سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

روشی عالی برای پاکسازی بدن/ کم‌خونی خود را با آش اوماج درمان کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف آش اوماج را به علت داشتن ماده‌ای به نام «مولیبدن» در سم‌زدایی بدن از سولفیت‌ها موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش اوماچ یکی از غذا‌های محلی استان کرمان است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۶ ، B۹ ، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، مولیبدن و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص آش اوماچ و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آش اوماچ

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش اوماچ اظهار کرد: این آش نقش موثری در عملکرد بهتر مغز، سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد؛ آش اوماچ به علت داشتن ماده‌ای به نام «مولیبدن» بدن را از سولفیت‌ها (مواد نگه دارنده) سم‌زدایی می‌کند.


بیشتر بخوانید: ۱۰ روش جادویی برای سم زدایی روزانه از بدن


وی درباره خواص دیگر آش اوماچ بیان کرد: این آش دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و تاثیر چشمگیری در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ آش اوماچ سرشار از آهن است که کم‌خونی را رفع و سوخت و ساز بدن را هم بهتر می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش اوماچ به علت وجود پروتئین و منگنز انرژی بدن را افزایش می‌دهد؛ این آش درد‌های ناشی از روماتیسم مفصلی را تسکین می‌دهد و به بهبود حالت انعطاف‌پذیری رباط‌ها، مفاصل و رگ‌های خونی کمک شایانی می‌کند.


بیشتر بخوانید: سم زدایی از بدن با ۲۷ خوراکی مفید


عظمایی تاکید کرد: آش اوماچ به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و منگنز استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی‌استخوان در افراد جلوگیری می‌کند؛ این آش سرشار از پروتئین، فیبر و آهن بوده بنابراین برای کودکان در حال رشد مفید است.

وی تصریح کرد: آش اوماچ به علت داشتن ویتامین B۹ (فولات) سیستم قلبی و عروقی را تقویت می‌کند؛ این آش خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های معده و روده را از بین می‌برد.


بیشتر بخوانید: چطور در یک هفته بدنمان را سم زدایی کنیم؟


عظمایی یادآوری کرد: آش اوماچ به علت وجود اسید فولیک برای زنان باردار و جنینشان بسیار مفید است؛ این آش تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، پوست و مو، بینایی و رفع سرماخوردگی دارد.

مواد لازم برای تهیه آش اوماچ (چهار تا پنج نفر)

سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره، برگ چغندر یا اسفناج)               مجموعاً ۵۰۰ گرم
عدس پخته شده                                                                                ۱۵۰ گرم
لوبیای پخته شده                                                                              ۱۵۰ گرم
آرد گندم الک شده                                                                           ۱۶۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، تخم شوید و زنیان پودر شده            به مقدار لازم
آب                                                                                                       به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع داغ برای تزئین                                                      به مقدار لازم

-برای تهیه اوماچ آرد و نمک را در کاسه‌ای بریزید و به آرامی آب را روی آنها بپاشید تا به حالت خُرده نان دربیاید.

طرز تهیه آش اوماچ

-نخست آب را درون قابلمه بریزید تا بجوشد.
-سبزی آش خُرد شده را به آب اضافه و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بپزد.
-عدس و لوبیای پخته شده را به همراه فلفل، زردچوبه، زیره، تخم شوید و زنیان به سایر مواد اضافه کنید.
-اوماچ آماده شده را به تدریج به آش بیفزایید.
-روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.