وی ادامه داد: پوسیدگی دندان یکی از بالاترین هزینههای سبد خانواده است که هزینههایی بالا را به افراد و حوزه سلامت تحمیل میکند.
شهنیزاده با اشاره به اینکه بخشی عمده از درآمد خانوادهها صرف درمان بیماریهای دهان و دندان و به خصوص پوسیدگیها میشود، افزود: به دلیل هزینههای بالای دندان پزشکی مردم قادر نیستند دندانهای خود را معالجه کنند و به همین دلیل پس از مدتی دندانهای خود را از دست خواهند داد.
رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی ایران بیان کرد: حفظ بهداشت و سلامت دهان و دندان بر عهده دولت است. کار پیشگیری از پوسیدگی دندان طی چند سال گذشته در گروه سنی بین 6 تا 10 سال انجام شده است و امروزه فرزندان بین 12 تا 20 سال نباید دندان پوسیده داشته باشند.
وی عنوان کرد: کمیته سلامت دهان و دندان تقاضای همکاری و تعامل هرچه بیشتر با سازمان ذیربط و وزارت بهداشت را دارد و یکی از اهداف انجمن دندان پزشکان عمومی ایران این است که پزشکان داوطلب و خیر در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان مردم و به خصوص کودکان را به صحنه آورد.
شهنیزاده اظهار کرد: بخشی از طرح تحول نظام سلامت به وسیله وزارت بهداشت در حال انجام است و پایشهای انجام شده بر روی این طرح نشان دهنده این است که روندی چندان موفق در اجرای نداشته است.
وی اظهار کرد: انجمن دندان پزشکان ایران پروژهای را با وزارت کشور تهیه کرده است تا امکانات سراسری از طریق تجمیع شورای شهر در سراسر کشور سالنهای ویژه آموزش دانش آموزان قرار داده شود تا علاوه بر دانش آموزان، مربیان آموزش و پرورش و مربیان بهداشت آموزش های لازم را در قالب یک برنامه جامع و بلندمدت در زمینه بهداشت دهان و دندان دریافت کنند.
رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی ایران گفت: در بیمههای خدمات دندان پزشکی تعریف شده است اما متأسفانه بیمهها راضی به تحت پوشش قرار گرفتن خدمات دندان پزشکی نیستند که علت آن هزینه بالای این خدمات است.
شهنیزاده ادامه داد: صندوقهای بیمهای باید خدمات پیشگیری از پوسیدگی دهان و دندان را تحت پوشش خود قرار داده و سپس به سمت جلوگیری از بیماریهای لثه، پروتز و ایمپلنت حرکت کنیم.
وی افزود: دندان پزشکی در ایران ارزان تر از سایر کشورهای دنیا و به خصوص حوزه خلیج فارس است اما در حالت کلی هزینه دندان پزشکی مانند بسیاری از هزینههای دیگر بالاست و این تصور که هزینه دندان پزشکی غیرقابل تصور است بحثی کاملا اشتباه است.
رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی ایران گفت: برخی از مردم زیر خط فقر زندگی میکنند و میزان حقوق و دستمزدشان بر اساس نیازشان تعریف نشده است و به دلیل آن که میزان درآمد آنها به اندازه کافی کفاف مخارج را نمیدهد، دیگر درآمدی برای هزینه کردن در بخش دندان پزشکی و سلامت دهان و دندان نمیماند.
انتهای پیام/