سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الشرق: ناتوی عربی مرده متولد شد

پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق در مقاله‌ای نوشت تصمیم آمریکا برای تشکیل پیمانی همچون ناتو با کشور‌های عربی، اقدامی بی‌نتیجه بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق در مقاله‌ای نوشت: ترامپ از زمانی که به قدرت رسیده رؤیا‌های فراوانش را فاش می‌کند. ما در اینجا می‌گوئیم «رؤیا» برای اینکه بیشتر این‌ها مبتنی بر واقعیت برخاسته از داده‌های بین‌المللی نیست و این رویا‌های ترامپ است که معتقد است شخصیت استثنائی‌اش می‌تواند آن‌ها را به عنوان «سازنده معاملات» محقق کند. وی این رویا را در سر داشت که به بلند پروازی کره شمالی پایان دهد، رویایش این بود که ایران را تسلیم کند، روسیه را به کشور همکاری کننده تبدیل کند و می‌خواست معامله قرن بدون کوچکترین مشکلی پیش برود.

در این مقاله آمده است: در خلیج (فارس) ترامپ می‌خواست همه در خدمت طرحهایش باشند و پول، سرباز و مهمات در اختیارش قرار دهند. ترامپ به خلیج (فارس) به عنوان حساب جاری می‌نگرد که هزینه طرحهایش را تامین کند و چماقی که با آن «یاغیان» منطقه را ادب کند.

به نظر می‌رسد رویا‌های ترامپ تحقق نیافته است. کره شمالی امروز با وجود برگزاری نشست تاریخی بین رهبر کره شمالی و ترامپ به اقدامات قدیمی‌اش بازگشته است. ایران امروز علیه واشنگتن در دادگاه بین‌المللی شکایت می‌کند و حتی معامله قرن -که ترامپ انتظار داشت به آسانی پیش برود- به نظر می‌رسد که بر باد رفته است؛ زیرا طرف‌های ذیربط نمی‌پذیرند امتیازات مجانی به رژیم صهیونیستی بدهند به همین دلیل به نظر می‌رسد ترامپ رویای جدیدی در سر دارد و می‌خواهد از طریق آن رویا‌های سابقش را پیش ببرد. ترامپ انتظار داشت پس از برگزاری این نشست همه عرب‌ها و مسلمانان را در قالب ائتلاف ضدتروریسم دور خود جمع کند تا طرحهایش را در منطقه اجرا کنند. ترامپ پس از شکست در تحقق این رویا به پیشنهاد جدیدی متوسل می‌شود. این بار ترامپ می‌خواهد «ناتو خلیجی» تشکیل دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: مقامات آمریکا طی این دوره بین کشور‌های عربی حوزه خلیج (فارس) و دیگر کشور‌های عربی در حال رفت و آمد هستند تا درباره «ائتلاف راهبردی خاورمیانه» بازار گرمی کنند. برخی منابع گفتند طرحشان تشکیل پیمانی شبیه پیمان ناتو ضد ایران و تا حدودی ضد روسیه است. بر اساس این طرح، کشور‌های عربی حوزه خلیج (فارس) و برخی دیگر از کشور‌های عربی به رهبری آمریکا گرد هم می‌آیند و این در عمل تاسیس نقش آمریکا در منطقه از طریق جمع کردن متحدان واشنگتن دور یک میز است و برای واشنگتن به دو دلیل ضروری به نظر می‌رسد. نخست اختلافات روز افزون بین متحدان واشنگتن سبب شد ماموریت‌های کاخ سفید در منطقه دشوار شود و زمانی که متحدانش دارای اختلاف مستمر هستند و واشنگتن قادر به حل آن نیست، چگونه می‌تواند دشمنان واشنگتن را تسلیم کند. دوم اینکه محور سعودی اماراتی در اجرای وعده‌هایی که به واشنگتن داده است برای حمایت از برنامه‌های ترامپ در منطقه شکست‌خورده است و ریاض و ابوظبی نتوانستند معامله قرن را به کشور‌های عربی بقبولانند. به همین دلیل تصمیم‌سازان در واشنگتن معتقدند راه حل این است که همه را دور یک میز جمع کنند. اما آیا چنین چیزی ممکن است؟

تحقق رویای ترامپ با دو مانع روبرو است. نخست اینکه هر طرف برای خود اولویت‌های قبلی برای پیوستن به چنین ائتلافی دارد. امارات و عربستان نباید مشارکتشان در این ائتلاف محاصره قطر را تحت تاثیر قرار دهد و برعکس برای قطر نیز ممکن نیست در این ائتلاف شرکت کند تا زمانی که چهار کشور عضو ائتلاف مورد نظر به محاصره قطر ادامه دهند. کشور‌هایی مثل اردن و مصر نیز نمی‌پذیرند که در قبال ارتباط با این ائتلاف در میان فلسطینی‌ها جایگاه خود را از دست دهند. بنابراین همه به واشنگتن می‌گویند «ما آماده مشارکتیم، اما ...»

جنبه دوم گرایشی است که هر روز ریشه دار‌تر می‌شود اینکه ترامپ شریک قابل اتکا نیست. ترامپ در نزدیک به دو سال حضورش در کاخ سفید ثابت کرد به متحدان واشنگتن بیش از دشمنانشان سخت می‌گیرد. وی از اتحادیه اروپا انتقاد می‌کند، نشست سران ناتو را برهم می‌زند، با رهبر کره شمالی ملاقات می‌کند و ملاقات با پوتین را بر ملاقات با همتایانش در ناتو ترجیح می‌دهد. جالب این است در شرایطی سخن از ناتو خلیجی به میان می‌آید که انتقادات ترامپ از پیمان ناتو اصلی ادامه دارد. در سایه این تجربیات ائتلاف با ترامپ به نظر نمی‌رسد راهبرد تاثیرگذاری باشد همانطور که روش ترامپ برای آغاز طرح‌ها و رویکرد‌ها و پس از آن صرفنظر کردن از آن‌ها همه کسانی را که با دولت آمریکا در تعاملند متقاعد کرد که بهترین تعامل با وی موافقت اصولی با طرحهایش، تحقق دستاورد‌ها در مرحله مقدماتی و پس از آن ایجاد موانع است تا از آن‌ها صرفنظر کند.

در انتهای این مطلب آمده است: این ائتلاف ادعایی مرده متولد شد و حتی اگر ترامپ بتواند همه کشور‌ها را جمع و تشکیل ائتلاف را در رسانه‌ها اعلام کند سرنوشت آن مثل سرنوشت ائتلاف ضدتروریسم خواهد شد که از برگزاری نشست‌های صوری و انتشار بیانیه‌های مطبوعاتی فراتر نرفته است. از یک زاویه وجود چنین ائتلافی بدترین تحول برای شورای همکاری خلیج (فارس) خواهد بود زیرا آرمان شهروندان این کشور‌ها خلیج متحد و تاثیرگذار در جهان بود، اما کار به جایی رسید که از شورای خلیجی حرف می‌زنیم که ترامپ ریاستش را بر عهده دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، عربستان ، قطر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
طاهری
۱۴:۲۷ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
ناتوی عربی!!!؟
ناشناس
۰۷:۳۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
ترامپ تو لباسش دنبال چی میگرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
ناشناس
۰۷:۰۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
م
۰۵:۵۱ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
انشالله نابودی کاخ سفید امریکا
سمیع
۰۵:۵۱ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
ناتو اصلیش کیه تا ناتو عربی متوفی در بدو تولد..........
حامدنصر
۲۱:۱۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
شتر است دیگر...
خواب و پنبه حالیش نمیشه!!!
ناشناس
۲۱:۱۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
ناتوی عربی
چه باحال
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
شتر در خواب بیند پنبه دانه!
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
شتر در خواب بیند پنبه دانه!