وی گفت: اجرای برنامه بهداشت کشاورزی، اقدامی موثر در راستای ارتقای سلامت کشاورزان و پیشگیری از بروز حوادث و بیماریهای شغلی است که با ایجاد محیطهای کار سالم و بهبود کیفیت و تولید محصولات کشاورزی سالم امکان پذیر است.
وی افزود: کارشناسان بهداشت حرفهای مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت به طور منظم از واحدهای کشاورزی، کارگاهها و کارخانجات بازدید میکنند و ضمن ارایه خدمات بهداشت حرفهای سلامت کشاورزان را پایش و ارزیابی میکنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره به این که در این شهرستان کشاورزی بخش مهمی از اشتغال جامعه را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: برای دست یافتن به توسعه پایدار در بخش کشاورزی، باید به وضعیت بهداشتی کشاورزان توجه کافی شود تا همزمان با رشد کمی و کیفی کشاورزی، با رعایت استانداردهای بهداشت کشاورزی، سلامت تولیدکنندگان محصولات نیز در برابر مخاطرات محیط کار، حفظ شود.
وی افزود: سلامت کشاورزان و برنامههای مربوط به آن در حوزه بهداشت در دو مقوله سلامت کشاورزان و سلامت مواد غذایی به طور ویژه پیگیری میشود.
آخوندی به خطراتی که سلامت کشاورزان را تهدید میکند اشاره کرد و گفت: برای صیانت از کشاورزان در برابر مخاطرات محیط کار، اولین قدم شناخت مخاطرات، بیماریها و عوارضی است که ممکن است سلامتی این قشر زحمتکش را به مخاطره اندازد.
وی اضافه کرد: مهمترین مخاطرات موجود در حوزه کشاورزی بیماری ریوی، مشکلات پوستی مانند التهاب پوست و سرطان پوست، سردرد، سرگیجه، التهاب چشم و علائم گوارشی ناشی از تماس با سموم و آفت کشها، مشکلات اسکلتی – عضلانی در اثر تنشهای ارگونومیک و بیماریهای مشترک انسان با حیوان است.
انتهای پیام/م