سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدی در برنامه نگاه یک مطرح کرد؛

رشد 60 درصدی شاخص بورس از سال 96 تاکنون/ضرورت کمک به سودآوری شرکت های بورسی

رئیس سازمان بورس گفت:برای رشد اقتصاد باید به سودآوری شرکت های بورسی و توسعه بازار سرمایه کمک کنیم.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاپور محمدی  رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر در برنامه نگاه یک اظهار کرد: شاخص بورس از ابتدای سال 96تاکنون 60درصد رشد داشته است این درحالی است که نسبت به بعضی بازه ها و همانند سکه و طلا شاخص مشخص نیست که به چه نرخی معامله می شود.

وی با اشاره به اینکه درسپرده بانکی و مسکن بازده مناسبی وجود داشته است افزود: در یک سال و 4 ماه اخیر این شاخص ها پربازده بودند.

محمدی تصریح کرد: شرکت های شفاف شرکت های موفق هستند که نقدینگی به سمت آنها می رود بورس وفرابورس شفاف اند چرا که منابع آنها به سمت تولید و اشتغال رفته و از کالای داخلی حمایت می کند.

رشد 29 درصدی بورس تهران در هفته گذشته

این مقام مسئول از دلایل رشد بازار گفت: چشم انداز شرکت های پذیرفته شده دربورس از سال گذشته تاکنون 30 درصد رشد داشته که این امر یک بازده مناسب است.
محمدی با بیان اینکه رشد شاخص درهفته گذشته 29 درصد بوده است افزود: بورس تهران 29درصد، فرابورس 30درصد، رشد داشته است.
 
وی افزود: بورس تهران در سال های گذشته حجم معاملات 300 میلیاردی را به 700 میلیارد تومان رسانده است که این میزان در فرابورس به بیش از 400 میلیارد  تومان صعود کرده است.

رییس سازمان بورس کشور گفت: میزان معاملات در سال ۹۴ مبلغ ۱۵۰هزار میلیارد ،سال ۹۶ مبلغ ۱۹۵ هزار میلیارد و سال ۹۶رقمی بالغ بر ۲۴۷ میلیارد ریال ثبت شده است.

وی اضافه کرد: قابل توجه است که این رقم در چهار ماهه نخست امسال به ۱۴۷ میلیارد تومان رسیده است که این نشان دهنده حجم بالای معاملات است.
 

بازار سرمایه سیگنال منفی ندارد

 
محمدی بیان کرد: زمانی که قیمت ها شدید و معاملات پایین باشد، بازار سرمایه دارای سیگنال های خطرناک است اما در ایران چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی می گویند شاخص واقعی نیست،گفت: این سوال بسیاری از فعالان است؛ باید بگوییم که شاخص به دو دسته تقسیم می شود که یکی شاخص موزون یعنی اندازه شرکت ها که در آن رشد قیمت ها لحاظ می شود و دیگری شاخص هم وزن که وزن و ‌حجم معاملات در آن دخیل نیست در نهایت با مقایسه هر دوی آنها می فهمیم که بازار سرمایه سیگنال های منفی را تجربه نکرده است.

وی افزود: برخی روزها شرکت های بزرگ نقش بیشتری در رشد دارند.

رییس سازمان بورس کشور گفت: این روزها شاخص بورس رشد ۱۱۵هزار واحدی را تجربه کرده است که قطعا در مقاطعی شاهد تصحیح ها خواهیم بود.

محمدی گفت:یک تابلوی خوب بورس ،منعکس کننده سود اوری شرکت های دخیل در این سازمان است .

وی در ادامه گفت:سوداوری شرکت ها بورسی و فرابورسی باتوجه به قیمت نفت بیشتر شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد:کلیت بازار رشد مناسبی داشته است اما سرمایه گذار ها باید به بررسی سوداوری نمادین و شاخص های زیر ساختی شرکت ها بپردازند و تمام سهم خود را در یک شرکت وارد نکنند.

وی افزود: مواردی که باید در خرید سهام دقت کرد شامل عواملی نظیر دلایل بنیادی سودآوری صنعت ها، مزیت نسبی،عدم وجود شایعات زیاد و عدم دستکاری قیمت سهام ها می شود.

رییس سازمان بورس کشور تصریح کرد:سازمان بورس در این دوران تلاش خود را در مبارزه با متخلفان بیش تر کرده است اما معتقدیم پیشگیری بهتر از مجازات مدیران متخلف شرکت های بورسی است.

وی افزود:سامانه کدال اطلاعات را تنها از مدیران دریافت می کند و برخی در اطلاعات صادق نیستند که تعداد اندکی هم هستند.
 
محمدی گفت: ۱۰ میلیون کد سهام وجود دارد وکه با ورود سهام عدالت به ۵۰میلیون کد خواهد رسید .

این مقام مسئول در ادامه از ابهامات سود سهام عدالت گفت: این سود به حساب سهامداران واریز شده چرا که قابلیت معامله هم دارد این درحالی است که سود سهام عدالت توانسته به نقدشوندگی سهام کمک می کند.

به گفته محمدی می توان گفت سهام ذاتا در هرکشوری می تواند سود و زیان داشته باشد چرا که توان خوبی از بانکی ها، پتروشیمی و معدنی ها وجود دارد این درحالی است که صندوق های سرمایه گذاری احتمال زیان دهی کمی دارند.

رئیس سازمان بورس با اشاره به  خوش بینی ها در خصوص بسته جدید ارزی گفت: می توان گفت که بازده سرمایه گذاری متاثر از صادرات کشور و سود آن است که بطور طبیعی نرخ ارز برای بعضی صنایع بورسی به نرخ 4200 تومان تعدیل شده است که این عامل می تواند در بازار تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد:عامل دوم فشار نقدینگی است که ظرفیت جذب ندارد در بعضی صنایع همچون پتروشیمی و معدنی ها این نرخ می تواند تاثیرگذار باشد چرا که با خارجی ها در ارتباط است.

محمدی با بیان اینکه دولت باید اقدامات مناسبی را برای افزایش سرمایه به سود شرکت ها داشته باشد افزود: ابزار مشتقه بصورت ریسک معامله است که امکان خرید و فروش آن کم است.

در آینده ای نزدیک هیچ نمادی تا ۴ ماه بسته نمی ماند

این مقام مسئول با اشاره به اینکه 70 نماد بسته به 10 نماد تبدیل شده است تصریح کرد: حتما باید این نمادها اصلاح شود و بعضی نمادهای حقوقی و قضایی که بسته هستند باید براساس دستورالعمل هایی اصلاح شوند که این دستورالعمل ها طی 3ماه آینده تکمیل می شوند. این درحالی است که هیچ نمادی تحت هیچ شرایطی تا 4ماه بسته نخواهد بود.


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: معاملات درکل دنیا با تعریف اتوماتیک با آستانه هشیار وارد بازار بورس شده و خرید و فروش می شودکه البته با نیم درصد مالیات ممکن نیست.

محمدی تشریح کرد: سازمان بورس کارمزد ناچیز معاملات بازار سرمایه را نیز کاهش داد.

استفاده از ابزار مالیات برای کمک به بازار سرمایه 


رییس سازمان بورس گفت: مالیات بسیار مهم است برای کمک به بازار سرمایه و شفاف سازی ، بورس سالی چهار بار گزارش عملکرد مالی ارایه می دهد.

وی افزود: بعضی از بخش ها که از فیلتر شفافیت عبور نمی کنند مثل معاملات کیفی طلا باید مشمول مالیات شود تا بازار سرمایه نفس بکشد.

محمدی بیان کرد: دولت با مشوق های مالیاتی به این سمت حرکت می کند و امیدواریم بازار سرمایه نیز با این مشوقها رشد بیشتری را داشته باشد.

وی گفت: تعیین کننده آینده اقتصاد بهره وری و تکنولوژی مناسب است .

محمدی گفت: سه ابزار بازارکنترلی ، نوسانات در بورس را مدیریت می کنند؛ فروش استقراضی برای حجم بالای فروش،خرید اعتباری در زمان پایین آمدن حجم فروش و دیگری بازار گردان ها برای تقویت رشد بازار بورس که در کشور ما اخیرا در حال انجام است.

وی افزود: ما صندوق مشترک و تثبیت بازار سرمایه در شرایط غیر عادی بازار را در اختیار داریم.

رییس سازمان بورس اظهار داشت: صندوق های بازارگردانی امکان را به گردش صحیح بازار ها می دهد و فروش استقراضی در دست بررسی و خرید اعتباری بعضا با ریسک بالا در حال اجراست.

وی افزود: صندوق تثبیت طبق اساسنامه فعال است ولی صندوق مشترک باسابقه بیشتری فعالیت می کند. خوشبختانه جدیدا طبق تفاهم انجام شده، بیمه با بازار سرمایه اوراق تامین مالی مشترک صادر خواهد کرد.

محمدی تصریح کرد: شرکت ها برای تشکیل مجمع یک الی دو روز توقف می خواهند که این حق را قائلیم نباید این هم باشد و قوانین نمادها نیازمند اصلاح است.

محمدی گفت: تا سه ماه آینده این اصلاح و تکمیل که هیچ نمادی حتی با کیس قضایی بیشتر از ۴ماه بسته نشود، انجام خواهد شد.

تلاش برای فروش نفت خان در بورس 

 
وی با اشاره به حضور نفت خام در بورس نیز گفت: با وزارت نفت در تلاش برای همکاری بسیار جدی برای فروش نفت خام در بورس هستیم.

رییس سازمان بورس کشور اظهار کرد: خوبی بازار سرمایه شفاف بودن آن است و فروش درتابلو با قیمتهای پیشنهادی نماد صداقت این نهاد خواهد بود.

وی در خصوص بحث حمل پذیری نفت خام گفت:می توان با معاملات مجدد به حمل پذیری نیز دست پیدا کنیم.در اینصورت تبعیض از بین می رود و فساد و رانت کاهش می یابد.

وی افزود: مکانیزم حراج متفاوت از فروش سکه است ما در اینجا فروش با قیمت بالا داریم نه ثبت نام بدون رقابت.

محمدی گفت: باید در قراردادهای مالی روی ابزارهایی مثل نفت،عموم مردم معامله کنند. در واقع باید بیست برابر بازار پایه اوراق مالی معامله شود.
 

بورس در تعیین نرخ دلار نقشی ندارد

 
رییس سازمان بورس گفت: از عوامل اصلی نوسانات ارز دولتی این است که قیمتگذاری ها تداخل داشت.بورس در تعیین نرخ دلار هیچ نقشی ندارد.

وی افزود: بازارمالی کنترل پذیر و شفافیت بهتری دارد.در مورد باقی اجناس چنین نیست و نمی توان آن را کنترل کرد.

محمدی  ابراز کرد: پیشنهاد کردیم وزارت صمت راجع برخی محصولات که محدودیت ایجاد می کند بورس کالا با آغوش باز این محدودیت ها را می پذیرد.
 
رئیس سازمان بورس در پایان تاکید کرد: برای رشد اقتصاد باید به سودآوری شرکت های بورسی کمک کنیم چراکه سالم ترین بازار ، بازار سرمایه است و شرکت های بورسی فعالیت شفاف و سالمی دارند.
 
انتهای پیام/
 
 
برچسب ها: بورس ، شاخص بورس ، ارز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.