سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

غذایی خوشمزه برای اینکه افسرده نباشید/ با قلیه ماهی ۱۰۰ سال عمر کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف خورشت قلیه ماهی را در افزایش طول عمر افراد موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورشت قلیه ماهی یکی از غذا‌های محلی استان‌های جنوبی کشور است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، اسید چرب امگا ۳، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، ید، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص خورشت قلیه ماهی و اینکه مصرف این خورشت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 مهم‌ترین خواص خورشت قلیه ماهی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص خورشت قلیه ماهی اظهار کرد: این خورشت به علت داشتن مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین D و اسید چرب امگا ۳ تاثیر چشمگیری در سلامتی پوست و مو، بهبود عملکرد مغز و سیستم قلبی و عروقی دارد.

وی درباره خواص دیگر خورشت قلیه ماهی بیان کرد: این خورشت موجب افزایش طول عمر می‌شود؛ قلیه ماهی همچنین میزان ماده خاکستری مغز را زیاد و با تقویت حافظه از بروز آلزایمر در افراد جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: رمز و راز‌های داشتن عمر طولانی که شاید ندانید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: این خورشت شادی و نشاط را در اشخاص ایجاد و از ابتلای افراد به افسردگی جلوگیری می‌کند؛ خورشت قلیه ماهی نقش موثری در جوان‌سازی، شادابی پوست و افزایش رشد مو‌ها دارد.

عظمایی تاکید کرد: خورشت قلیه ماهی استخوان‌ها را محکم می‌کند و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می‌شود؛ این خورشت دیابت به ویژه نوع یک را کنترل می‌کند.


بیشتر بخوانید: چگونه ۱۰۰ سال عمر کنیم؟


وی با اشاره به مفید بودن خورشت قلیه ماهی برای کودکان در حال رشد و مبتلایان به کم خونی تصریح کرد: این خورشت بینایی را در افراد به ویژه  در اشخاص مسن تقویت می‌کند؛ خورشت قلیه ماهی خاصیت آنتی بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های بدن را از بین می‌برد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورشت قلیه ماهی به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: اسرار ناگفته و راز طول عمر ۱۰ انسان بالای ۱۰۰ سال!


عظمایی مصرف خورشت قلیه ماهی را برای زنان باردار مفید دانست و یادآوری کرد: این افراد بهتر است برای طبخ این خورشت از ماهی‌های آزاد، ساردین و قزل‌آلا استفاده کنند.

مواد لازم برای تهیه خورشت قلیه ماهی (چهار تا پنج نفر)

گوشت ماهی (شیر، سنگسر یا شوریده)        چهار تا پنج تکه

پیاز                                                                    ۲ عدد

سیر                                                                   ۶ حبه

تمبر‌هندی یا رب انار                                       ۲۰۰ گرم

سبزی گشنیز                                                   ۳۰۰ گرم

سبزی شنبلیله                                                 ۵۰ گرم

روغن زیتون یا کنجد                                      به مقدار لازم

آب                                                                    چهار لیوان 

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                           به مقدار لازم

 طرز تهیه خورشت قلیه ماهی

- نخست نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را روی تکه‌های ماهی بریزید و آنها را کنار بگذارید.
- کمی روغن داخل قابلمه بریزید.
- سیر و پیاز را نگینی خرد کنید و آنها را با روغن تفت دهید.
-  شنبلیله و گشنیز را ساطوری خُرد و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید سپس آنها را تفت بدهید.
- نصف لیوان آب به مواد درون قابلمه اضافه سپس صبر کنید تا سبزی‌ها به خوبی پخته شوند.
- تمبر هندی یا رب انار را با نصف لیوان آب حل کنید تا رقیق شود سپس آن را به سبزی‌ها اضافه کنید.
- سه لیوان آب به مواد درون قابلمه بیفزایید.
- تکه‌های ماهی را با روغن کمی سرخ و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- قابلمه را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا خورشت به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- خورشت را همراه با برنج میل کنید.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
مسلم
۱۶:۰۷ ۰۳ مهر ۱۴۰۱
,قلیه ماهی فقط با ماهی هبور رب انار هم جنوبیا نمیزنن سرهدیا میزنن
نیما
۱۶:۳۱ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
آزاد، ساردین و قزل‌آلا?????
اینهایی که گفتید گوشت ترد و بعضا خمیری دارند و در خورش له می شوند. بهترین ماهی ها برای تهیه قلیه هامور، میش ماهی، زمین کن (سرز یا وهر)، شیر و سنگسر هستند.
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
عالی بود با تشکر