وی بیان کرد: مهار کردن هدر رفت آبهای فصلی، ساخت دگار برای مهار سیلاب و انجام کشتهای دیم، اجرای خط انتقال آب از سدهای پیشین و زیردان، ساخت بندهای آبخیزداری خاکی و سنگی میتواند به توسعه کشاورزی کمک کند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چابهار قابلیتهای خوبی در ایجاد و تولید محصولات گلخانه ای، موز، میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری دارد که میتوان با استفاده از شیرین سازی و انتقال آب دریا صدها هکتار کشت گلخانهای و برداشت صدها تن محصول باغی را انجام داد.
وی ادامه داد: موقعیت بخش کشاورزی چابهار از نظر نوع خاک و آب هوا چشمگیر است و هم اینک بیش از ۱۳ هزار هکتار زمین مطلوب برای کشت دارد.
مجیدی گفت: متوسط میزان بارندگی سالانه چابهار در شرایط نرمال به کمتر از ۱۰۰ میلی متر میرسد و تنها راه موفقیت و ایجاد اشتغال استفاده از آب دریا برای کشاورزی است.
وی تصریح کرد: برخورداری از اقلیمی مستعد و طبیعی، پرورش و تولید انواع محصولات گرمسیری، نیمه گرمسیری باغی، محصولات زراعی فصلی و غیر فصلی در این منطقه فراهم شده است.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار گفت: این شهرستان با توجه به آب و هوای مساعد میتواند به قطب کشاورزی در زمینه تولید انواع محصولات سبزی و صیفی، گرمسیری و نیمه گرمسیری تبدیل شود.
غلامحسین بامبری افزود: در سالهای خوب آبی بیش از ۲۴ هزار نفر در بخش کشاورزی شهرستان چابهار مشغول بکار میشوند.
وی برداشت ۹۰۰ تن محصولات زراعی، سبزی، صیفی جات فصلی و خارج از فصل و افزون بر ۸۰ هزار تن انواع محصولات پر ارزش و متنوع باغی را تنها بخشی از ظرفیتهای کشاورزی چابهار بر شمرد.
بامبری تداوم خشکسالی را از مهمترین مشکلات در حوزه کشاورزی عنوان کرد و افزود: بخش کشاورزی شهرستان چابهار براثر خشکسالی، گرمازدگی، سرمازدگی و زیر کشت نرفتن زمینهای کشاورزی با خسارت ۲۶۳ میلیارد تومانی رو به رو شده و کشاورزان نیازمند پیگیری لازم برای جبران خسارت و کمکهای بلاعوض هستند.
وی گفت: توجه به بخش کشاورزی سبب افزایش تولید ملی میشود.
انتهای پیام/ع