وی در ادامه افزود: توصیه اکید دارم انجام تمهیدات مورد نیاز جهت صدور کارت بهداشت متولیان و کارگران و نیز تشدید بازرسی از منابع و مخازن تامین آب مواکب و نظارت بر مدیریت پسماند موکب ها و ایستگاه های صلواتی با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی و وضعیت نظافت عمومی سرویس های بهداشتی مسیر تردد عزاداران و زائران از سوی کارشناسان بهداشت محیط غرب اهواز صورت گیرد.
شریفی همچنین از کارشناسان مرکز بهداشت غرب اهواز خواست ضمن برپایی ایستگاه سلامت و تهیه و توزیع رسانه های آموزشی به زائران و موکب داران در این ایام به طور منظم و روزانه در قالب یک تیم از کلیه موکب های مسیر عین 2 و کوی سیاحی بازدید داشته باشند.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: علاوه بر نظارت تیم ستادی مرکز بهداشت، تیم های مرکز خدمات جامع سلامت شماره 6(عین دو) شامل پزشک، پرستار و کارشناس مبارزه با بیماری ها، در مسیر حرک زوار، استقرار خواهد یافت و به ارائه خدمات لازم می پردازد. همچنین چند تیم نیز به چذابه اعزام خواهد شد.
این مقام مسئول اذعان داشت: در راستای ارتقاء وضعیت بهداشتی مواکب خواستار مداخلات جدی ارگان های متولی همچون شهرداری اهواز و اداره آب و فاضلاب و اداره برق و سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان حج و زیارت و عتبات عالیات در این ایام به منظور رفع مشکلات موجود در مواکب منطقه عین 2 و کوی سیاحی شد.
مهرداد شریفی اظهار کرد: هرگونه پخت و پز باید در مکان های با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا و چای باید کارت تندرستی داشته باشند که در این خصوص در 6 مرکز از مراکز خدمات جامع سلامت در غرب اهواز صدور کارت تندرستی برای متولیان و مواکب داران به صورت رایگان صادر می گردد، ضمن اینکه رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت نیز ضروری است و موادغذایی مصرفی باید سالم وبهداشتی باشد و از موادغذایی و فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و بسته بندی مورد تایید وزارت یا سازمان دامپزشکی متبوع استفاده شود.
وی در ادامه گفت: باید توجه شود که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی در مواکب از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شوند.
شریفی اذعان کرد: باید دقت شود که از نگهداری موادغذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر 2 ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیش تر از 2 ساعت باید موادغذایی پخته در زیر 4 درجه سانتیگراد یا در بالای 63 درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.
وی بیان کرد: مسئولان مواکب باید توجه کنند از بسته بندی غذا بیش از 2 ساعت قبل از مصرف خودداری شود و در عین حال از نگهداری موادغذایی خام و پخته شده در مجاورت هم خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود بنابر تمهیدات بهداشتی شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب و چای و مواد غذایی استفاده می شود ضروری است، همچنین در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و موادغذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف سلولزی و گیاهی و آلومینیومی استفاده شود.
انتهای پیام/گ