سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود 5000 هکتار باغ زيتون در استان

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: 5000 هکتار باغ زيتون در استان سمنان وجود دارد که باغات زيتون استان سمنان بهسازی می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ مهدی قراییان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: زمینه توسعه باغات نوین با نهال یارانه دار، تغذیه بهینه باغات زیتون، هرس اصولی باغات زیتون و پیوند سرشاخه کاری برای تغییر ارقام نامطلوب در سازمان برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای اصلاح و بهسازی ۵۰۰ هکتار از باغات زیتون استان سمنان در سال جاری انجام شده است به میزان اعتبار لازم برای اجرای این عملیات اشاره کرد و گفت: ۴ هزار و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار برای بهسازی این میزان باغات زیتون استان تا کنون تامین شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از وجود بیش از ۵۰۰۰ هکتار باغ زیتون شامل ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ بارور و یکهزار و ۵۰۰ هکتار باغ نابالغ در استان خبر داد و گفت: علی رغم آسیب سرمازدگی سال ۹۵ پیش بینی می‌شود امسال ۵ هزار تن محصول زیتون از باغات گرمسار و آردان برداشت شود که در صورت روغن کشی ۶۰ درصد محصول حدود ۴۵۰ تن روغن زیتون تولید می‌شود.

قراییان توسعه، اصلاح و بهسازی باغات زیتون استان را امری ضروری دانست و از زیتون به عنوان یک محصول استراتژیک نام برد و گفت: یافته‌های تحقیقاتی و تجربیات ارزشمند باغداران و کارشناسان در زمینه نگهداری مناسب باغات زیتون در کنار انتخاب ارقام مناسب زیتون می‌تواند در راستای توسعه و اصلاح این باغات راهگشا باشد.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود گفت: با توجه به اینکه محصول زیتون یک محصول مقاوم به خشکی بوده و کشت آن می‌تواند ارزش افزوده خوبی به دنبال داشته باشد از این رو توسعه باغات این محصول می‌تواند از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از سرمازدگی به عنوان مهمترین مشکل در باغات زیتون استان نام برد و گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده دوره بازگشت سرمازدگی زمستانه سال ۸۶ و سرمازدگی پائیز ۹۵ بر حسب آمار بیش از ۴۰ سال تعیین شده که شامل سایر بخش‌های کشاورزی نیز است و آسیب‌های وارده به غیر از باغات زیتون در باغات قدیمی و بومی انار و انجیر نیز به نحو شدیدتری تجربه شده است که همگی مستلزم مدیریت شرایط آب و هوایی اخیر است.

قراییان اضافه کرد: با بررسی‌های انجام شده با وجود آسیب قابل جبران سرمازدگی آنچه که در برخی باغات سبب آسیب جدی تری به باغات شده عدم توجه به آبیاری، تغذیه و هرس مناسب بوده است که اصلاح وضع موجود در کنار توجه و وظیفه مسئولان نیازمند همت و توجه باغداران نیز است.

انتهای پیام / گ

بیش از ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.