بندر بوشهر در عرصه تخلیه و بارگیری کالای تجاری از جایگاه مهمی برخوردار است که این بندر دارای ۴۰ هکتار مساحت است و با توجه به افزایش فعالیتهای بندری این محدوده جوابگوی نیاز فعالیتهای تجاری و بازرگانی در عرصه تخلیه و بارگیری کالاها نیست.
برای توسعه فعالیتهای بندری بوشهر، مجتمع جزیره نگین به عنوان پسکرانه بندر بوشهر تعیین و طرحهای زیرساختی با همکاری بخش خصوصی عملیاتی شد.
طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع بندری نگین با سرمایه گذاری ۶۳۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی از سال ۹۳ آغاز شد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه ۴۵۰ هکتار محدوده اجرای پروژههای مجتمع نگین بوشهر است اظهار داشت: در این پروژه ترمینال کانتینری، اسکله چند منظوره، پایانه اختصاصی صادرات محصولات تجاری فله طراحی شد.
محمد راستاد با اشاره به روند اجرایی فاز نخست ترمینال کانتینری مجتمع بندری نگین افزود: ترمینال کانتینری در ۱۵ هکتار اجرایی شده که اسکله این پروژه دارای ۳۰۰ متر طول و ظرفیت پذیرش کشتیهای ۲۰ هزار تنی است.
وی با بیان اینکه در افق میان مدت، این اسکله به ۲ پست تبدیل و زمینهای پشتیبانی آن به حدود ۴۵ هکتار میرسد افزود: سازههای ترمینال کانتینری مجتمع بندری نگین تکمیل شد و تا یکماه آینده وارد مدار فعالیت میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه لایروبی پای اسکله ترمینال کانتینری نگین بوشهر اجرایی شده است بیان کرد: با تکمیل طرح لایروبی تا یک ماه آینده نخستین کشتی در اسکله کانتینری نگین بوشهر پهلو میگیرد.
راستاد به نقش مهم مجتمع بندری نگین در تحول اقتصادی و بازرگانی تاکید کرد: با تکمیل و بهرهبرداری از این مرکز اقتصادی و بازرگانی، تحول اقتصادی و تجارت دریایی در استان بوشهر ایجاد میشود.
علاوه براین، احداث ترمینال چند منظوره در بندر نگین، ساخت پایانه اختصاصی صادرات محصولات و مواد مختلف و ظرفیت پذیرش کشتیهای ۲۵ تا ۳۰ هزارتنی از جمله دیگر طرحهای در دست اجرا در بندر نگین بوشهر است.
ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر سالانه هفت میلیون تن است که با تکمیل طرح توسعه این بندر در مجتمع نگین، این میزان به ۱۵ میلیون تن در سال افزایش مییابد.
انتهای پیام/م