سارا گلستانی مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: افراد اصولا احساس تنهایی را با یک خلا وجودی یا یک جریان ارتباطی یا احساس غم و گرفتگی درک میکنند؛ تنهایی به این معناست که فرد حساس میکند کسی را در اطراف خود ندارد که به اندازه کافی او را درک کند و همواره برای دوست داشته شدن تلاش میکند.
این مشاور خانواده درباره زمان و شرایطی که فرد احساس تنهایی میکند، افزود: این احساس به شدت به ویژگیهای فردی، ژنتیکی، خلقی، موقعیت و شرایط زندگی از بدو تولد تا سن 18 سالگی که دوران رشد وی بوده و شرایط و موقعیتی که در آن لحظه آنی احساس تنهایی میکند وابسته است.
بیشتر بخوانید: تاثیرات عجیب تنهایی بر انسان!
گلستانی تصریح کرد: معمولا زمانی احساس تنهایی در فرد بهوجود میآید که او خلا را در زندگی خود احساس کند، بدین معنا که یک احساس خوب را در یک برههای از زمان تجربه کرده است و اکنون آن حس به پایان رسیده است و حس تنهایی را تجربه میکند و پس از پایان آن احساس قبلی حس جدیدی در او به وجود میآید که حسی متفاوت است.
وی با بیان اینکه عمق و مدت زمان احساس تنهایی در افراد متفاوت است، بیان کرد: به هر میزان که افراد خودآگاهتر و توان مشاهده و رسیدگی به احساسات خود را داشته باشند، مدت زمانی که احساس تنهایی را تجربه میکنند کاهش پیدا خواهد کرد چراکه این افراد برای این خلا به سرعت راهکاری پیدا میکنند و این احساس را در خود تغییر میدهند.
گلستانی درباره راهکار مواجه با این احساس گفت: این راهکار میتواند پرسیدن سوال «چرا احساس تنهایی میکنم؟» از خود باشد، که با پاسخ به این پرسش فرد به میزانی قابل توجهی به خودآگاهی دست پیدا میکند و این سبب بهتر شدن حال او میشود، یا اینکه با پرسش چطور میتوانم درصدد رفع این احساس باشم؟ و با انجام کارهایی لذت بخش میتواند حال درونی خود را به سمت بهبودی و خوب شدن پیش ببرد.
این مشاور خانواده تصریح کرد: شکستها و ناکامیهایی که در زندگی با آنها روبرو میشویم در دسته اتفاقات طبیعی روزمره زندگی به شمار میرود و ممکن است مدام با این ناکامیها روبرو شویم؛ این فرایند پیاپی میتواند موجب احساس تنهایی شود، اگر تعداد دفعاتی که در آن احساس تنهایی داریم بیش از حد طبیعی و با احساس غم و اندوه همراه باشد، یا عمق این احساس به قدری زیاد شود که دیگر قادر به ارتباطگیری جدید نباشیم، بدین معناست که دلیل این احساس تنهایی که در حال تجربه آن هستیم «افسردگی» است.
وی ادامه داد: اگر احساس تنهایی در حد طبیعی تجربه شود، به خودی خود آسیبی را متوجه فرد و اجتماع نمیکند چراکه کارکرد احساسات و هیجانات ما آگاه کردن از مسیری در جهت تعادل است و به نحوی این احساسات چراغ راهنمایی وجود ما هستند.
بیشتر بخوانید: ضرر تنهایی، بدتر از مضرات سیگار است
این مشاور خانواده بیان کرد: احساس تنهایی مانند هر احساس دیگری پیامدهای مثبت و منفی دارد، گاهی این پیامدها نشانه این است که باید متوجه باشیم که یک فرایند و احساس خوب به پایان رسیده است و میتوانیم به دنبال راهی جدید برای بهبود این روند زندگی باشیم که سبب حال خوب ما شود.
گلستانی افزود: زمانی آسیب متوجه فرد میشود که بخش اصیل و طبیعی احساس تنهایی را نادیده گرفته یا آن را سرکوب کند و از خود انتظار داشته باشد که هیچوقت نباید احساس تنهایی کند؛ باید به دنبال راهی برای رفع حس تنهایی باشیم .
وی یاد آوری کرد: انرژی مثبت باعث رفع شدن احساس تنهایی انباشت شده در درون ماست و اگر این حس تخلیه نشود یا اقدامی در جهت تغییر این احساس صورت نگیرد و تنها به گذاشتن سرپوشی روی این احساس بسنده کنیم، میتواند ابتلا به افسردگی،اضطراب و اختلالاتی که ناشی از این سرکوب کردن است، در پی داشته باشد.
انتهای پیام/
سياهى لشكر نباش
فقط بايد بگردي و منتظرشون باشى