به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دیدن درختان انجیر در مسیر گلوگاه به دامغان این سوال را در ذهن ایجاد می کند که چطور ممکن است این همه درخت انجیر در حاشیه جاده جنگلی کاشته شود.
برای پیدا کردن جواب سوال خودم به خانهی پدر انجیر مازندران رفتم.
آقای ایران نژاد که بازنشسته بانک هست از ۶۴ سال پیش تا به حال توانست ۲۰ هزار اصله نهال انجیر را در ۵۰ کیلومتر بکارد.
ایران نژاد پدر انجیر مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید: ۲۰ ساله بودم نهال انجیر میکاشتم و رایگان به مردم میدادم، چون میخواستم که مردم تشویق شوند.
علاقهای که او در دل مردم شرقترین شهر مازندران ایجاد کرد باعث شد تا به امروز ۱۰۵ هکتار از باغهای این شهرستان زیر کشت درخت انجیر برود، اما باغداران با نزدیک شدن به فصل برداشت و تولید ۸۰۰ تن انجیر نگران فروش این میوه ارگانیک هستند.
محمدی یکی از باغداران گلوگاهی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید: چون ماندگاری میوه انجیر بسیار کم است و ما صنایع تبدیلی نداریم، نمیدانم با این میوهها چه کار کنم.
کریمی یکی دیگر از باغداران انجیر گلوگاه میگوید: اگر مسئولان در آینده داد باغداران نرسند و به فکر صنایع تبدیلی نباشند، این همه محصول و زحمت باغداران که عمده زندگی آنها به خاطر انجیر میچرخد زیر سوال میرود.
ایزدی کارشناس مسئول باغبانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه غالب انجیر مازندران به صورت تازه خوری مصرف میشود، گفت: این میوه قابلیت عرضه به استانهای همجوار را دارد.
وی به ضایعات درصدی از میوههایی که به صورت تره بار عرضه میشود اشاره کرد و افزود: در انجیر به عنوان یک میوه تازه خوری شاهد ۱۰ تا ۱۵ درصد ضایعات هستیم.
حالا این میزان ضایعات انجیر زمینه صدور مجوز ساخت ۲ واحد صنایع تبدیلی را در این شهرستان فراهم کرد.
مجریان یکی از سرمایه گذاران پروژه صنایع تبدیلی با اشاره به دریافت مجوزهای لازم برای احداث کارخانه در سال ۹۵ گفت: کارخانه تا به حال ۴۰ درصد پیشرفت داشته و برای ادامه کار و تجهیز کارخانه به حمایتهای مسئولان و دریافت تسهیلات نیاز دارد.
نبوی دیگر سرمایه گذار طرح صنایع تبدیلی در گلوگاه به انجام اقدامات لازم برای دریافت جواز تاسیس و پروانه ساخت کارخانه صنایع تبدیلی در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: امسال برای دریافت وام به بانک معرفی شدم، اما برای عملیاتی شدن پروژه در سال ۹۷-۹۸ نیاز به حمایت بیشتر مسئولان دارم.
کارخانهای با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ تن در سال که با بهره برداری از آنها میشه برای ۳۰ نفر مستقیم و هزار و ۲۰۰ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد کرد.
شکوهی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، به اهدای تسهیلات کم بهره در قالب سامانه کارا به ویژه به بخشهای روستایی اشاره کرد و گفت: متقاضیان بیشتر تمایل دارند که از این تسهیلات استفاده کنند که هم اکنون در حال سازماندهی و اجراست.
وی افزود: با توجه به روندی که الان در پیش داریم فکر میکنم تا آخر سال مجوز سامانه کارای آنها شروع شود.
با وجود صنایع تبدیلی می شود امید داشت که سالانه بیش از ۱۸۰۰ تن انجیر علاوه بر تازه خوری به صورت فرآوری شده شامل انجیر خشک، سرکه، مربا، کمپوت و شکلات به بازار عرضه شود.
پیش بینی میشود با تکمیل ۲ کارخانه صنایع تبدیلی در گلوگاه علاوه بر ایجاد اشتغال برای مردم منطقه از هدر رفت بیش از ۸۰ تن انجیر در سال جلوگیری شود.
مهسا اسبویی زنگیانی
انتهای پیام/آ