سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاملگی‌های پرخطر را بشناسیم

یکی از راهکار‌های کاهش میزان حاملگی‌های پرخطر، مراقبت صحیح از مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ ناهید تحیری کارشناس برنامه مادران مرکز بهداشت شهدای انقلاب، مراقبت‌های پیش از بارداری را نوعی از خدمات بهداشتی درمانی نام برد که با شناسایی بانوان در معرض خطر و بر اساس نتایج ارزیابی، گروه بندی و با اقدام لازم برای بارداری‌های پرخطر، پیشگیری و یا به تعویق انداختن بارداری، صورت می‌پذیرد.

وی افزود: لازم است تمامی مادرانی که تمایل به بارداری دارند، مراقبت‌های پیش از بارداری را برای تشخیص، کنترل و درمان بیماری انجام دهند تا دوران بارداری و زایمان، به شکلی ایمن سپری شود.

استادیار مامایی دانشکده پرستاری و مامایی نیز قرار گرفتن مادر باردار در دسته حاملگی پرخطر را به این معنا دانست که این افراد نیاز بیشتری به مراجعه به پزشک و مراقب سلامت دارند تا در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی، به سرعت کار تشخیص و اقدامات لازم انجام شود.

پروین یداللهی شاخص تودۀ بدنی کمتر از ۱۸ و نیم و یا بیشتر از ۳۵، ابتلای مادر به دیابت، سرطان و فشار خون بالا، بیماری‌های کلیوی، صرع، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل و سن بیشتر از ۳۵ سال یا کمتر از ۱۸ سال را از جمله عوامل حاملگی پرخطر برشمرد و افزود: این موارد می‌تواند مادر و کودک را در معرض خطر‌هایی نظیر رشد آهسته کودک، زایمان زودرس، مسمومیت حاملگی (پره اکلامپسی) و مشکلات مربوط به جفت قرار دهد.

او اضافه کرد: بیشتر مادرانی که حاملگی پرخطر داشته‌اند، به دلیل دریافت مراقبت‌های مستمر پزشکی، به سلامت نوزاد خود را متولد کرده اند.

این استادیار دانشگاه، همچنین قرار گرفتن مادر در دسته حاملگی‌های پرخطر را شامل انجام مراقبت‌های پزشکی و اقدامات پیشگیرانه نام برد و ادامه داد: هر مادر باردار باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی غیرطبیعی برای خود و اطرافیان، علائمی را تحت نظر قرار دهد که ممکن است برای بارداری خطرناک باشد.

یداللهی علائم خطرآفرین در بارداری را تورم ناگهانی صورت، دست و یا پا، مشکل بینایی مانند تیرگی یا تار شدن دید، سردرد شدید، هر نوع خونریزی واژینال، درد شکمی یا دل پیچه، وجود تب، انقباضات منظم با درد یا بدون درد، خروج ناگهانی مایع از واژن، درد پایین کمر یا فشار لگنی مداوم مواردی برشمرد که در صورت بروز، نیاز فوری به پزشک و مراقب سلامت را به همراه دارد.

او با توصیه به مادران در خصوص شناخت زایمان طبیعی و آشنایی با روش‌های کاهش درد، اضافه کرد: جمع شدن سریع رحم، احساس قدرت و رضایت بیشتر، خونریزى کمتر، کاهش احتمال عفونت و آمبولى، کاهش مصرف آنتى بیوتیک و عدم ایجاد پارگی رحم، از مزایای زایمان طبیعی به شمار می‌آید.
انتهای پیام/ر

حاملگی پرخطر و مراقبت‌های ضروری

برچسب ها: درمان ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.