سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده مردم کاشان:

40 درصد صنعت فرش ماشینی در کاشان تعطیل است

نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعطیلی 40 درصد صنعت فرش ماشینی در کاشان گفت: تامین مواد اولیه برای صنایع نساجی و فرش ماشینی در منطقه کاشان خارج از سیکل بورس در حال انجام است.

دکتر سید جواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  گفت: تامین مواد اولیه پتروشیمی برای صنایع نساجی و فرش ماشینی اعم از نخ و الیاف یکی از مشکلات صنعت فرش در کاشان است که در حال پیگیری و رسیدگی و نیازمند اتخاذ تصمیمات عاجل است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه پتروشیمی صنایع نساجی و فرش ماشینی در بورس عرضه می شود بنابراین نیاز تولیدکنندگان برآورده نمی شود و بدست دلالان می رسد و با قیمت چندبرابری به تولیدکنندگان عرضه می شود و خیلی از آنها نیز با این وضعیت نمی توانند تولید را داشته باشند
به گفته وی، برای رفع این مشکل وی یک نشست با مدیرعامل سازمان بورس کشور و مدیرعامل بورس کالا در خصوص تامین مواد اولیه پتروشیمی موردنیاز صنایع فرش کاشان وآران وبیدگل با حضور مدیران پتروشیمی جم گذاشت تا بتواند برای تولیدکنندگانی که از pp استفاده می کنند بتوانند آن را خارج از بورس تامین کنند.
نماینده کاشان اظهارداشت: بر اساس این نشست قرار شد یک لیستی از کسانیکه برای تولید فرش در منطقه کاشان و آران و بیدگل مصرف می کنند تهیه و به سازمان بورس معرفی شوند تا بتوانند خارج از سیکل بورس تامین مواد اولیه کنند
دکتر ساداتی نژاد، یادآورشد: فرآیند این کار در حال انجام است تا مشکل مواد اولیه ای که از صنعت پتروشیمی تهیه می شود برای صنایع ریسندگی حل و فصل شود.

سرنوشت تصمیمات وزارت صمت برای صنایع فرش و نساجی کاشان با استضیاح وزیر چیست؟

وی در پاسخ به این سوال  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،که آیا استیضاح وزیر صمت خللی در تصمیات گرفته شده برای صنایع فرش و نساجی کاشان ایجاد خواهد کرد گفت: استضیاح فرآیند خاص خود را طی می کند که منجر به رفتن یا نرفتن وزیر و یا انجام این فرآیند که تا آخر اجرا شود یا نشود می شود.

وی اضافه کرد: وی به عنوان نماینده در هر صورت حتی با وجود این مساله دغدغه های مربوط به حوزه صنعت را با دقت رصد و با حساسیت پیگیری می کند هر چند شرایط موجود از این جهت که هم تصمیمات کند انجام می شود بواقعیت سخت است.
ساداتی نژاد، با تاکید بر اینکه تغییر، تعداد و تنوع تصمیمات هم یک مقدار تصمیم گیری را برای تولید کننده صنایع فرش ماشینی سخت می کند گفت: به عنوان مثال برای مواد اولیه و دستگاه هایی که در گمرک است یک تصمیم گرفته می شود و دوباره چند روز پس از آن تصمیم دیگری اتخاذ می شود که این نوع تصمیم گیری های متنوع در حوزه اقتصاد و سرمایه گذاری خیلی سخت و عامل عدم ثبات و توقف تولیدکننده و سرمایه گذاراست.

وی، سخنان خود را با وجود این مسائل با آقای شریعمتداری هفته گذشته در مجلس در مورد بحث تامین ارز کسانیکه خرید اعتباری کردند تاکیدکرد و گفت: وزیر نیز بر اساس این درخواست و گفتمان وی و پیرو مکاتبات و تصمیم گیری های قبلی یک نامه ای به آقای همتی رییس بانک مرکزی نوشته است که به آقای پناهی معاون ارزی ارجاع شده است تا برای کسانیکه خرید اعتباری کردند ارز تامین شود.
به گفته وی، حتی شخص وزیر اعلام داشته است که یک نفر را فقط برای این مساله در بانک مرکزی گذاشتیم و پیگیر هستیم تا به نتیجه برسد و قول دادند که این مساله حل شود.

کار در حوزه مدیریتی و انجام تصمیمات کند پیش می رود

نماینده کاشان، افزود: وی بدلیل ارتباط هفتگی و روزانه ای که با عزیزان تولیدکننده در منطقه کاشان دارد این مساله را خیلی با حساسیت و تاکید پیگیری می کند تا بتواند مشکلات موجود آنها را حل و فصل کند هرچند این پیگیری و اقدامات دستگاه های مربوطه خیلی رضایت بخش نبوده است.

به گفته وی، علی رغم پیگیرهای بسیار زیاد ما به جهت آمد و رفت های مسوولانی که نیاز بوده به کاشان بیایند، برگزاری جلسات ما در کمسیون رفع موانع تولید، در مجلس و وزارتخانه ها با تعدد دیدارها رضایت بخش نبوده است.

عضو کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورا گفت: اما در بعضی موارد نظیر حوزه مالیاتی، بیمه تامین اجتماعی و تامین مواد اولیه پتروشیمی تاحدودی یا قصد تامین مالی با حضور مدیر عاملان دو بانک مل و سپه تا حدودی در افزایش سقف اعتباری و استقلال کاشان و کوتاه سازی فرآیند اعطای تسهیلات از سقف یک میلیارد تومان تا 5 میلیارد تومان بدون نیاز به ارجاع پرونده به استان عامل تسریع در کارها و دلگرمی بیشتر صنعتگران منطقه کاشان شده است.

دکتر ساداتی نژاد، با اشاره به اینکه در حال حاضر سقف اعطای تشهیلات در دو بانک ملی و بانک سپه مثل شعبه استان 5 میلیارد تومان شده است و پرونده بالای این مبلغ در بانک ملی تهران به صورت مستقیم و ویژه رسیدگی می شود
گفت: این ارتقای اختیارات و استقلال شعب بانک در کاشان عامل کاهش بروکراسی اداری و تسریع در انجام فرآیند کار و رسیدگی مستقیم به امور بانکی در شهرستان شده است.

وی اظهارداشت: همچنین این کار عامل رقابت و حضور دیگر شعب بانکی نیز در کاشان شد تا ما به صورت عملی عامل ارتقای حوزه عملکردی و اختیاراتی سطح بانک های کاشان شویم که این مهم می تواند اثر خود را در حوزه صنایع بگذارد ولی در کل اگر من بخواهم نتیجه را بگویم رضایت لازم را نداریم چون شرایط برای تولیدکننده شرایط بسیار سختی است.

به گفته وی، او علی رغم اینکه 70 درصد وقت خود را مصروف تولیدکنندگان فرش ماشینی و نساجی در حوزه صنعت قرارداده است ولی باز می گوید صنعتگر ما با وجود این وقت گذاری هنوز شرایط سختی را دارد که وی واقعا از آنها تشکر می کند چون با غیرت و اهتمام ویژه ایستادند و مقاومت کردند تا شرایط مطلوب تر شود.

لزوم تشکیل کمیته ویژه رسیدگی به مشکلات صنعت فرش کاشان

 ساداتی نژاد، تاکیدکرد: درخواست من از وزارت صمت اینست که برای فرش یک کمیته ویژه تشکیل ده ند و مشکلات آنها را بصورت ویژه واقعا رسیدگی کنند.
وی بخش زیادی از عدم رضایت خود را نتیجه کند جلو رفتن کار در گشایش امور مربوط به بخش مدیریتی دانست و گفت: درست است که فضای اقتصادی ما چالش دارد ولی مشکل عمده ما مدیریتی است که نیازمند یک نظارت، دقت، کنترل و حضور مستمرتر و یک سیاست گذاری واقعا درست است.
به گفته وی، ما الان واقعا در سیاست گذاری درست و دقیق، تصمیم گیری و با سرعت عمل کردن مشکل داریم، به عنوان مثال ممکن است برای حل یک مشکل چندماه وقت صرف تصمیم گیری و سیاست گذاری شود خوب این زمان باعث نابودی تولید و اقتصاد می شود همچنان که اتخاذ تصمیمات برای ار زتک نرخی حدود 4 ماه طول کشید.

دکتر ساداتی نژاد، زمان خیلی زیاد در اتخاذ تصمیمات مدیریتی در اقتصاد و دیر تصمی گرفتن را عامل نابودی تولید و اقتصاد تاکیدکرد و گفت: بنابراین مشکل ما در مدت زمان اتخاذ تصمیمات و نوع مدیریت درست است.
وی، قسمت مدیریتی را واقعا دچار ضعف در زمان ونوع تصمیم گیری عنوان کرد و افزود: اگر چه برای همه قابل فهم است که از نظر تحریم مشکلاتی داریم اما همه موارد آن نیست ما می توانیم با تصمیم درست و به موقع کار را درمان کنیم و به همین دلیل انتظار ما از وزارت صمت اینست که با سرعت و درک دقیق و درک سریع از موضوعات تصمیم درست و با سرعت و به موقع را اتخاذکند.
به گفته وی، اتخاذ تصمیم درست، با سرعت و به موقع می تواند علاوه بر دلگرمی صنعتگر خیلی از مسائل را نیز پیش ببرد و خیلی از تولیدکنندگان تکلیف خود را بدانند.

با شرایط موجود تولیدکننده تکلیف خود را در تولید نمی داند

دکتر ساداتی نژاد افزود: اکنون و با این شرایط موجود تولیدکننده تکلیف خود را در تولید نمی داند وقتی الیاف را با نرخ بازار ثانویه می گیرد بعد فروش آن چگونه می شود بنابراین برای اینکه این چرخه با توقف منجر نشود باید تصمیم گیری سریع انجام شود.

وی افزود: وقتی تولیدکننده دستگاه را خریداری کرده در گمرک است، ثبت سفارش و ال سی باز کرده است اما اکنون قیمت دستگاه دو برابر شده و اگر قرار باشد تولید هم دو برابر شود پس باید تکلیف خود را بداند که چگونه عمل کند.

به گفته وی، الان توقف تولید را داریم و تولیدکننده در ابهام قرار دارد و شاید حدود 40 د رصد کار را متوقف کردند، کارگر را مرخصی دادند در حالیکه حقوق و لیست بیمه اش را پرداخت می کنند اما این مساله چقدر می تواند ادامه پیداکند.
ساداتی نژاد افزود: اکنون بخشی از صنعت در کاشان و آران و بیگل تعطیل است و کارگر به عنوان مرخصی سالانه تعطیل ست اما اگر ابهام برطرف نشود ممکن است بعد از این مرخصی ها شرکت راه اندازی نشود که این هشدار جدی در ایجاد بیکاری فزاینده در این منطقه است.

وی گفت: اگر وزارت صمت درمان عاجل نکند بیکاری فزاینده ای بوجود خواهدآمد بنابراین وزیر هر چه زودتر و سریعتر کمیته کارشناسی رسیدگی ویژه مخصوص صنایع دستی، فرش و ریسندگی را تشکیل دهد و مشکلات جمعیت 55 هزار نفری صنعت را در کاشان در تهیه مواد اولیه و تامین نقدینگی درمان عاجل کند.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.