این جراح زانو بیان کرد: افراد جوان اصولا در بیشتر مواقع دردهای مزمن متوسطی را تجربه میکنند که اغلب در سنین 30 تا 35 سالگی دیده میشود، که برای درمان این عارضه در مرحله اول فعالیت ورزشی، حرکت ناگهانی فرد و سابقه ورزشی فرد مورد بررسی قرار می گیرد و اینکه دچار کندرومالاسی یا حالت غضروفی کشکک نباشد.
بیشتر بخوانید: مهمترین علت زانو درد در جوانی چیست؟
نژادی ادامه داد: در افراد میان سال تشخیصهایی متفاوت برای درمان آرتروز وجود دارد؛ اصولا در سنهای جوانی و میان سالی، فعالیتهای ورزشی سنگین منجر به پارگی تاندونهای صلیبی میشود که معمولا این پارگی در اثر ضربه خوردن رخ میدهد.
وی افزود: شروع دردهای آرتروز در سنین میانسالی (بالای 50 سال) بیشتر است، ورزشهای سنگین، استفاده از دستشویی ایرانی، تماس مداوم با سربالایی و سرپایینی های مختلف مثل پله ها و حتی چهارزانو نشستن و استفاده ناصحیح از زانو بیشترین دلیل ابتلا به این بیماری است.
این جراح زانو تشریح کرد: دردهای آتروزی معمولا سمت داخل پا را درگیر میکند، چراکه 70 درصد وزن در سمت داخل بدن وارد میشود و چون وزن بیشتری در این ناحیهها درگیر است سرعت تخریب آن نیز بیشتر است؛ به دلیل عدم علائم غضروفی آرتروز در مراحل اولیه، به راحتی قابل تشخیص نیست، اما در آرتروز پیشرفته مانند نوع 2، 3 و 4 از تنگی مفصلی و وجود کیست و ایتئوفیت در گرافی ساده، میتوان آن را راحتتر تشخیص داد و درمان کرد.
نژادی بیان کرد: آرتروز در مراحل ابتدایی با اقدامات درمانی متفاوتی مقابله می شود؛ بطور مثال اگر فرد در طول روز فعالیت ایستاده زیادی دارد، از مبل استفاده نمیکند و مدام درحال نشستن و برخاستن است و یا نرمی مفصل و شلی لیگامان دارد، توصیه میشود با تغییر روند زندگی و انجام ورزش مکملی عضلات خود را تقویت کند، چرا که این کار باعث آسیب کمتر غضروفی میشود، همچنین آب درمانی، کاهش وزن و پیاده روی در آب توصیه مناسبی برای تقویت استخوانها است.
وی با تاکید بر اینکه کاهش وزن بسیار در درمان آرتروز موثر است، گفت: رژیمهای لاغری در تقویت عضلات بسیار موثر خواهد بود، زیرا با اصلاح سبک زندگی و استفاده از داروهایی با ترکیبات کلاژن ساز (مانند آووکادو و سویا ) مشکلات آرتروز کاهش پیدا خواهد کرد، البته قابل ذکر است که این روند درمانی باید حداقل 90 روز ادامه داشته باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین راه درمان "زانو درد"
این جراح زانو ادامه داد: جراحی تعویض مفصل زانو ترجیحا در فرد بالای 55 سال توصیه می شود و در غیر این صورت بهتر است از دیگر روشهای جراحی همانند استئوتومی و یا درمانهای مراقبتی استفاده كرد؛ در بیمارانی که کاهش دانسیته استخوانی دارند، با درمان داروی ترکیبات کلسیم و ویتامین D یا امپولهای زیر نافی هورمونی در درجات شدید، مشکلات پوکی استخوان را درمان میکنیم.
نژادی افزود: اگر دانسیته استخوانی به مرحله مناسب برای عمل جراحی رسید و بیمار شرایط جراحی را داشت، تعویض مفصل زانو صورت می گیرد، این عمل حدود 70 دقیقه زمان خواهد، با عکس برداری از طول اندامهای تحتانی بیمار و بررسی زوایا طبیعی بیمار، پیش از عمل، می توان از اصلاح مناسب بعد عمل بتوان اطمینان حاصل کرد.
وی در پایان یاد آوری کرد: فرد بیمار معمولا بعد از جراحی، یک شب تحت نظر است، از روز بعد میتواند با پاهایشان راه برود و بعد از گذشت 2 هفته زندگی با کیفیتتری را تجربه میکند. در این بین مراقبتهای بعد از این نوع عمل جراحی روندی سخت نخواهد داشت و مانند هر عمل دیگری نیازمند مراقبت است. در این عمل پوست باز میشود و احتمال عفونی شدن آن وجود دارد لذا باید توجه کرد که در محیطی استریل و توسط پزشک متبحر كه حداقل در سال بیش از سی عمل زانو انجام می دهد این کار صورت گیرد.
انتهای پیام/