سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

تأثیر بسته جدید ارزی دولت بر بازار چه خواهد بود؟

کارشناسان مسائل اقتصادی با بیان اینکه بسته جدید ارزی با منطق بهتری برای اجرا تدوین شده است از تأثیر این بسته در یک ماه آتی خبر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شنبه (2 روز گذشته) بود که رئیس جدید بانک مرکزی برای ارائه توضیحات درباره بسته جدید ارزی به برنامه‌ای تلویزیونی آمد و از ارکان اصلی این بسته رونمایی کرد.

عبدالرضا همتی، رئیس کل بانک مرکزی مهم‌ترین ویژگی‌های قدرتی این بسته را ثابت ماندن قیمت کالاهای اساسی و داروها تا پایان سال و همچنین تخصیص ارز 4200 تومانی در این مدت زمان به این اصناف دانست.


بیشتر بخوانید: بسته جدید بازار ارز روز سه شنبه عملیاتی می‌شود/ از روزی که آمریکا تحریم را شروع کند، نشان خواهیم داد هیچ مشکلی نداریم


در این بسته ارزی برنامه‌ریزی شده است تا ارز ثانویه توسط پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها، گاز، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی تأمین شود، گام بعدی اضافه کردن ذخایر ارزی بانک مرکزی است و این امر با  تصمیم دولت مبنی بر  آزادسازی  خرید و فروش ارز در صرافی‌ها مجاز  و ورود ارز به کشور توسط صرافی آزاد خواهد شد.

دولت با سیاست ارزی مد نظر مجلس موافقت کرد

در این باره محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به آغاز فعالیت بسته ارزی جدید دولت، گفت: خوشبختانه بعد از گذشت 4 ماه دولت با سیاست ارزی مد نظر مجلس موافقت کرد و از امروز سیاست ارزی جدید دولت اجرا  می‌شود. با اجرای این سیاست بخش زیادی از مشکلات موجود در حوزه صادرات و واردات برطرف می‌شود و ما شاهد کاهش قیمت ارز و سکه در بازار خواهیم بود.

 در واقع فعال‌سازی بازار ارز ثانویه، آزادسازی فعالیت صرافان و قطع به یقین آزادسازی ارز مسافرتی از گام‌های مهم برای بهبود شرایط بحرانی حال موجود است.

بسته جدید ارزی در فضای سیاسی منطقه هم منطقی تر پایه‌ریزی شده است

سید بهاالدین هاشمی، کارشناس مسائل بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به ارائه  بسته جدید ارزی توسط بانک مرکزی جهت بهبود شرایط فعلی بازارها، اظهار کرد: خوشبختانه در این طرح بسیاری از  نواقص سیاست‌های ارزی،کاهش پیدا کرده است، قاچاق بودن بازار غیررسمی از عواملی بود که باعث ایجاد التهاب در بازارها عنوان می‌شد.

وی افزود: بخش خصوصی وارد مبادلات آزاد خود شده و همچنین مبحث افتتاح سپرده‌های ارزی، سود ارزی، و پرداختی‌های این حساب‌ها از ارکانی است که در بسته جدید به طور کارشناسی‌تری به آن پرداخته شده است.

این مسئول اسبق بانکی با اشاره به دید مثبت کارشناسان اقتصادی بر این بسته، تصریح کرد: با افزایش 100 درصدی ارز حاصل از فروش صنایع  پتروشیمی و نفت معضل کمبود ارز رفع خواهد شد.

هاشمی گفت: بازارهای ما نیز این روزها به دلیل نوسانات و همچنین ترس از سررسید آغاز تحریم ها از آبان ماه بدون تبادلات بیشتر به حالت انتظار در آمده‌اند اما این بسته در فضای امنیتی و سیاسی هم مستحکم تر و منطقی‌تر پایه‌ریزی شده است.

وی در ادامه گفت: نقض بزرگ سیاست‌های ارزی گذشته اعمال دو نرخ در بازارها بود که صدمه جدی را به اقتصاد حال کشور وارد کرد اما باتوجه به همکاری جدی کارشناسان اقتصادی با بانک مرکزی برای تدوین این طرح هر چند با فوریت و زمان کم، شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود.

رفع نگرانی مسافران از دریافت ارز

این کارشناس مسایل بانکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آزاد شدن نرخ ارز مسافرتی چه تأثیری در کاهش التهابات خواهد داشت، گفت: ارز مسافرتی 20 درصد از نیاز رسمی کشور است اما به علت مهم بودن شرایط سیاسی و روابط بین‌المللی تأثیر جدی در نرخ آن داشته است که حال با رسمی شناخته شدن صرافی‌ها، دیگر نگران نرخ‌های عجیب و غریب نخواهیم بود.

وی افزود: معتقدم زمانی که نرخ ارز دولتی و بازار نا چیز بود دولت باید به تک نرخی کردن ارز اقدام می‌کرد، اما حال نیز شرایط برای اعمال این کار محیاست و همکاری بخش خصوصی برای ساماندهی این اتفاقات بسیار مطلوب است.

هاشمی تشریح کرد: منطق طرح جدید بیشتر از گذشته است و مطمئنیم اگر شرایط سیاسی ویژه‌ای در این قوانین ورود نکند ما ظرف مدت یک ماه شاهد تأثیر این بسته در بازارهایمان خواهیم بود و معتقدم جامعه به ثبات اقتصادی خوبی دست خواهد یافت.

وی با اشاره به تغییر سیستم سودهی بانک‌ها، گفت: اگر بعد از سررسید سپرده‌ها با نرخ 20 تا 25 درصد، نرخ سودهای 15 درصدی اعمال شوند شاهد ورود نقدینگی افسارگسیخته جامعه به بازارها خواهیم بود.

نگرانی‌ها از نظر تأمین ارز مورد نیاز واردات مواد غذایی و کالاهای ضروری نیز برطرف می‌شود

ابراهیم بهادرانی، مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: اکنون با سیاست‌هایی که بانک مرکزی برای بازار ارز اعمال کرده است، نگرانی‌ها از نظر تأمین ارز مورد نیاز واردات مواد غذایی و کالاهای ضروری نیز برطرف می‌شود؛ همانطور که در دوران جنگ، دولت کالاهای اساسی و ضروری را بسیار ارزانتر از سایر کالاها برای مردم تأمین می‌کرد، ضمن اینکه اجازه می‌داد که مابقی نیازهای ارزی کشور از بازار آزاد تأمین شود.

بهادرانی گفت: در این شرایط، کاری که به نظر می‌رسد که دولت باید در قالب بسته جدید سیاست‌های ارزی انجام دهد، آن است که به برخی بخش‌های اقتصادی که نزدیکی بسیاری با وضعیت معیشتی مردم دارند، ورود کرده و به کالاها یارانه بدهد تا جلوی تأثیرگذاری نوسانات ارزی را بر روی این کالاها بگیرد.

بهادرانی با استقبال از بازگشایی مجدد صرافی‌ها گفت: آغاز به کار مجدد صرافی‌ها کاملا کار درستی است و بنابراین باید از ظرفیت‌های آنها برای تولید استفاده کرد.

اگر بانک مرکزی به نحوه قیمت‌گذاری ورود کند شرایط گذشته ایجاد خواهد شد

مرتضی بکی حسکویی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: بسته جدید منجر به روند کاهشی قیمت ارز در بازار خواهد شد. 

وی با تأکید بر اینکه در بازار ثانویه و طبق بسته جدید ارزی نباید بانک مرکزی اقدام به قیمت‌گذاری بکند، تصریح کرد: اینکه بگوییم نرخ ارز چه قیمتی خواهد بود، بستگی به شرایط اقتصادی و مولفه‌ سیاست‌های بانک مرکزی دارد که اگر به درستی و به صورت یک مجموعه به اجرا گذاشته شود، روند کاهشی ادامه خواهد داشت و همچنین عرضه و تقاضا باید در بازار ثانویه تعیین کننده قیمت باشند.

بکی تأکید کرد: اگر بانک مرکزی به نحوه قیمت‌گذاری ورود کند شرایط گذشته ایجاد خواهد شد که این تکرار اشتباهات گذشته است. 

در نهایت باید دید متولیان امر اجرای سیاست‌های جدید ارزی تا چه میزان به قوانین وضع شده پایبند و اثرات مثبت آزادسازی نرخ ارز مسافرتی تا چه میزان دیده خواهد شد و بازارهای کشور در آینده‌ای نزدیک شاهد آرامشی خواهند بود؟

گفتنی است، روز گذشته بسیاری از دارندگان ارزهای خانگی به چهارراه استانبول و صرافی‌ها رفته‌اند تا هرچه زودتر ارز و سکه خود را به «ریال» تبدیل کنند؛ زیرا  می‌خواهند در روند سقوط قیمت دلار و طلا  کمترین ضرر متحمل آنها شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۱ مرداد ۱۳۹۷
آهن کی ارزون میشه
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۱ مرداد ۱۳۹۷
آهن کی ارزون میشه
مهران
۱۳:۱۰ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
یک پیشنهاد اینکه یکی از راههای کاهش قیمت موبایل همان راه کاهش تقاضا در بازار می باشد.
ایرانی
۱۷:۰۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
از صبح تا حالا سکه ۶۰۰ تومن گرون شده!!!! آخه چرا?!!! مگه از دیروز روند قیمت نزولی نبو?!!!!!!
ناشناس
۰۵:۵۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
متاسفم برای اونهایی که میرن ارز و سکه میخرن موقعی که گرون شد بفروشن. چقدر این آدمها حریص هستند. بگو کجا میخواین ببرید باید همش بزارید و برید. کاشک بجای حرص این دنیای فانی کمی هم حریص برای دنیای اخرتشون بودن
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
نرخ ها چهارصد برابر گرون میکنن بعد ۱۰ درصد ارزون و همه فکر میکنن چقد ارزونی شده. عجب منطقی. همیشه ما قشر کارگر و کارمند قربانی هستیم
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
تکلیف یک سوم شدن ارزش پول ملی چی میشه؟
ناشناس
۰۱:۳۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
همه چیز هر روز داره گرون میشه کی پس ارزون میشه؟
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
این همه گرانی کیه که بیاد جواب بده به این همه مشکل و بیکاری و گرانی مملکت رکوده تورمه...
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
سکه به قیمت ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان خواهد رسید
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
تاسود بانکی پایین باشه مشکل نقدینگی حل نمیشه
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
تاسود بانکی پایین باشه مشکل نقدینگی حل نمیشه
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
در مدت کوتاهی قیمت طلا و دلار به شدت کاهش پیدا خواهد کرد اینو کارشناس های اقتصادی گفتن
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
خوش خیال
غیرممکنه
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
در مدت کوتاهی قیمت طلا و دلار به شدت کاهش پیدا خواهد کرد اینو کارشناس های اقتصادی گفتن
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
وااای من دیگه میرم زن بگیرم
ناشناس
۲۰:۰۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
مگه چی ارزون شده که زن میگیری؟! شایدم وضع شما خیلی خوبه الآن با این گرونیها!
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
من هم میرم زن بگیرم
ناشناس
۱۸:۵۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
واااای ارزونیییی میشه چه عالیییییی
مش رضا
۱۸:۰۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
با این بسته هر سکه تمام بهار آزادی در کره مریخ 1 میلیون تومان و هر دلار آمریکا 2700 تومان شده.
علی
۱۸:۰۴ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
اگه این تصمیمات باعث رونق بازار ها بشه خوبه و ابنکه بازار به لحاظ روانی رو به کاهش بشه اون موقع است که خریداران سکه وارز همه فروشنده میشن وانشا ا.. سقوط میکنه .
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
خدا کنه همه مشکلات رفع شه
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
سلام ،


تأثیر آن حفظ اطمینان خاطر مردم در مورد قابل قبول بودن شرایط اقتصادی و در واقع
کاهش دلواپسی ها و اظطراب ها در سرپرستان خانواده ، ایجاد محیطی آرام و بدون
هیچ گونه تنش برای فرزندان در حین رشد و بالندگی و فرصتی عالی برای والدین
جهت رسیدگی به تربیت فرزندان ،


به امید آنکه همه کودکان در آغوش آگاه و پر مهر والدین خود بزرگ شوند و دیگر
چیزی به اسم مهد کودک و کودکستان و پیش دبستانی و کلاس های تقویتی و فوق برنامه
وجود نداشته باشد .
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
متاسفانه مسولان آشفتگي بازار را در نظر ندارند زيرا در ارز آزاد هر توليد كننده اي قيمتي متفاوت ارائه خواهد نمود و آشفتگي در بازار رخ خواهد داد
الهام
۱۲:۲۴ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
برای ثبت شماره شبا در سایت سهام عدالت از روز ۱۲مرداد تا ۱۵ مرداد به سایت مراجعه کردم.زمانی که شماره شبا را وارد میکردم هشدار میداد که بانک نامعتبر است و شماره شبا ثبت نمی شد! شماره شبا چند بانک را هم وارد کردم ولی قبول نکرد.
لطفا پیگیری کنید که چرا سیستم شماره شبا را قبول نمیکرد؟ اگر سیستم را برای ثبت شماره شبا فعال کردند چرا سیستم کار نمی کنه یا اینکه نمیخوان مردم شبا را ثبت کنند؟
پیگیری کنید تا دوباره سامانه را فعال کنند تا مردم شماره شبا خود را وارد کنند
باتشکر
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
تاتحریم هست فکر نکنم مشکل ارز حل بشه
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
راه اعمال برای نمود داشتن مستمرآن در پایین دستها باکیست -قانون یا شخص!
سینا
۱۱:۵۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
الان باز بازار ارز و سکه داره خوب میشه همین روند ادامه داشته باشه خوب میشه
سینا
۱۱:۵۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
الان باز بازار ارز و سکه داره خوب میشه همین روند ادامه داشته باشه خوب میشه
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
سلام بالاخره دولت و مجلس و بانک مرکزی تصمیم مناسبی در مورد ارز گرفتند که جای امیدواری دارد.
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
خدا خودش کمک کنه
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
تشکر خیلی کاربردی بود
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
کی همه چیز ارزون میشه/
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
فردا
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
بازار فروش سکه و دلار و یورو خیلی داغه اما خدیدار ها کم هستن یا می خوان خیلی ارزون بخرن.تازه اگه سکه های پیش فروش شهریور تحویل داده بشه بازار سکه خیلی بیشتر سقوط قیمت ها را خواهد داشت.برعکس مرداد که زیاد باعث کاهش نشد این بار باعث کاهش قیمت ها می شه چون روند بازار نزولی است این بار.
کارمند
۱۰:۲۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
با درود؛ احتراما سوالی باقی می ماند و آن اینکه با توجه به بالا رفتن ارزش ارز از 3700 تومان به 4200 تومان و افزایش حقوق تقریبا 10 درصدی حقوق و مزایا کارکنان و کارگران ( پلکانی) و باتوجه به این گرانی ها که در سبد خانواده و مسکن و امثال اینها که جزاصلی ارقام تورم در آمار های سازمانهای دولتی است وضعیت معیشت بسیار خراب کارکنان دولت و کارگران چه می شود(تا سال 1398 ) و بعد از آن( 1398 به بعد ) چه اتفاقی می افتد ؟ لطفا به سمع مجلس و دولت و قوه قضاییه برسانید . بدرود
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
هیچی! سوال بعدی لطفا
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
در شرایط فعلی می توان از کشورهای قدرتمند که همکاری با ایران دارند وام گرفت و بعد از عبور از موقعیت کنونی پرداخت کرد چون مشکل ما مشکل آنها هم خواهد شد.
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
چرا باید برنج خارجی جزو کالا های اساسی باشد و به واردات ان یارانه داده شود چرا باید زرت و نهادهای دام و طیور جزو کالا های اساسی باشد و به آن یارانه داده شود چرا گوشت باید جزو کالای اساسی باشد و .....
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
خدا به داد مردم برسه
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
کشورمان برای کالاهای اساسی نیازمند ارز است نه ماشین لوکس و .....
کشور ما نیازمند یک اصلاح و دگرگونی در سیستم نظارتی است از افرادی تشکیل شده باشد که ملاحظه هیچ کس را نکند و با قاطعیت تمام با عاملین برخورد نموده و مجازات نماید.
در این صورت دل مرد امیدوار و خرسند خواهد شد نه اینکه هی گفته شود هیچ مشکلی نیست و مردم نگران نباشند.
این مردم دختر دم بخت دارند این مردم پسر مجرد و بیکار در خانه دارند این مردم درآمد کافی ندارند این مردم زیر بار فاصله طبقاتی دارند له میشوند. و هر روز با افزایش قیمت دلار و طلا سرمایه سرمایه دار افزایش و فاصله بیشتر میشود.
چرا نگران نباشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۰۸:۰۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
سكه ميشه 2500000 م دلار 6000 تومن همه چي درست ميشه
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
دمت گرم
ناشناس
۰۷:۲۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
بعنوان یک کارشناس اقتصادی همزمان با بسته ارزی توصیه میگردد :
1- تعرفه وارادات خودرو به صفر رسانده شود
2- زمان ساخت خودرو وارداتی از 2 سال به 5 سال افزایش یابد
این عمل باعث کاهش شدیدقیمت خودرو خواهد شد در نظر داشته باشیم 50% هزینه های زندگی عامه مردم صرف خرید و یا استفاده از خودرو میگردد .