سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرنگونی مجسمه «سام خاموش» در اعتراض به برتری سفیدپوستان در آمریکا+ تصاویر

تظاهرکنندگان آمریکایی در اعتراض به تبعیض نژادی و برتری سفیدپوستان در این کشور، تجمع کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هیل، تظاهرکنندگان آمریکایی دوشنبه وارد دانشگاه کارولینای شمالی شدند و مجسمه‌ جنجالی که به عنوان یادبودی برای سربازان "ایالات مؤتلفه آمریکا" ساخته شده است را سرنگون کردند. تصاویری که در فضای مجازی منتشر شد نشان می‌دهد تظاهرات کنندگان مجسمه فوق را محاصره کرده اند و آن را با نوشته‌هایی پوشانده‌اند. دور این مجسمه پارچه‌ای پیچیده شده بود و در آن نوشته شده بود: «برای جهانی عاری از برتری سفیدپوستان».

تظاهرات کنندگان ساعت ۸ عصر (به وقت محلی) در کنار این مجسمه تجمع کرده و در ساعت ۹:۳۰ آن را سرنگون کردند. تظاهرکنندگان سر این مجسمه را در گل دفن کردند. پلیس پس از مدت کوتاهی به محل تظاهرات رفت و دور مجسمه و پایه‌ خالی آن حصار کشید.

اوایل سال جاری میلادی که مخالفت با ساخت یادبود‌هایی برای سربازان ایالات مؤتلفه آمریکا بالا گرفته بود یک دانشجو به نام «میا لیدل» همین مجسمه را با جوهر قرمز به رنگ خون درآورد. این دانشجو به دلیل آسیب رساندن به این مجسمه محاکمه می‌شود. گفته می‌شود تظاهرات روز دوشنبه در حمایت از لیدل برگزار شد.

مجسمه «سام خاموش» یا «Silent Sam» در سال ۱۹۱۳ در محوطه دانشگاه کارولینای شمالی قرار داده شد، اما در سال‌های اخیر جنجال برانگیز بوده و تنش‌های زیادی را ایجاد کرده است. یکی از مقامات این دانشگاه گفته است با اینکه این مجسمه به ضرر دانشگاه است امکان جابجایی آن وجود ندارد. دانشگاه کارولینای شمالی اعلام کرد در حال بررسی خرابکاری‌ها و تخمین خسارات وارده است. از سال گذشته که راهپیمایی ملی‌گرایان سفیدپوست در شارلوتسویل به خشونت کشیده شد سرنوشت مجسمه‌های سربازان ایالات مؤتلفه آمریکا (به عنوان یادبود دوران برده‌داری) به موضوعی داغ در این کشور تبدیل شده است.

در اوت ۲۰۱۷ یک راهپیمایی برای مخالفت با طرح این شهر برای برداشتن مجسمه «رابرت ای. لی» ژنرال ایالات مؤتلفه آمریکا برگزار شد. پس از برگزاری این راهپیمایی چندین شهرداری برای برداشتن این نوع مجسمه‌ها دست بکار شدند، اما سفیدپوستان ملی‌گرا برای مقابله با این تصمیم راهپیمایی کردند و درگیری‌ها به کشته شدن یک زن منجر شد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که برای واکنش نامناسبی که به درگیری‌های شارلوتسویل نشان داد مورد انتقاد گسترده قرار گرفت با برداشتن این مجسمه‌ها مخالفت کرد.

انتهای پیام/

اعتراض به تبعیض نژادی در آمریکا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.