بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت شیوع تب کنگو در کشور/ هشدارهایی که برای پیشگیری از ابتلا باید جدی گرفته شود
گویا بیان کرد: برای ذبح دام باید یک سری اصول بهداشتی رعایت شود و در این زمینه وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی آموزشهای لازم را به کسانی که مسئولیت ذبح دام در مراکز مجاز را دارند، داده است.
عرفانی تصریح کرد: در صورتی که افراد اصرار دارند، خود نذر قربانی را انجام دهند، در شهرهای بزرگ به محل هایی که با هماهنگی شهرداری و سازمان دامپزشکی ایجاد شده، مراجعه و دام را از این مراکز تهیه و قربانی کنند، زیرا در این مراکز دام سالم تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی ذبح می شود و دیگر خطری سلامت افراد را تهدید نمی کند.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه اگر افراد در روستاها یا مکان هایی دور از مراکز سازمان دامپزشکی برای قربانی کردن دام زندگی می کنند، بهتر است از راهنمایی های کارشناسان دامپزشکی کمک بگیرند، گفت: کارشناسان دامپزشکی دام را معاینه و سلامت آن را تایید یا رد می کنند و در صورت تایید شدن سلامت دام دیگر خطری در ذبح آن وجود ندارد.
گویا با تاکید بر اینکه مردم از خریدن دام از افراد دست فروش و کنار خیابان جدا پرهیز کنند، گفت: سازمان دامپزشکی برای روز عید قربان تمهیدات خوبی را اندیشیده و مکانهایی را برای عرضه بهداشت دام زنده و ذبح آن در نظر گرفته است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به رعایت برخی نکات بهداشتی ذبح دام در عید قربان گفت: رعایت این نکات بهداشتی بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی در هنگام ذبح دام ممکن است به بیماریهای خطرناکی مانند تب کریمه گنگو مبتلا شوند.
وی ادامه داد: در اثر ذبح دام در خانه امکان انتقال ویروس تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام یا ترشحات خونی وجود دارد، به همین دلیل تاکید داریم که دام در کشتارگاههای مورد تأئید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی ذبح میشود، در مراکز مجاز ذبح دام، گوشت در سالن های پیش سرد نگهداری و ویروس تب کریمه کنگو از بین می رود.
گویا تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی در ایامی مانند عید قربان که ذبح دام افزایش پیدا میکند، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله تب کریمه کنگو موثر است.
عرفانی به کسانی که قصد قربانی یا ذبح دام را دارند، توصیه کرد: افراد تلاش کنند حداقل تماس را با دام داشته باشند و در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام از کندن، جداکردن آن با زور یا له کردن کنه خودداری کنند زیرا این کار می تواند عامل انتقال بیماری به انسان شود.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت اظهار کرد: وقتی دام در مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح می شود، گوشت و بافت های که تحت عنوان آلایش های دامی استفاده می شوند، مانند جگر، دل و قلوه در سالن پیش سرد که دمای 1 تا 4 درجه سانتیگراد دارد، نگهداری می شوند.
وی افزود: در طی 24 ساعت نگهداری دام در سالن پیش سرد، تغییر اسیدیدته بافت های دام که از آن به عنوان جمود نعشی یاد می شود، اتفاق می افتد و در این صورت عوامل بیماری هایی مانند تب کنگو از بین می رود.
عرفانی ادامه داد: در صورتی که افراد به سالن پیش سرد دسترسی ندارند، می توانند گوشت و آلایش های دامی را در یخچال و دمای بین 1 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری و پس از 24 ساعت اقدام به قطعه بندی و دسته بندی گوشت کنند.
عرفانی با اشاره به اینکه برخی افراد دوست دارند، گوشت و به خصوص جگر وقلوه را نیم پز و آبدار بخورند، گفت: گوشت و فرآورده های پروتینی باید کاملا پخته شوند تا در درجه حرارت بالا عوامل میکروبی بیماری زا تب کنگو از بین بروند.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت با اشاره به رعایت نکات بهداشتی برای قصابان و ذبح کنندگان دام به منظور پیشگیری از انتقال بیماری هایی چون تب کنگو و سیاه زخم گفت: قصابان یا کسانی که دام را ذبح می کنند در حین ذبح حتما باید از عینک، ماسک، روپوش، گان یا پیش بند، چکمه و دستکش استفاده کنند تا بر اثر پاشیده شدن مخاط های دامی یا تماس با خون دام از برش های ریز پوستی بیماری تب کنگو انتقال پیدا نکند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآوری کرد: وزارت بهداشت برنامههای آموزشی خوبی برای پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو دارد، زیرا این بیماری واکسن یا داروی خاصی ندارد و در هنگام ابتلای افراد به این عارضه، ممکن است بیماری به موقع شناسایی و درمان نشود و فرد حتی در مواردی جان خود را از دست دهد.
امید است که با رعایت نکات بهداشتی افزون بربهره مندی از آثار این سنت حسنه الهی، مراقب سلامت خود و سایر افراد باشیم و از خطراتی که ممکن است سلامت خود و عزیزاتمان را به خطر می اندازد جلوگیری کنیم و شیرینی عید را به تلخی تبدیل نکنیم.
انتهای پیام/