سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا گاهی اوقات رفتار‌های غیر منطقی از خود نشان می‌دهیم؟

یک مشاور خانواده گفت: افکار و باور‌های غیر منطقی وجود دارند که حال‌ ما را خراب و رفتارمان را غیر منطقی می‌کند.

شکوفه اویار حسنی مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  درباره افکار و باورهای غیر منطقی که حال‌ ما را خراب کرده و باعث بروز رفتارهای غیر منطقی در ما می شود، گفت: اصولا این افکار از یک چرا در ذهن شروع می‌شود؛ چرا به من توجه نکرد؟ چرا حقوقم را اضافه نمی‌کند؟ چرا دیگر دوستم ندارد؟ چرا...، چرا...

این مشاور خانواده بیان کرد: با شروع این چراها در ذهن، طوفانی به پا شده و مغز شروع به حرف زدن می‌کند. اگر زیاد حرف بزند، دچار اضطراب می‌شوید و گاهی آنقدر اضطرابتان زیاد می‌شود که حالت تهوع یا سردرد و علائم بدنی تجربه را می‌کنید  و آن را با یا یک واکنش تند و افراطی نشان می‌دهید.


بیشتر بخوانید: چگونه شخصیت افراد را بشناسیم؟


اویار حسینی ادامه داد: در واقع پاسخ‌ به این چراهای ذهنی حال شما را بد می‌کند؛ چرا به من توجه نکرد؟ حتما من یک مشکلی دارم، چرا حقوقم را اضافه نکرد؟ چون نمک نشناسه و  من چاپلوسی بلد نیستم تا مثل فلانی به دروغ بهش نزدیک بشوم، چون...، چون... .

مطلق گویی را از خود دور کنیم

وی افزود: دومین فکر غیرمنطقی که حال‌مان را خراب می‌کند، باید و نبایدها یا مطلق گویی‌هاست؛ وقتی مدام به خودمان بگوییم من باید باهوش‌تر، جذاب‌تر و بهتر باشم، یا من مجبورم این کارها را انجام دهم، مدام در حال زیر سوال بردن کفایت و توانمندی خودمان هستیم، چرا که از عملکردمان ناراضی هستیم و تلاش‌ و نقاط مثبتمان را نادیده می‌گیریم و‌ مدام خودمان را با فردی بالاتر از خودمان مقایسه می‌کنیم.

این مشاور خانواده تشریح کرد: الگوی بایدها در جامعه و روند فرزندپروری ما بسیار رایج است. کارشناسان مذهبی ، تلویزیونی و معلمان مدرسه مدام در حال استفاده از بایدها و نبایدها هستند،  تا جایی که با همین الگوی شک، نسبت به توانمندی و بایدهای خودمان و عزیزانمان زندگی می‌کنیم و ذهن‌مان آشوب می‌شود.

آیا دلیل تراشی درست است؟

اویار حسینی ادامه داد: سومین فکر غیرمنطقی دلیل تراشی است؛ منظور از دلیل تراشی، بی‌اهمیت یا کم اهمیت جلوه دادن مسائلی است که باعث رنجش ما می‌شود. شاید سوال کنید این موضوع که باعث واکنش افراطی نمی‌شود، پس باید خوب باشد؟ در پاسخ باید بدانید که دلیل تراشی در واقع فریب دادن خودتان است، شما مسائل و مشکلات را کوچک و بی‌اهمیت می‌کنید تا از حل کردن آن فرار کنید،  اما بهتر است بدانید مگر تا کجا می‌شود از مشکلات فرار کرد، قطعا آنها در موقعیتی دیگر شما را عصبانی خواهند.


بیشتر بخوانید: شخصیت خود را از روی این ۱۱ نشانه کوچک بشناسید


وی افزود: برای درک بهتر مطلب مثالی می‌زنم؛ مادری که پسر بچه تنبلی دارد پس از بارها تذکر و باید و نباید، در نهایت به او می‌گوید تنبلی تو به من آسیبی نمی‌زند، خودت را بدبخت می‌کند، به من چه

مادر در چند موقعیت دیگر به من چه می‌گوید اما به محض دریافت نامه معلم برای تنبلی پسرش عصبانی می‌شود و شروع به دادم بیداد و باید و نباید می‌کند.

این مشاور خانواده یادآوری کرد: در واقع آن چیزی که حال ما را بد یا خوب می‌کند اتفاق‌ها نیستند. این برداشت ، قضاوت‌، برچسب‌ها و افکار ما درباره آن اتفاق هستند که حال ما را بد یا خوب می‌کند، علاوه بر این  باید مسئولیت افکار ، احساس و رفتارمان را بپذیریم تا بتوانیم کنترل اوضاع را به دست بگیریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۸:۵۲ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
من یک روشی رو امتحان کردم که برام جواب داده:
به نظر من اگر دو خصلت رو در خودمون ایجاد کنیم مشکلاتمون توی زندگی خصوصاً در تعامل با دیگران خیلی کم میشه و تا حدی به صفر می رسه:
یک - از دیگران هیچ توقعی نداشته باشید حتی از پدر و مادر.
اگر کاری براتیان انجام دادند آن را لطف بدانید و اگر انجام ندادند اصلا برایتان مهم نباشد.
دو - هرگز هرگز و هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. برای خودتان زندگی کنید و اصلا به زندگی دیگران، دارایی آنها، سلامتی، ظاهر و داشته ها و نداشته هایشان توجه نکنید
عباس س
۰۴:۳۶ ۰۳ مهر ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم . چرا ? زیباترین کلمه برای دریافت پاسخ و پیشرفت است اما این سوالهایی که با چرا شروع می شود باید ابعاد مختلف و از ۰ تا صد پاسخها را مورد برسی قرار داده ونقاط ضعف و قوت را مشخص کند و این راه نیاز به بلوغ فکری و اموزش روش درست فکر کردن را دارد تا پاسخها را تجزیه و تحلیل کرد و ... اما ایستادن در پاسخها و صرف زمان زیاد و یا عدم ایست کافی در زمان لازم برای هرپاسخ انسان را دچار مشکل میکند و ... پاسخهایی که فرد بدست می اورد و روی ان تاکید میکند رفتار فرد را کنترل و یا مدیریت میکند و ... و اما دلیل تراشی در هر جایی فریب نیست بلکه سلامت روان است تا از هر کس و هر چیز به اندازه توان ان توقع داشت و... بهتر است که در نتیجه گیری از پاسخها از زودرنجی خودداری شود و... تذکر و توبیخ بدون ارائه راهکار صحیح دردی را درمان نمی کند و ... برای حال خوب باید خوب فکر کرد و .... الحمدالله رب العالمین