیون قطعه ایمپلنت ارتوپی در کشور

وی با اشاره به ظرفیت تولید این شرکت تجهیزات پزشکی گفت: ما امسال قریب به یک ملیون قطعه ایمپلنت ارتوپدی را تولید کرده ایم وباتوجه به رشد صادرات پیش بینی می کنیم که 30 درصد تولید ما افزایش پیدا کند.

الله یاری به توان این شرکت در تولید ایمپلنت های ارتوپدی اشاره کرد و افزود:یکی از محصولات تولیدی ما نیل های اینترلاک است که در ساق پا مورد استفاده قرار می گیرد و ظرفیت تولید این محصول در شرکت ما 150 هزار قطعه در سال بوده که بیش از نیاز داخلی است و در این محصول توان صادرات به خارج از کشور را داریم.

وی با اشاره به راه اندازی یک کنسرسیوم در حوزه محصولات ارتوپدی اشاره کرد و گفت: ظرفیت های تولید ما از 8 درصد سال 88 به 90 درصد رسیده است و 90 درصد ایمپلنت های ارتوپدی بازار اکنون ایرانی هستند و در مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

جایگاه برتر ایران در تولید ایمپلنت های ارتوپدی

مدیرعامل این شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی ادامه داد: پیچ های مورد استفاده در ایمپلنت های ارتوپدی تکنولوژی بالایی دارند و اکنون پیچ هایی که ما در ایران تولید می کنیم جزء با کیفیت ترین پیچ های ارتوپدی در دنیاست و می تواند با نمونه های اروپایی از نظر کیفی رقابت کندو هم اکنون محصول ما در بسیار کلینیک های اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد.

الله یاری با بیان اینکه ایران در حوزه تجهیزات پزشکی ارتوپدی جزء 10 کشور اول دنیاست، افزود: محصول تولیدی ما در ایران با نمونه های آمریکایی و آلمانی رقابت کرد و خوشبختانه توانسته ایم بازار خوبی در داخل کشور بدست آوریم.

صرف جویی ارزی 2500 میلیارد تومانی با تولید ایمپلنت های ایرانی

وی به موضوع حمایت از کالای ایرانی و ابلاغ استفاده از محصولات داخلی در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: سال 88 که ایمپلنت های ارتوپدی همه خارجی بودند، وزارت بهداشت حدود 250 میلیون دلار در این زمینه هزینه می کرد  و اگر این محصول تاکنون در داخل کشور تولید نمی شد، سالیانه 2 هزار و 500 میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شد اما با تولید ایمپلنت های ارتوپدی حدود 2 هزار میلیارد توان صرفه جویی ارزی صورت گرفته است.

مدیرعامل این شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی با اشاره به موضوع استفاده از تجهیزات پزشکی ایرانی در مراکز درمانی گفت: خوشبختانه با همکاری اداره کل تجهیزات پزشکی و معاونت درمان این مسئله به شکل عینی تحقق پیدا کرد و گام های مثبت خوبی برداشته شد.

دولت از صادرکنندگان حمایت کند

وی ادامه داد: افزون بر اروپا ما بازار خوبی در منطقه داریم، ایران یک درصد کل جمعیت دنیا را دارد و در منطقه ای قرار داریم که 400 میلیون نفر جمعیت فعال دارد و فعالیت در بازار کشورهای منطقه موقعیت خوبی برای تولیدکنندگان در این حوزه است.

مدیرعامل این شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی با تاکید بر حمایت دولت در صادرات محصول ایرانی به کشورهای مختلف دنیا اظهار کرد: دولت باید در تامین هزینه های مربوط به صادرات به تولیدکنندگان کمک کند، اگر تولیدکنندگان بتوانند در انواع نمایشگاه های بین المللی حضور داشته باشند و محصولات خود را به فروش برسانند در مواقعی که در کشور با نوسانات ارزی  روبرو هستیم، می توان خلاء های داخلی را با صادرات جبران کرد.

چالش های عمده صنعت تجهیزات پزشکی ایران

الله یاری به 2 چالش عمده که صنعت تجهیزات پزشکی ایران را تهدید می کند، اشاره کرد و گفت: نوسانات ارزی و پرداخت های دولت و سازمان های وابسته به دولت، تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

وی نقدینگی را یکی از مشکلات مهم تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در مسیر تولید دانست و گفت: بیمه ها برای پرداخت مطالبات خود از اوراق استفاده می کنند، هر چند که این اوراق اسناد خزانه بوده  و معتبر هستند اما مشکل آنجاست که در فرابورس اسناد خزانه با نرخ 30 تا 35 درصد تنزیل از تولیدکننده خریداری می شود واین آسیب بزرگ به تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی وارد می کند.

وی ادامه داد: بانک ها و دولت از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی اوراق را نمی پذیرند و هزینه ها را نقدی از تولیدکننده دریافت می کنند.

موضوع پرداخت مطالبات شرکت های ارو و تجهیزات پزشکی مسئله ای است که بارها خود وزیربهداشت نسبت به آن گلایه داشته است و اخیرا خبرهای خوبی در این زمینه به شرکت های دارو و تجهیزات پزشکی داده است

وزیر بهداشت با اشاره به کمک شایان سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت، گفت: امیدوارم طبق جلسه بیمه تامین اجتماعی با رئیس مجلس، تا پایان مهر ماه پرداخت چهار هزار میلیارد تومان برای این مجموعه عملیاتی شود، امیدوارم با کمک گمرک و بانک مرکزی بدهی همکاران داده شده و کالاهای اساسی ترخیص شود.

هاشمی بیان کرد: در جلسه‌ شورای هماهنگی که بین سران سه قوه برگزار شده مقرر شد مطالبات شرکت های تجهیزات پزشکی و همکاران به صورت نقد پرداخت شود و قرار است 1.5 میلیارد اوراق خزانه به صورت نقد برای پرداخت مطالبات ارائه دهندگان خدمت قرار بگیرد.

وقتی بانک ها و بیمه ها تولیدکننده داخلی را یاری نمی کنند

مدیرعامل این شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی به مشکلات تولیدکنندگان با سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: تامین اجتماعی پس از 5 یا 10 سال به پرونده هر شرکت رسیدگی می کند و عملا همیشه در حال دریافت جریمه از تولیدکنندگان است و بسیاری از تولیدکنندگان این مشکل را دارند.

الله یاری با بیان اینکه بانک ها در حقیقت با نرخ سود 25 تا 27 درصد به تولیدکنندگان تسهیلات می دهند، اظهار کرد: صندوق های دولت در حوزه فناوری فعال نیستند و این صندوق ها خدمات خوبی به فناوران نمی دهند و با این همه مشکلات چطور می توان انتظار داشت که تولیدکننده بتواند محصول تولید کند.

جولان قاچاق چیان تجهیزات پزشکی در بازار

وی قاچاق را یکی از معضلات تولید در حوزه ایمپلنت های ارتوپدی دانست و گفت: متاسفانه ما با قاچاق ایمپلنت های ارتوپدی در کشور مواجه هستیم و برخوردهایی که با قاچاق چیان صورت می گیرد، اصلا بازدارنده نیست، این در حالی بوده که قاچاق ایمپلنت و استفاده از آن بازی با سلامت مردم است.

مدیرعامل این شرکت تولیدکننده ایمپلنت های ارتوپدی تاکید کرد: متاسفانه رقم بالایی قاچاق ایمپلنت های ارتوپدی در کشور وجود دارد و اگر از قاچاق این محصولات به کشور جلوگیری نشود، آسیب بزرگی به تولیدکنندگان وارد خواهد شد.

تولیدکنندگان داخلی چشم انتظار ارز دولتی

الله یاری به مشکل تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به وجود اینکه مشمول دریافت ارز ددولتی شده اند اما در 6 ماه نخست سال در عمل ارزی به تولیدکنندگان تخصیص پیدا نکرده و رقم ارز تخصیصی پایین است.

وی افزود: ما می توانیم 6 ماه تولید را متوقف کنیم تا ارز به ما بدهند و سپس محصول را تولید کنیم و متاسفانه بسیاری کارخانه ها و شرکت های تولیدی به دلیل مشکلات ارزی تعطیل شده است و کمشکلات بسیاری برای تولید به وجود آورده است.

بر اساس گفته های وزیربهداشت، دستور رئیس جمهور برای تامین ارز دارو روی زمین مانده و ارز به میزان کافی و به موقع به صنعت داروسازی تخصیص پیدا نکرده است.

هاشمی درباره  موضوع تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی گفت: متاسفانه به رغم چندین نوبت دستور رئیس جمهور برای تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی، هنوز این موضوع عملیاتی نشده است و این در حالی است که ما فرصت چندانی برای تامین مواد اولیه دارویی نداریم.

به گفته اصغری رئیس سازمان غذا و دارو تامین ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی به عنوان یک کالای حیاتی همواره مورد توجه دولت قرار دارد البته ارز تخصیص یافته نسبت به رقم 3.5 میلیارد دلاری که سهم در نظر گرفته شده برای واردات ماده اولیه دارو، داروهای وارداتی و تجهیزات پزشکی است با توجه به فرصت محدودی تا آبان  ماه که  تحریم های جدید آمریکا وضع و مراودات پولی مسدود می شود، مناسب نیست و بنابراین باید در زمان باقیمانده  ارز به اندازه کافی به دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده و کالاهای مورد نظر ثبت سفارش و به  کشور وارد شود.

محمدنعیم‌ امینی‌فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره موضوع تخصیص ارز دولتی به صنعت داروسازی‌ کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جوان، گفت:  باید ارز مواد اولیه به موقع تأمین کنیم تا با مشکل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی مواجه نشویم‌.

وی به جلساتی که پیرامون موضوع تخصیص ارز به دارو و تجهیزات پزشکی با مسئولان‌ وزارت بهداشت و رئیس مجلس برگزار شده اشاره کرد و گفت: ما جلساتی‌ را در این زمینه و با حضور وزیر بهداشت و رئیس مجلس‌ داشتیم‌ تا موضوع تخصیص ارز به صنعت دارو و تجهیزت پزشکی به سرعت انجام شود.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا وعده وزیربهداشت برای پرداخت نقدی مطالبات شرکت های دارو و  تجهیزات پزشکی محقق خواهد شد ؟ همچنین سیاست های ارزی دولت در تخصیص ارز به این دو صنعت مهم که با سلامت مردم سر و کار دارند به چه سمت و سویی خواهد رفت .

انتهای پیام/                                           

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۵ شهريور ۱۳۹۷
خسته نباشید وخداقوت به متخصصین پرتلاشمون
ناشناس
۰۳:۳۰ ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
اينجوريام نيست اتفاقا اگر اين سيستم نباشه كالاي بهتر و ارزونتر به دست مصرف كنندگان ميرسه همين توليد كنندگان همين كالايي كه اول توضيح دادم رو كه قيمت پايينتر هست رو قاچاق تهييه ميكنند و برند خودشونو مارك ميزنن و به قيمت بالا ميدن من خودم شاهده اين كاراها بودم و براي اثبات حرفم كلي مدارك دارم كه ثابت كنم
ناشناس
۰۳:۳۲ ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
همينا خودشون توليد نميكنن جنس رو مارك و برند خودشونو ميزنن وگرنه بهترين جنسا با قيمت مناسب دست مصرف كننده ميرسه