به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،مازندران با بیش از ۸۰ نوع سوغات خوراکی و صنایع دستی همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
آغوز نون ، آب دندون ، پشت زیک ، کماج ، رشته به رشته ، قماق و برنجک ، برخی از شیرینیهای استان هستندکه بیشتر آنها بدون استفاده از ماشین الات درست می شوند .
یکی از شیرینیهای سنتی استان ، پشت زیک است . این شیرینی که به سوهان کنجدی شهرت دارد با کنجد، شکر، گردو، عسل، کره، هل و زعفران درست می شود .
آقای کاکویی که از شیراز به مازندران سفر کرده است ،میگوید:من مقداری پشت زیک خریداری و به شیراز میبرم، زیرا این شیرینی بسیار خوشمزه است .
آقای رمدانی که تازه از همدان آمده است ،در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید :استان سوغات بسیار خوبی دارد ومن بعضی از ان هارا خریداری کرده ام تا برای اقوام خود سوغات بببرم .
یکی دیگر از شیرینیهای سنتی مازندران آغوزنون است که در استان به دو صورت طبخ میشود که یک نوع آن کنجی نام دارد و دیگری به شکل خام است که به پیس گنده معروف است.
این شیرینی سرشار از مواد معدنی و مغذی (فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین D) است و در ترکیبات آن کنجد و گردو بکار میبرند.
رشته به رشته یکی دیگر از شیرینیهای استان است که با گردو، رشته تهیه شده از آرد، خاک قند، هل وروغن درست میشود .
قماق از دیگر شیرینیهای سنتی و معروف استان است درپخت آن از، آرد گندم، کره، تخم مرغ، جعفری، شوید، گردو و پیاز استفاده میشود .
برنجک از دیگر شیرینیهای سنتی و معروف استان به حساب میآید که با برنج درست میشود که در استان از این شیرینی در مجالس و مهمانیها استفاده میکنند.
در تهیه شیرینی برنجک از برنج، آب، شکر (در بعضی موارد از عسل به جای شکر استفاده میکنند)، آبلیمو و روغن استفاده میشود.
نان کماج یکی دیگر از شیرینیهای معروف استان است که در استان همدان هم به شکل دیگری طبخ میشود. تخم مرغ، شکر، آرد برنج، زعفران، شیر، وانیل، زردچوبه وگلاب مواد لازمی است که در پخت نان کماج بکار میرود.
نان ییلاقی یا نان کوهی یکی از شیرینیهای سنتی استان است. این شیرینی مزهای مانند شیرمال دارد. برای درست کردن نان کوهی از آرد، تخم مرغ، مایه خمیر، شکر، ماست یا شیر، روغن یا کره، آب و نمک استفاده میشود .
ایزدی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید: در حال حاضر بیش از ۷ نمایشگاه صنایع دستی دراستان فعالیت میکنند و مردم وگردشگران هم استقبال زیادی از این نمایشگاه میکنند.
هنرمندان مازندران در صنعت گلیم بافی، سرامیک سازی، قالی بافی، سوزن دوزی، رنگرزی و چاپ سنتی سفالگری، چرم سازی، منبت کاری، شمد و ملحفه دوزی، حصیر بافی، عروسک سازی طراحی سنتی و نگارگری، صحافی و جلد سازی سنتی، صنایع دستی دریایی فعالیت میکنند.
در حصیر بافی استان از نوعی حصیر به اسم کوب، انواع زیلوها را میبافند. از زیلو برای نشتن استفاده میکنند.
جاجیم بافی یکی دیگر ازهنرهای صنایع دستی است. این هنر ارزش و اهمیت فراوانی دارد و وسایلی، چون پشتی، زیرانداز، پتو، سجاده را میبافند. بر روی جاجیمها نقوش مختلفی طراحی میشود.
هنرگلیم بافی جزو هنرهای دستی و قدیمی استان است نقشهایی که روی گلیمها پیاده میکنند اکثرا به صورت هندسی است و از رنگهای زیبا و جذاب، چون سرمهای، کرم، قرمز، نارنجی و سبز استفاده میشود.
انتهای پیام/ر