سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خدمات دندان‌پزشکی در سیطره بخش خصوصی/ چند درصد از تجهیزات دندان‌پزشکی تولید ایران نیست؟

اقبالی گفت: بیش از ۹۵ درصد خدمات دندان‌پزشکی در دست بخش خصوصی است و خدماتی محدود در بخش‌های دولتی انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجعفر‌ اقبال‌ رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کنگره‌ در نشست خبری هجدهمین کنگره اِندو‌دنتیست که امروز در دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، درباره کنگره اظهار کرد: در این کنگره تولیدکنندگان‌، واردکنندگان‌ و فروشندگان تجهیزات دندان‌پزشکی حضور دارند اما دندان‌پزشکان عمومی مخاطبان اصلی کنگره‌ هستند؛ در این دوره حدود 500 نفر دانشجو با هزینه پایین در این کنگره ثبت نام کرده‌اند و از این رو یک سالن را ‌برای دانشجویان در نظر گرفتیم؛ برپایی نمایشگاه نیز از دیگر برنامه های کنگره خواهد بود.

رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تأثیر گرانی و کمبود ارز بر روی قیمت تجهیزات دندان‌پزشکی افزود: بخش مهمی از مواد و تجهیزات دندان‌پزشکی به کشور وارد می‌شوند بنابراین کمبود و گرانی ارز روی قیمت این تجهیزات اثرگذار خواهد بود، البته وزارت بهداشت و دفتر تجهیزات دندان‌پزشکی این وزارت‌خانه سعی می‌کند که گرانی تجهیزات دندان‌پزشکی را مدیریت کند.

میزان پوسیدگی‌ دندان‌های کودکان 12 ساله‌ بالاتر از 2 است

اقبال‌ تأکید کرد: شاخص DMFT  مجموع دندان‌های پوسیده‌، کشیده شده و پر کرده برای کودکان 12 ساله متوسط رو به پایین و بالاتر از 2 است؛ هر چه سن افراد بالاتر رود میزان پوسیدگی افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: پوسیدگی دندان دومین بیماری عفونی شایع پس از سرما‌خوردگی است؛ خدمات دندان‌پزشکی در همه دنیا بسیار گران قیمت است و عواملی مانند مواد، دستمزد‌ و سرمایه‌ روی قیمت خدمات دندان‌پزشکی اثر می‌گذارد. ؛ حدود 95 درصد خدمات دندان‌پزشکی در دست بخش خصوصی است.

رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هزینه‌های تمام شده خدمات دندان‌پزشکی در شهرهای مختلف متفاوت است؛ ما برای اینکه شاهد کاهش پوسیدگی دندان باشیم‌ به آموزش، مراقبت و تغذیه صحیح نیاز داریم.

اقبال اظهار کرد: حدود 30 هزار دندان‌پزشک در کشور فعالیت می‌کنند و بالغ بر 100 هزار نفر در کلینیک‌های دندان‌پزشکی مشغول به کار هستند.

مشکلات رشته دندان‌پزشکی

وی درباره مشکلات رشته دندان‌پزشکی بیان کرد: آموزش در رشته دندان‌پزشکی با مشکل مواجه‌ است؛ ما قبل از انقلاب 5 دانشکده دندان‌پزشکی داشتیم که تا سال 76 این رقم به 18 دانشکده دندان‌پزشکی رسید و اکنون حدود 60 دانشکده دندان‌پزشکی در کشور وجود دارد.

رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: متأسفانه با وجود افزایش 4 برابری مخارج، افزایش بودجه ای در رشته دندان‌پزشکی نداشته ایم؛ حدود 17 تا 18 دانشکده در کشور متخصص دندان‌پزشک تربیت می‌کنند اما برای تربیت استاد با مشکل مواجه هستیم؛ ما در رشته دندان‌پزشکی کمبود استاد هم داریم و دندان‌پزشکان اغلب در شهرهای بزرگ فعالیت می‌کنند.

اقبال درباره اینکه چه مقدار از تجهیزات دندان‌پزشکی ساخت خارج هستند، تأکید کرد: یونیت‌های دندان‌پزشکی اغلب ساخت کشور هستند ولی دستگاه‌های تصویربرداری‌ بیشتر ساخت خارج بوده؛ نرخ خدمات دندان‌پزشکی در کشورهای پیشرفته 40 تا 50 برابر ایران است.

وی تصریح کرد: در دانشکده‌های دندان‌پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خدمات دندان‌پزشکی در 3 سطح‌ به بیماران داده می‌شود که این 3 سطح عبارتند‌ از دانشجویانی‌ که دوره دندان‌پزشکی عمومی را می‌گذرانند، رزیدنت‌ها و متخصصان‌ فلو‌ که دوره فوق تخصص را می‌گذرانند‌؛ هزینه دندان‌پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور پایین‌تر از مراکز دیگر درمانی است.

مهاجرت دانشجویان دندان‌پزشکی به خارج از کشور زیاد است

رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با وجود اینکه امروزه بسیاری از دانشجویان خوب و توانای رشته دندانپزشکی از کشور خارج شده اند و متاسفانه مهاجرت در این رشته زیاد شده است، اما کمبود دندان‌پزشک در کشور نداریم.

اقبال درباره میزان موفقیت خدمات دندان‌پزشکی در ایران تأکید کرد: میزان موفقیت خدمات در ایران مشابه کشورهای پیشرفته‌ است؛ تراکم دندان‌پزشکان در تهران بیش از شهرهای دور افتاده است و به طور کلی به ازای هر 3 هزار و 500 نفر ما یک دندان‌پزشک در کشور داریم‌.

رئیس دانشکده‌ دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری کرد: اکنون پذیرش دانشجو در رشته دندان‌پزشکی مبتنی بر نیازسنجی‌ کشور نیست؛ ما در کشورهای پیشرفته تعداد همایش و کنگره‌های کمتری داریم ولی در ایران حدود 14 تا 15 انجمن تخصصی دندان‌پزشکی داریم، بنابراین همایش‌ها و کنگره‌های ما بیشتر از سایر کشورهاست.

نبود آمار دقیق درباره انجام روزانه روت کانال در ایران

سید علی حائری‌ طباطبایی‌ متخصص معالجه ریشه در ادامه نشست در خصوص برپایی این کنگره گفت: در گذشته کنگره متخصصان اندودنتیست‌ هر ساله برگزار می‌شد ولی اکنون هر دو سال یک بار ما این کنگره‌ را برگزار می‌کنیم‌؛ 150 سخنران داخلی و 11 سخنران خارجی از کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه و هند در کنگره امسال حضور دارند و 100 پوستر‌ علمی در کنگره خواهیم داشت. در کنگره امسال دندان‌پزشکان عمومی، متخصصان دندان‌پزشک و دستیاران‌ دندان‌پزشک حضور دارند.

حائری درباره‌ موضوعات مورد بررسی‌ این کنگره گفت: در این کنگره‌ به روزترین‌ درمان‌های ریشه مورد بررسی‌ قرار می گیرد، برای مثال در گذشته برای معالجه ریشه پالپ‌ دندان را تخلیه می‌کردیم ولی اکنون سعی می‌کنیم حیات پالپ‌ را نگه داریم.

انجام روزانه 50 هزار روت‌ کانال در آمریکا

متخصص معالجه ریشه افزود: در ایران آماری دقیق از تعداد روزانه دندان روت‌ کانال می‌شوند نداریم اما در آمریکا روزانه 50 هزار روت کانال‌ و سالیانه بیش از 20 میلیون روت‌ کانال انجام می‌شود.

حائری‌ تأکید کرد: متأسفانه بیشتر افراد برای تمیزی دندان از نخ دندان استفاده نمی‌کنند این در حالی است که اگر نخ دندان استفاده نشود یک، سوم سطح دندان تمیز نمی‌شود.

وی تصریح کرد: افراد در آمریکا روزانه به طور متوسط فقط 48 ثانیه مسواک می‌زنند در حالی که مسواک زدن باید 2 تا 3 دقیقه طول بکشد‌.

متخصص معالجه ریشه گفت: میزان مسواک زدن و استفاده از نخ دندان در کشور بسیار کم است و متأسفانه بسیاری از افراد روش صحیح مسواک زدن را به خوبی یاد نگرفته‌اند.

حائری‌ اظهار کرد: ما در کنگره امسال پنلی‌ را به بحث اخلاق اختصاص داده‌ایم همچنین هنر ارجاع‌ و این که چه کسی می‌تواند بهترین درمان را انجام بدهد در این کنگره بررسی می‌شود، همچنین مسابقه‌ای را با محوریت علم اِندو‌ برای دانشجویان‌ برگزار می‌کنیم به طوری که از هر دانشگاه دو دانشجوی برتر انتخاب می‌شوند و با هم به رقابت می‌پردازند و از این بین 9 دانشجو جایزه می‌گیرند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.