سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان سردرد‌های شدید با گیاهی بنام بلیله + طرز تهیه دارو‌ها

بلیله جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود که در طب سنتی و کتب کهن اشارات فراوانی به آن شده است.

به گزارش  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بلیله جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود که اشارات فراوانی در طب سنتی و کتب کهن به آن شده است و اگر با سه ماده دارویی دیگر همراه شود ترکیبی شگفت انگیز درمانی را پیدا می‌کند که غیرقابل توصیف است.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با بلیله و خواص آن و همچنین ترکیباتی که می‌توان به کمک این گیاه ساخت را آشنا کند، پس با ما همراه باشید.

بلیله چیست؟

بلیله میوه‌ی درختی است بزرگ با برگ‌های عریض و پهن، این میوه برای رفع سردرد‌های شدید و جذام بسیار مفید است.


بیشتر بدانید: بهترین رژیم پاکسازی بدن در طب سنتی


بلیله میوه درختی است از خانواده‌ی Combretaceae، جنس Terminalia، بزرگ و برگ‌های آن عریض‌تر از برگ انبه و میوه‌ی آن کمی دراز، تخم مرغی، سر آن باریک و پوست آن زرد غباری و نازک‌تر از پوست هلیله است.

این درخت در اغلب جنگل‌های مرطوب هند می روید.

این گیاه در طب سنتی به نام های، بلیلج، باهرا نامیده می‌شود و دارای طبیعتی سرد و خشک است، در ادامه خواص این گیاه را بررسی می‌کنیم.

ترکیبات شیمیایی میوه‌ی بلیله

در ترکیبات شیمیایی این میوه موادی همچون:

سه جزء گلوکوزیدی

گلوکوز

آلاجیک اسید

گالیک اسید

حدود ۱۷ درصد تانن

موجود است و اگر هر روز کمی از آن را بدون هسته بکوبید و بخورید، تونیک، تب بروکمی مخدر است، سرفه را تسکین میدهد، برای معالجه‌ی اسهال، استسقا، سردرد و جذام مفید، مقوی معده و اشتهاآور است و به رفع سوء هاضمه کمک می‌کند، مسهل سودا و صفرا هم هست.


این مطلب را از دست ندهید: خوردن قارچ برای این بیماران ممنوع!


اگر نارس آن را بخورید، مسهل و اگر رسیده‌ی آن خورده شود قابض است. اگر تا مدتی هر روز دوگرم از آن را بدون هسته بکوبید و با شکر و آب گرم مخلوط کرده و بخورید، برای تقویت چشم، افزایش دید چشم و قطع رطوبت‌های جاری از دهان مفید است.

این گیاه برای اعضای قسمت پایین بدن مضر است.

خواص بلیله

تقریباً هم مزاج آمله و مغزش شیرین و تقریبا، چون فندق است.

مزاج این گیاه سرد و خشک است.

خاصیت این گیاه، هم زداینده و نرم کننده است و هم قابض است.

اندام‌های غذایی این گیاه، معده را دباغی و جمع می‌کند، سستی و رطوبت معده را از بین می‌برد، هیچ دارویی در دباغی معده به بلیله نمی‌رسد و فواید بسیار دارد.


بیشتر بخوانید: فوت و فن‌های تهیه چای زعفران/ خانم‌های باردار در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند


اندام‌های دفعی این گیاه؛ شاید شکم را بند آورد. بعضی گویند تنها ملین است و بس.

بلیله برای روده مستقیم و مقعد بسیار سودمند است.

طرز تهیه دارو‌هایی سنتی با بلیله

سه گیاه هلیله، بلیله، آمله از یک خانواده و در خاصیت نیز به یکدیگر نزدیک هستند.

املج معرب آمله، هلیلج معرب هلیله و بلیلج معرب بلیله فارسى است و تعریف این دارو‌ها به موجب ترجمه صیدنه چنین است: جرم بلیلج هموار و سرهاى او تیز، رنگ آن خاک‏فام و در میان دسته آن مغزى باشد شبیه مغز بادام یا مغز فندق و مغز او شیرین باشد و آنچه سرهاى او تیز است هلیله کابلى است، اما بلیله به گردى مایل است و رنگ آن به زردى زند … و تشنج‏آور چنان که هلیله و آن در خاصیت به آمله نزدیک است.


این مطلب را از دست ندهید: در چه ظروفی غذا بپزیم و بخوریم تا سالم‌تر باشیم؟


در کتاب اغراض صفحه ۶۱۴ گوید: بلیله سرد است به درجه اول معده را دباغى مى‏کند؛ و در مخزن الادویه گوید: هندى آن بهیره است، ثمر درختى است مایل به استداره و سر آن اندک باریک و بزرگتر از عفص و پوست آن زرد و اغبر و نازکتر از پوست هلیله و مستعمل پوست آن است و درخت آن عظیم و برگ آن پهن‏تر از برگ انبه.

سعید بن جناح از اصحاب امام صادق علیه السلام روایت مى‏کند که آن حضرت فرمود:

موسى بن عمران از رطوبت بدنش به خدا شکایت نمود، خداوند به وى فرمود: هلیله و بلیله و آمله را با عسل معجون کن بخور. امام فرمود: این همان است که به نام اطریفل نامیده می ‏شود.


بیشتر بدانید: غول گیاهی همه فن حریف که نباید از آن غافل شوید!


ابن عباس معجونى دیگر از رسول خدا صلى الله علیه و آله روایت می‌‏نماید که رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: هلیله سیاه و بلیله و آمله را با روغن گاو بجوشان که اطریفل است.

اطریفل شاهتره (پزنده صفرا)

پوست هلیله زرد ۵۰ گرم- بلیله ۵۰ گرم- آمله ۵۰ گرم- شاهترج (شاهتره) ۴۰ گرم-سناى مکى ۲۸ گرم- گل سرخ ۲۰ گرم- انیسون ۱۴ گرم- مصطکى ۱۴ گرم- عسل دو برابر وزن همه داروها.

دستور مصرف اطریفل شاهتره

دارو‌ها را بکوبید و طبق دستور مطبوخ، در کمى آب بپزید سپس با روغن بادام چرب کرده و با عسل مخلوط نمائید و روزانه حدود ۲۵ گرم به تناسب مزاج میل نمائید درصورتی‏که بیمار داراى مزاج مرطوب است ۲۰ گرم تربد به دارو اضافه نمائید.


بیشتر بدانید: چگونه سردرد‌های میگرنی را تسکین دهیم؟


نسخه اطریفل شاهتره در برطرف کردن ضعف و کم‏سویى چشم که با اخلاط معده در ارتباط است بسیار موثر است و صاحبان بیماریهاى صفراوى از آن سود بسیار خواهند برد.

ضمنا مسهل خفیفى نیز به شمار مى‏آید. مزاج اطریفل شاهتره در درجه دوم، گرم و در آخر درجه سوم خشک است. تاثیرات مثبت اطریفل شاهتره تا ۲ سال در بدن باقى می ‏ماند.

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
خواجه رضایی
۲۲:۱۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام اگر بلیله را با هسته آن آسیاب کنیم مشکلی دارد