به نوشته تریبون ایندیا، مقامات هندی پس از سه دور مذاکره با مقامات آمریکایی و همچنین مذاکرات دو به دو اخیر میان وزرای دفاع و خارجه هند و آمریکا این پیام را به صورت صریح به دولت ترامپ منتقل کردهاند که اگرچه ممکن است بتوانند خرید نفت از ایران را تاحدودی کاهش دهند، اما توقف کامل واردات نفت از ایران یا به عبارتی "به صفر رساندن آن" برای دهلینو امکانپذیر نیست.
یک مقام دولت هند در این رابطه به "تریبون ایندیا" گفته است: «قیمت سوخت هماکنون نیز در هند بسیار بالاست و اگر بهای جهانی نفت [در پی تحریم نفتی ایران] افزایش یابد، این مسئله باعث تشدید مشکلات ما خواهد شد و فشار آن در نهایت به مصرفکنندگان وارد خواهد شد.»
این مقام هندی همچنین خاطرنشان کرده است که «آمریکا در حال حاضر به خاطر مواضعش در عرصه بینالملل منزوی شده و اروپا، چین و روسیه همچنان به توافق هستهای پایبند هستند.»
تریبون ایندیا به نقل از منابع آگاه نوشته است که مقامات هندی به مذاکرهکنندگان آمریکایی توضیح دادهاند که اگر آمریکا میخواهد که هند یک بازیگر موثر در جنوب آسیا باشد، اقتصاد آن باید رشد کند. آنها همچنین با اشاره به تلاش چین برای دسترسی به بازار افغانستان به مقامات آمریکایی گوشزد کردهاند که دسترسی هند به منطقه از طریق ایران تا چه اندازه حائز اهمیت است.
این رسانه هندی در ادامه گزارش خود نوشته است با وجود آنکه آمریکا هنوز تضمینی برای اعطای معافیت به هند نداده، دهلینو اخیرا به یک بانک خصوصی ایرانی اجازه داده است در بمبئی شعبه افتتاح کند و در حال حاضر، مشغول انجام مذاکرات درباره گزینههای موجود برای پرداخت پول نفت به ایران است.
یک کارشناس هندی نفت نیز به "تریبون ایندیا" گفته است: «اگر واقعبینانه به قضیه نگاه کنیم، هند به نفت ایران به عنوان یک تامینکننده استراتژیک نیاز دارد. شرکتهای هندی نیز به سرمایهگذاری در بخش نفت ایران علاقمندند و امیدواریم آمریکا هم اهمیت استراتژیک روابط نفتی هند و ایران را درک کند. اما به دلیل خطری که پس از اجرایی شدن تحریمها متوجه نفتکشها و شرکتهای بیمه است، واردات نفتی هند از ایران در نهایت ممکن است کاهش یابد.»
گفتنی است ایران در حال حاضر، پس از عراق و عربستان، سومین تامینکننده نفت هند به شمار میرود. علاوه بر این، هند نیم نگاهی هم به ذخایر نفت و گاز دریای خزر دارد که تنها دسترسی آن به این ذخائر از طریق ایران است.
انتهای پیام/