از آنجا که ماده اولیه مصرفی در تولید محصولات سلولزی و بهداشتی و کاغذ تحریر و روزنامه یکی است، مشکلاتی در این حوزه ایجاد شد. ارز تخصیصی برای واردات مواد اولیه کاغذ و روزنامه با قیمت 4200 تومان و مواد اولیه مورد نیاز در صنایع سلولزی و بهداشتی با ارز بازار ثانویه تأمین میشود. از این رو مقرر شد؛ در سامانه جامع تجارت پیشبینی لازم برای ایجاد شرایط ثبت سفارش با هر دو ارز به شرط سپردن تعهدات مربوطه، در بازه زمانی حداقلی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید: ستاد تنظیم بازار یا تماشاچیان بازار؟!
در این نشست همچنین اعضای ستاد تنظیم بازار با تأکید بر واردات صد هزار تن خمیر کاغذ در نیمه اول سال جاری تأکید کردند، این رقم واردات، نه تنها کاهشی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان نمیدهد، بلکه افزایش محسوسی را تجربه کرده است، از این رو مقرر شد فهرست دریافت کنندگان ارز برای واردات این کالا و فهرست ترخیص از گمرکات، توسط سازمان حمایت احصا شود.
این اقدام به منظور رصد و پایش فروش ماده اولیه به نرخ مصوب و رسیدن این کالا به دست مصرف کنندگان واقعی صورت میگیرد.
برای رفع مشکل افزایش تقاضای ناشی از فضای روانی حاکم مصوب شد، بخشی از نیاز داخلی به ماده اولیه «تیشو»- که از خمیر کاغذ به دست میآید و پوشک آماده با قید فوریت از محل واردات برندهای معتبر در دسترس تأمین شود.
بدیهی است آن دسته که با سوءاستفاده از گرانی در این زنجیره اقدام به خرید و احتکار مواد اولیه و کالای نهایی تحت هر عنوان کرده باشند، با برخورد جدی حلقه های نظارتی روبهرو خواهند شد.
پیشبینی میشود با این اقدامات، سوءاستفاده گران و دلالان به واسطه کاهش قیمتها با ضرر و زیان هنگفتی روبهرو شوند. سازمان حمایت به عنوان تنها مرجع بررسی قیمتها مکلف شد با فراخوان واحدهای تولیدی نسبت به کنترل قیمت مندرج بر کالا و قیمت فروش کارخانه، مندرج در فاکتورهای فروش اقدام کند. بررسیها نشان میدهد در برخی موارد ضوابط سود عمده فروشی و خرده فروشی این کالا رعایت نشده است، مقرر شد گزارش تدوینی در این حوزه به ستاد تنظیم بازار ارائه شود.
ضمنا آن بخش از مواد اولیه کارخانجات تولیدی که به دلایل مختلف از ترخیص آنها خودداری شده بود با اولویت، ترخیص و در اختیار مصرفکنندگان واقعی کالا قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
"ارز تخصیصی برای واردات مواد اولیه کاغذ و روزنامه با قیمت 4200 تومان و مواد اولیه مورد نیاز در صنایع سلولزی و بهداشتی با ارز بازار ثانویه تأمین میشود."
واقعا چرا برای محصولات بهداشتی مورد نیاز مردم هم از ارز با قیمت مصوب 4200 تومانی استفاده نمی کنن تا تو این هجمه گرانی ها کمی از بار دوش پدر و مادرها کم بشه؟
روزنامه ها باید برن بسمت انتشار بصورت نسخه الکترونیکی، تا کی قراره پول بی زبان رو بدیم کاغذ وارد کنیم و تبدیل به روزنامه کنیم که بعد از یک روز که عمر روزنامه تمام شد یا سر از سطل زباله در بیاره یا بشه جزء لوازم تمیز کاری شیشه؟!
زیاد شدن قیمت پوشک و لوازم بهداشتی در این مدت، واقعا خانواده ها رو به دردسر انداخت .
یعنی ماهی ۲۲ بسته پوشاک
۵۰ بسته دستمال...
بفرمایید من چه کنم؟