سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

غذایی لذیذ برای بازگرداندن انرژی از دست رفته بدن

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را به علت داشتن پروتئین فراوان در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ چلو دیزی یکی از غذا‌های محلی استان کاشان (خالد آباد) بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، سلنیوم، کولین، منگنز، منیزیم، کلسیم، اسید فولیک، فیبر، آهن، روی (زینک) و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص چلو دیزی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 

مهم‌ترین خواص چلو دیزی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص چلو دیزی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد و بدن را هم عضلانی می‌کند بنابراین برای بدنسازان بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: این خوراکی‌ها انرژی بدن را می‌دزدند!


وی درباره خواص دیگر چلو دیزی بیان کرد: این غذا به علت داشتن اسید فولیک، آهن و ویتامین B۱۲، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند؛ چلو دیزی برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است و آنها را چاق می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: چلو دیزی به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر تاثیری چشگیر در استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها دارد بنابراین برای استخوان بندی کودکان در حال رشد بسیار مفید است و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد به ویژه کهنسالان جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید


عظمایی تاکید کرد: چلو دیزی به علت داشتن ویتامین A ، گروه ویتامین‌های B و سایر املاح معدنی نقشی موثر در طراوت، زیبایی و شادابی پوست و مو دارد و از پیری زود‌رس پوست و ریزش مو هم جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: چلو دیزی بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: افزایش انرژی بدن با مصرف جینسینگ


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: چلو دیزی به علت وجود اسید چرب امگا ۳، اسید فولیک، آهن و ویتامین B۱۲ برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ این غذا به علت داشتن ویتامین‌B۱۲، اسید چرب امگا ۳ و سایر ویتامین‌ها و املاح معدنی تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و ایجاد شادی و نشاط در افراد دارد و از بروز اضطراب، استرس و افسردگی جلوگیری می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: چلو دیزی به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

مواد لازم برای تهیه چلو دیزی (پنج تا ۶ نفر)

گوشت گوسفندی یا بره (سرد‌ست یا ران)                 ۵۰۰ گرم

برنج                                                                               پنج پیمانه

پودر سبوس برنج                                                        یک قاشق غذاخوری

پیاز                                                                              ۲ عدد

زردچوبه                                                                     ۲ قاشق مربا خوری

روغن کنجد یا دنبه                                                  به مقدار لازم

لوبیا                                                                           ۲ پیمانه

زرشک پلویی                                                            ۲ تا سه قاشق غذاخوری

نمک                                                                           به مقدار لازم

زعفران دَم‌کرده                                                        نصف استکان

 طرز تهیه چلو دیزی

- نخست پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.
- گوشت را به اندازه دلخواه خُرد کنید؛ به پیاز‌های تفت داده شده بیفزایید و تفت دهید.
- لوبیا را که از قبل خیس کرده‌اید به مخلوط مواد اضافه کنید.
- کمی آب به مواد بیفزایید و بگذارید مواد در حرارت ملایم به خوبی بپزد و آب آن تمام شود.
- نمک را به سایر مواد اضافه کنید.
- برنج را به خوبی بشویید و با مقداری آب، نمک، روغن و پودر سبوس برنج به صورت کته بپزید.
- پس از دَم کشیدن و پختن برنج مخلوط گوشت و لو‌بیای پخته شده را به برنج اضافه کنید.
- برنج را با مخلوط گوشت و لوبیای پخته شده به خوبی مخلوط کنید.
- چلو دیزی را با زعفران دَم‌کرده و زرشک پلویی تفت داده شده تزئین کنید.
- مصرف زرشک در این غذا اختیاری است.

انتهای پیام /

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۷
استان کاشان؟؟!!