سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سید حسین اولین نوزاد همدانی به دنیا آمده با روش prp در جهان

متخصصان همدانی موفق به کشف نوع جدید درمان ناباروری prp و تولد اولین نوزاد با این روش در جهان شدند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، ناباروری، مشکلی که این روزها دامنگیر بسیاری از زوج‌های جوان شده است. اختلالات هورمونی، عفونت‌ها، آلودگی هوا، پارازیت‌ها، استرس و فشارهای زندگی روزمره ازجمله علت‌های مهم این مشکل شناخته شده‌اند.
 
استفاده از امکانات آزمایشگاه های وسیع و پیشرفته برای شناسایی انواع مختلف بیماری های مادرزادی ناشی از نقش ژن ها و نیز اختلالات کروموزومی (برخی موارد آن، ناشی از افزایش سن مادر است) توانسته است امکان داشتن فرزندی سالم را به ارمغان آورد.
 
هم اکنون هیچ بیماری در ایران برای مداوا و ادامه درمان در حوزه باروری و ناباروری به خارج از کشور اعزام نمی شود و تمامی مراحل درمان و روش های جدید باروری در کشور توسط متخصصان زنان قابل انجام است.
 
دکتر مرضیه فریمانی متخصص زنان و زایمان و رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان مدتی است به کمک تیم تحقیقاتی همراهش به روش های مختلفی در درمان ناباروری دست یافته است و ثمره سالها تلاش خود را در تولد نوزادان و برآورده کردن آرزوی زوجین امیدوار به داشتن فرزند میبیند. او اخیرا موفق به تاسیس کلینیک تخصصی ناباروری غرب کشور در همدان شده است.

تولد نخستین نوزاد حاصل از روش PRP در همدان 

این نوزاد با استفاده از حاصل کار تحقیقاتی کاربرد فاکتورهای موجود در پلاکت در بیماری با سابقه چهار نوبت شکست مکرر در لانه‌گزینی به علت فاکتور رحمی، برای نخستین‌بار در دنیا چشم به جهان گشود.

این اقدام به سرپرستی دکتر مرضیه فریمانی، متخصص زنان، زایمان و نازایی در بیمارستان فاطمیه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان و همکاری اداره‌کل انتقال خون استان همدان بوده است.

خوشبختانه با اعلام تنایج اولیه این تحقیق در 8 مردادماه 95 توسط دکتر فریمانی در کمیته علمی پانزدهمین کنگره بین‌المللی زنان و مامایی شاهد توجه سایر مراکز ناباروری به این موضوع شده که سایر مراکز نیز تحقیقات مشابه و همسویی در این راستا آغاز کرده‌اند.

دکتر مرضیه فریمانی رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان گفت: پلاکت درمانی (سلول درمانی) یا PRP روش نوینی است که بر اساس استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتهای خون، فیبروبلاستها و سایر سلولهای بنیادی تحریک و باعث کلاژن سازی می‌شود.

وی افزود: کلمه PRP مخفف کلمه (PLASMA  RICH  PLATELET) یعنی پلاسمای غنی شده از پلاکت است، پلاکتها حاوی پروتئین ها و فاکتورهای رشد مهمی هستند که درانجام امور ترمیمی بسیار کارآمد هستند.

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با اشاره به اینکه پلاکت ها در محل آسیب دیده ، این فاکتورهای رشد را آزاد می کنند و ادامه مسیر ترمیم با این عوامل تسریع می شود گفت:مردم با روشprp در در درمان مشکلات پوستی آشنا هستند.

فریمانی ادامه داد: یکی دیگر از موارد کاربردی prp درمان نازایی است که خوشبختانه نخستین نوزادحاصل از روش PRP در دنیا و در همدان به دنیا آمد.

وی با بیان اینکه PRP فاکتوری است که در خود فرد تهیه می‌شود، افزود: درمان ناباروری به روش پلاکت درمانی در جاهای دیگر انجام شده اما تولد نخستین نوزاد حاصل از کاربرد شکست مکرر لانه و موفق به لانه‌گزینی در جهان برای نخستین بار در همدان اتفاق افتاد.

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان خاطرنشان کرد: در پلاکت خون فاکتورهایی رشد وجود دارد که باعث می‌شود خون منعقد شود و پدیده بهبود اتفاق افتد که این فاکتورها همان فاکتورهایی هستند که در رحم نیز باعث جایگزینی بهتر جنین می‌شوند.

فریمانی با بیان اینکه در این روش از تجویز پلاکت‌های  آماده خود فرد  به داخل رحم قبل از اینکه جنین گذاشته شود استفاده کردیم، گفت: این امر باعث بهبود قابل توجه آمار شد اما هنوز این طرح تحقیقاتی بوده به پایان نرسیده است.

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با اشاره به اینکه امسال نخستین نوزاد حاصل از این روش به دنیا آمد، گفت: خانمی که این روش روی او امتحان شد 42 سال سن دارد و چهار بار قبلاً IVF شده بود اما باردار نشده بود که خوشبختانه به روشی که ما امتحان کردیم باردار شد.

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با بیان اینکه مراکز دیگری بعد از ما این کار را آغاز کرده‌اند و حتی برخی از آنها به لحاظ اینکه مطلع نبودند اعلام کرده‌اند که ما ابتدا کار را آغاز کرده‌ایم، افزود: اعلام اینکه اولین نوزاد به دنیا آمد گویای این مطلب است که ما در همدان این کار را شروع کرده‌ایم.

دکتر ایرج امیری ، مدیر آزمایشگاه جنین شناسی مرکز IVF بیمارستان فاطمیه همدان و از محققانی که در زمینه فوق فعالیت داشته اند، درباره همین موضوع با این متخصص به گفتگو نشسته ایم.

وی درباره تولد نخستین نوزاد با روش prp گفت: این بیمار 42 ساله و اهل همدان با سابقه چهار بار شکست IVF(لقاح خارج از رحمی) بوده که متاسفانه تخمدان هایش قابلیت باروری را نداشت.

مدیر آزمایشگاه جنین شناسی مرکز IVF بیمارستان فاطمیه همدان افزود:  والدین این نوزاد بعد از ۱۳سال نازایی و ۱۰ بار ivf ناموفق به علت تخمدان ضعیف با استفاده از تزریق داخل تخمدانی و روش prp و انجام همزمان روش میکروتسه صاحب این فرزند شدند.

امیری ادامه داد:  در این روش از تجویز پلاکت‌های خود فرد که آماده شده بود به داخل رحم قبل از اینکه جنین گذاشته شود استفاده کردیم.

 IVF همیشه اثر گذار نیست

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با بیان اینکه IVF روشی است برای کمک به بیماران نابارور، گفت: این روش بسیار به بیماران کمک کرده اما صد درصد نیست چرا که در این روش درمان، سن و علت ناباروری  مطرح است.

فریمانی با اشاره به اینکه در بهترین حالت 30 تا 40 درصد زوجین نابارور به این روش می توانند صاحب فرزند شود، افزود: این درصد در برخی از بیماران به خاطر سن بالا و  مشکلات دیگر به 5 تا 10 درصد می رسد.

وی یکی از علت های  ناباروری را علل جنینی عنوان کرد ،  افزود: عده‌ای از افراد با وجود استفاده از این روش درمان ناباروری، حتی گاهی بیش از سه نوبت IVF  بارور نمی‌شوند، در این حالت ممکن است جنین ناهنجار باشد که از روش‌های پیچیده‌ای قبل از اینکه جنین را داخل رحم بگذارند از لحاظ ژنتیک بررسی می‌کنند.

افتتاح نخستین مرکز باروری و ناباروری غرب کشور در همدان

رئیس بخش واحد ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان با اشاره به افتتاح نخستین مرکز باروری و ناباروری غرب کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی در همدان گفت: این مرکز با سرمایه گذاری 4 میلیارد تومانی بخش خصوصی در 4 طبقه و650 متر مربع ایجاد شده و برای 30 نفر اشتغال ایجاد کرده است.

فریمانی افزود: در این مرکز که شامل اتاق عمل، آزمایشگاه های بالینی، جنین شناسی، ژنتیک، اورولوژی و کلینیک های زنان است خدمات میکرو اینجکشن، آی وی اف، فریز جنین و پی جی دی انجام می شود.

لزوم حمایت از طرح های جدید در حوزه ناباروری

حبیب الله موسوی بهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه از طرح های جدید در حوزه ناباروری حمایت می شود گفت: در این خصوص باید از اساتید این حوزه لستفاده و جامعه پزشکی را با روش های جدید ناباروری آشنا کنیم.

موسوی بهار درباره انجام موفقیت آمیز prp زایمان توسط متخصصان همدانی افزود: این نوزاد با استفاده از حاصل کار تحقیقاتی کاربرد فاکتورهای موجود در پلاکت در بیماری با سابقه چهار نوبت شکست مکرر به علت فاکتور رحمی، برای نخستین‌بار در دنیا چشم به جهان گشود.

وی ادامه داد: این اقدام به سرپرستی دکتر مرضیه فریمانی، متخصص زنان، زایمان و نازایی در بیمارستان فاطمیه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خاطر نشان کرد: خوشبختانه با اعلام نتایج اولیه این تحقیق در 8 مردادماه 95 توسط دکتر فریمانی در کمیته علمی پانزدهمین کنگره بین‌المللی زنان و مامایی شاهد توجه سایر مراکز ناباروری به این موضوع شده که سایر مراکز نیز تحقیقات مشابه و همسویی در این راستا آغاز کرده‌اند.

طی دو دهه اخیر گام های بلندی در رابطه با تشخیص و درمان ناباروری برداشته شده و بیش از 70 درصد از زوج های نابارور با استفاده از روش های موجود صاحب فرزند شده اند،  لزوم حمایت از متخصصان فعال در این حوزه اهمیت بسزایی دارد.

انتهای پیام/ص.ف 

گزارش از الهام صریحی فاضل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۹ دی ۱۳۹۹
آخیه
کویستان مولود احمد
۱۰:۰۰ ۲۹ تير ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید من یک متقاضی از کردستان عراق هستم و دوست داشتم ولازم میدانم که مشاوره ای با بیمارستان تماسی داشته باشم تا قبل از اقدام از شرایط و حالتها مطلع شوم چون در این شرایط تماس حضوری امکان پذیر نیست لطفا راهنمایی کنید
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
اين prp براي ذخيره تخمدان خيلي پايين وبا اف اس اچ ٦٠ جواب ميده
ناشناس
۱۵:۰۰ ۰۱ تير ۱۳۹۸
سلام دوستان،خیلی ازماها نمیدونیم شرایط زندگی دیگران چطوره!نبایدبگیم بااین وضعیت اقتصادی و...چرابچه بدنیابیاریم!!!چون خیلی از خانواده هاهستن که از هرلحاظ اکی هستن وفقط بچه ندارن.این روش ها عالیه برای مملکت واون خانواده ها.خداخیرشون بده
صبا
۰۰:۳۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
خداقوت باید گفت به پزشکان ایرانی
صبا
۰۰:۳۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
خداقوت باید گفت به پزشکان ایرانی
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
سلام.
احسنت وخداقوت به خانم دکترعزیز وتوانمند وتیم پزشکی ایشان.
ان شاء الله موفق وسلامت وشاد باشید.
مریم
۲۲:۵۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
آفرین به ایرانی
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خداقوت ان شاالله سرباز آقابشه
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خدا قوت عزیزان که دراین روزهای سخت باز هم به فکر مردم هستید اجرکم عندالله
علیرضا
۲۱:۳۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
دمشون گرم خسته نباشید
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
احسنت و موفق باشید
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
prp چی؟
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
قدمش مبارک باشد
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
ماشاالله ،خدا قوت ، انسانهای سخت کوش در هر شرایطی کار می کنند و بهانه و توجیه شرایط بد را ندارند
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
با سلام خداوند به آجری عظیم عطا بفرمایید.
ناشناس
۱۵:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
اولین بار با این روش سیدی از اولاد پیامبر صلی الله بدنیا آمده
انشاءالله که قدمش خیر باشه برای همه مادرهایی که آرزوی بچه دارند.
خانم دکتر فریمانی زنده باشید و پایدار
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
احسنت و مرحبا خانم دکتر فریمانی عزتمند و سرافراز باشید همیشه.
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
بی دلیل نیست که پیغمبراسلام فرموده اند دانش اگر درثریاباشدمردانی از سرزمین پارس به آن دست خواهندیافت.متاسفانه بعضی از ماپارسی هاقدرموقعیتهایی که خدابه ماداده رونمیدونیم وفقط به فکر وابستگی به غرب هستیم ومتاسفانه از همه بدتر مسئولین هم در کمک کردن کم لطفی میکنند
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
از بس که مواد غذایی تراریخته به خورد ملت دادند اکثرا به این بیماریها دچار شدند شیوع انواع امراض جدید بیم مردم ما اصلا جای خوشحالی نداره
سلطانی
۱۵:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خدا قوت .افرین بر این همت وغیرت
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
باعث افتخار . باور کنید از غرور اشک تو چشام جمع شده . کاش اونای ک غرب زده شدند کمی مثل اینا فک میکردن
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
باعث افتخار . باور کنید از غرور اشک تو چشام جمع شده . کاش اونای ک غرب زده شدند کمی مثل اینا فک میکردن
احمد علی
۱۴:۱۸ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خیلی خوب خدا اجرتون بده
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
ایرانیان همیشه شجاع ومبتکر و پیروزند به امید موفقیت روز افزون
مـــــحـــــمـــــودۍ ثـــــهران..
۱۳:۴۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خداقوت باعث افتخارن این دکترا.
دردوبلاشون بخوره توسر اونایی که به این ملت واین مملکت خیانت میکنن..
علی
۱۳:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
سلام به همه تیم تحقیق به خصوص خانم دکتر فریمانی؛ خدا قوت. لطفا این روش را به سایر همکاران آموزش دهید.
علی
۱۳:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
سلام به همه تیم تحقیق به خصوص خانم دکتر فریمانی؛ خدا قوت. لطفا این روش را به سایر همکاران آموزش دهید.
از طرف ملت
۱۳:۳۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
ماشاالله افرین به شما دانشمندان همدانی وتمام دانشمندان ایران افتخار می کنیم...واقعا زحمت کشیدید ..خدا کنه مشگل همه حل بشه
آتوسا
۱۳:۳۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خیلی خیلی خسته نباشین آفرین به این همه پیشرفت علمی ایران همیشه سر بلند
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
برای همین بچه هاشغل پیداکنید اینااگه میخان باسختی زندگی کنن و.
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
ناامید نباش.توکل کن به خدا واز یه کار ساده شروع کن...فکرتو عوض کن..مطالعه کن سرنوشت افراد موفق را
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
اونجا که میگن شهر عارفانه همدانه همدانه/ز الوند نشینان نامی به ایران سلام
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
اونجا که میگن شهر عارفانه همدانه همدانه/ز الوند نشینان نامی به ایران سلام
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
سلام علیکم ،

خدا کنه سرهنگ بشه .
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
والله خودته بچه ها دوست ندارند توی این دوره زمانه بدنیا بیاند که گرانی ، فقر ، بیکاری ، و .... هست ، به بچه ها ظلم نکنیم و بچه دار نشیم بهتر هست
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
بهونه همیشه برای بعضی ها جوره
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
توی این دوره زمونه دیگه کی بچه میخواد. بچه دار شدن توی این زمان مثل زن گرفتن و بعد مهریه پس دادن اونم با سکه هست
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
افرین خسته نباشید خدا قوت افرین
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
خیلی حال کردم
خداقوت