سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی که برای تهیه غذا‌های نذری نباید فراموش کنیم!

بی توجهی به موازین بهداشتی در توزیع نذورات یکی از دلایل افزایش احتمال بروز بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سیامک شمس مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بی توجهی به موازین بهداشتی در توزیع نذورات در ماه محرم و ایام تاسوعا و عاشورا یکی از دلایل افزایش احتمال بروز بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا، به ویژه بیماری‌های عفونی و روده‌ای است.

وی با اشاره به برگزاری آئین‌های مذهبی در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه و توزیع گسترده نذورات و غذا در ایام محرم، بر ضرورت پخت و پز در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا ضمن رعایت اصول بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش و ماسک، لازم است کارت معاینه پزشکی (کارت بهداشت) داشته باشند.

شمس با بیان اینکه تمامی مواد خام مصرفی از جمله فرآورده‌های خام دامی می‌بایست سالم و بهداشتی باشند، توصیه کرد تا از مواد غذایی بسته بندی که مورد تایید وزرات بهداشت است استفاده شود.

مدیر گروه سلامت محیط دانشگاه با تاکید بر ممنوعیت نگهداری مواد غذایی خام و پخته در دمای محیط به مدت طولانی، گفت: بیشترین زمان نگهداری مواد غذائی پخته شده در درمای محیط دو ساعت است که در صورت نیاز به نگهداری به مدت زمان بیشتر، می‌بایست در دمای یخچال نگهداری شوند.

وی توصیه کرد: پرهیز از راه رفتن افراد توزیع کننده بر روی سفره‌ها و همچنین پرهیز از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت یکدیگر در یخچال و سردخانه را باید جدی گرفت.

شمس با بیان اینکه در صورت توزیع سالاد و سبزی، باید تمامی مراحل سالم سازی سبزی رعایت شود، افزود: بهتر است از سالاد و سبزی‌های بسته بندی معتبر و دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود و در تهیه مواد غذایی، به ویژه توزیع آب و شربت، توجه به استفاده از آب سالم و بهداشتی ضروری است.

وی ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف مناسب، به ویژه ظروف یک بار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود و از مصرف ظرف یک بار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) خودداری شود.

شمس با تاکید بر ضرورت رعایت نظافت و شستشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب مخازن ثابت صابون مایع، گفت: لازم است پسماند‌های تولیدی در پایان هر نوبت به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود؛ به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه برای جمع آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یک بار مصرف استفاده شده، قرار داده شود.

مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به خطر بروز بیماری‌های پوستی در اثر استفاده از وسایل مشترک از جمله چادر نماز، نسبت به توزیع و استفاده از مواردی از این قبیل، هشدار داد.

شمس یادآور شد: برای توزیع چای، آب و شربت در بین عزاداران از لیوان‌های یک بار مصرف مناسب استفاده شود و از فرو بردن لیوان، پارچ یا بطری به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.
انتهای پیام/ر

نکات تغذیه ای در توزیع نذورات

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.